Telegram

Washington Post: Trump ville købe Grønland for stort beløb og bloktilskud

Ifølge Washington Post ville USA købe Grønland med stort engangsbeløb og dække dansk bloktilskud
Donald Trump har natten til onsdag aflyst et planlagt statsbesøg i Danmark, fordi Mette Frederiksen ikke vil drøfte præsidentens planer om at købe Grønland. (Arkivfoto)

Donald Trump har natten til onsdag aflyst et planlagt statsbesøg i Danmark, fordi Mette Frederiksen ikke vil drøfte præsidentens planer om at købe Grønland. (Arkivfoto)

RITZAU SCANPIX

Telegram
21. august 2019 kl. 09:58

Den amerikanske præsident, Donald Trump, var angiveligt klar med et stort engangsbeløb for at købe Grønland.

Samtidig ville USA overtage forpligtelsen til at understøtte grønlandsk økonomi fremover.

Det skriver den amerikanske avis Washington Post, der har sin viden fra to anonyme kilder tæt på diskussionerne om mulighederne for et køb af Grønland.

Donald Trump har natten til onsdag aflyst et planlagt statsbesøg i Danmark i september, fordi statsminister Mette Frederiksen (S) ikke vil drøfte præsidentens planer for Grønland.

Trump-regeringen skulle ifølge Washington Post have været klar med et tilbud til Danmark, der dels går på et beløb på 600 millioner dollar om året, der i runde tal svarer til det bloktilskud, som Danmark årligt sender til Grønland.

Samtidig var Trump angiveligt klar med en "stor engangsbetaling, der kan intensivere overdragelsen".

Det er dog Grønland, der beslutter, om USA skal have lov til at købe Grønland.

Det sagde Rasmus Leander Nielsen, der er adjunkt på Grønlands Universitet, da Donald Trumps købsplaner kom frem i sidste uge.

- Det kan simpelthen ikke lade sig gøre for Danmark at sælge Grønland, siger han.

Dels er der i FN-regi efter Anden Verdenskrig lavet regler for oprindelige folk, der ifølge Rasmus Leander Nielsen gør det umuligt for Danmark at sælge Grønland hen over hovedet på grønlænderne.

- Og dels slår selvstyreloven fra 2009 klart fast, at grønlænderne er deres eget folk, sagde Rasmus Leander Nielsen.

Den grønlandske landsstyreformand, Kim Kielsen, slog i sidste uge fast, at Grønland ikke er til salg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har kaldt tanken om et salg af Grønland for "absurd".

- Grønland er ikke til salg. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håber vedholdende, at det ikke er noget, der er alvorligt ment, sagde Mette Frederiksen søndag.

/ritzau/

Opdateret 21. august 2019 kl. 10:39

Manden er rablende gal, og tror, at alt er til salg. Derfor er det godt, at han en gang for alle bliver klar over, at dette ikke er tilfældet.

Og hvad vil USA egentlig med Grønland? - Altså på længere sigt, for blot efter nogle få år kan man bestemme sig om, og gøre noget helt andet end aftalt. Vi har jo i de sidste 2 år været vidne til massive aftalebrud fra USA´s side. - Bl.a. med Pariser-klimaaftalen, kernevåbenaftalen med Iran og flere andre bindende aftaler.

Philip B. Johnsen

Arktis.

Hvis Danmark vil gøre krav på de nye isfri område i nord, forpligter det Danmark til at tage ansvar, Danmark bør investere i Arktis.
Skibene og dermed antallet af passagerer vokser. Denne udvikling stiller krav til både rederier og myndigheder som sammen skal finde løsninger så risikoniveauet og sikkerheden forbliver intakt.

De sidste syv år er især trafikken af krydstogtsskibe, steget eksplosivt i det arktiske område, der nu næsten er et helt isfrit område om sommeren, der er meget store afstande i det arktiske område og antallet af passagerer, på disse skibe, umuliggør redning, skulle en ulykke indtræffe, der er indgået frivillige aftaler mellem nogle krydstogt skibe, der sejler sammen, men sker der en alvorlig ulykke, er det en katastrofal situation, der kan ende med mange tusinder af opkommende.

Vores børns fremtid ‘er’ Arktis.

Arktis er vigtigt for, 'ikke' at udnytte olie og gas forekomster.
Jeg er sikker på, at danmarks interesser i området, for mange danske politikkere inklusiv den nuværende regering, men i særdeleshed den foregående regering, er olie og gas,

kapitalismens klimakatestrofe skabende vækst motor og vor tids farligste masseødelæggelsesvåben er olie og gad, men de rettigheder, skal ikke sikres til udnyttelse, de dødbringende resurser er i princippet, ikke er værd at kæmpe for i den kontekst, Arktis er vigtigt for, 'ikke' at udnytte olie og gas forekomster.

Det er vigtigt for hele verden, at olie og gas udvindings rettighederne ikke havner i de ‘forkerte’ hænder.

Danmark vil gerne sikre sig ret over området, så forpligter det også ved, at tage rigtigt dansk ansvar i området, på uddannelse og forskning, men også anden investering, som nu Hospitalskib mm. til Arktis.

Regeringen og Forsvaret må ikke glemme, at 30 milliarder DKK til kampfly, er mindre værd end en halv sæl blandt indbyggerne i Arktis og turister kan kun nyde synet og larmen fra kampfly, hvis de er ved at drukne på et krydstogtskib.

"Krydstogtskibe leger med livet i Arktis"
Link: http://ing.dk/artikel/krydstogtskibe-leger-med-livet-i-arktis-111268

Philip B. Johnsen

@Gert Romme
Det er valgkamp i USA og så er det sidste ord ikke sagt i den sag nu kommer Brexit og det hele taler til The_Donad ‘Reddit’ basen.

‘Let’s make Greenland green again’ Pepe mobilisering.

Det er ikke for sjov, men det er sjovt og det styrker The_Donald i kampen i valgkampen hjemme i USA, det opildner til kampen i basen.
Trump er Pepe, på én og samme tid bevidst om og følsom over for sin egen taberrolle.

Donald Trump og Brexit kommer ud af samme støbeske, det er på tide danskerne vågner op til den virkelige verdens globale problemer.

Der er og var frygt fra millioner af ‘working poor’ langt op i middelklassen for selv, at blive fattig, hvor nu Brexit/Donald Trump er og var løftet om forandring, der er den enorme magtfaktor i den markante kampagne for at få vælgerne til at forlade EU, en ‘disruption’ politik, om det faktisk forholder sig sådan, at Brexit/Donald Trump ‘disruption’ skaber økonomisk eller social fremgang på den lange bane, er ikke længere relevant for de fattige og udsatte, de er blevet konstant fattigere i årtier, de fattige og det stigende antal udsatte, samt de mange der ser, at de bliver udsatte på sigt, vil enhver forandring der skaber det mindste håb om hjælp og øget tryghed.
Brexit/Donald Trump vil skrue tiden tilbage til dengang, hvor kul afbrænding og olie afbrænding var fremtiden, hvor de hvide i var en klasse for sig i samfundet, der var sikret privilegier alene af den årsag.

Denne voksende destabiliseret gruppe i befolkningen, vil have adgang til kortsigtede økonomiske gevinster, som de rige i dag høster økonomisk ubegribelige rigdomme på, ved bevist økonomisk urentable olie, gas og kul afbrænding med stor CO2 udledning i kølvandet, disse kortsigtede økonomiske gevinster drømmer de fattige og udsatte, at få en større andel i fremtiden.

Hvis ikke danskere forstå, at det handler om pseudo økonomi og politisk bevist radikalisering på den yderste højrefløj, vil udviklingen komme som den samme overraskelse, det blev for ca. 50% af amerikaneren og briterne.

Det kræver kun en ny finansboble og nogle få klimaflygtninge.
‘4chan’ mf. had og de mange rodløse på ‘Reddit’.

Fra Zetland af Frederik Kulager.
“SKAL MAN FORSTÅ, hvad der skete med den offentlige samtale på internettet under præsidentvalgkampen, skal man forstå, hvad en meme er.

Pepe the Frog er imidlertid meget mere end et symbol på had, mener Dale Beran, den amerikanske skribent, der har fulgt miljøet tæt.

For ham at se er Pepe selve symbolet på den outsidertilværelse, som de unge Trump-tilhængere føler sig fanget i eller født til.

Som Pepes feels good, man-attitude gør de unge en dyd ud af ligegyldigheden og et nummer ud af at have bukserne nede om anklerne. De owner, som de ville sige på The_Donald, at de er og vil vedblive at være – samfundets outsidere. Præcis som Donald Trump.

Trump er Pepe, på én og samme tid bevidst om og følsom over for sin egen taberrolle.

Som Beran skriver:
“De unge stemte på fuskeren, på manden uden substans, en labyrint uden et centrum, fordi de føler, at deres liv er det en labyrint uden centrum, og det er også sådan, de oplever verden omkring sig: uden centrum.

En labyrint uden centrum er faktisk en perfekt beskrivelse af deres mors kælder med computeren som porten ind til et uendeligt udvalg af fantasiverdener, de kan forsvinde væk i.”

Derfor, igen ifølge Beran, skal venstrefløjen heller ikke forvente skuffelse fra de unge de ironiske, spottende, larmende og Pepe producerende Trump støtter, hvis det viser sig, at præsidenten ikke kan leve op til sine valgløfter om at gøre USA great again.

De unge stemte ikke på Trump for at få ham til at indfri politiske drømme.
De stemte på ham, fordi der i realiteten ikke var nogen drøm.”
Link: https://www.zetland.dk/historie/s8DPy3G4-aOZj67pz-e48c4