Telegram

Desperate Housewives-stjerne skal bag tremmer for bestikkelse

Felicity Huffman skal 14 dage i fængsel for at have bestukket et universitet for at få sin datter ind.
Felicity Huffman ses her efter fredagens retsmøde, hvor hun blev idømt 14 dages fængsel for bestikkelse. Bag hende ses hendes mand, skuespilleren William H. Macy.

Felicity Huffman ses her efter fredagens retsmøde, hvor hun blev idømt 14 dages fængsel for bestikkelse. Bag hende ses hendes mand, skuespilleren William H. Macy.

RITZAU SCANPIX

Telegram
13. september 2019 kl. 22:15

Skuespilleren Felicity Huffman er ved en domstol i Boston fredag blevet idømt 14 dages fængsel i en sag om bestikkelse til prominente amerikanske universiteter.

Universiteterne har optaget rige folks børn, som ikke lever op uddannelsesstedernes egne krav.

Huffman er kendt fra tv-serien "Desperate Housewives".

Hollywood-skuespillerinden var anklaget for hemmeligt at have betalt 15.000 dollar - omkring 100.000 kroner - for at forbedre resultatet af sin datters SAT-eksamen. SAT-prøven er obligatorisk for at kunne blive optaget på et universitet i USA.

Under fredagens strafudmåling var Felicity Huffman i tårer, da hun undskyldte over for sin datter, at hun ikke havde troet på, at hun kunne komme ind på et universitet på egen hånd.

- Jeg var bange, jeg var dum, og jeg var helt forkert på den, sagde den 56-årige skuespiller.

Huffman er en blandt 51 personer, der har været anklaget i sagen.

Velhavende forældre skal i alt have betalt 25 millioner dollar til mellemmænd, som skulle sikre deres børn pladser på universiteter som Yale, Georgetown og University of Southern California.

Huffmans advokat fremførte under retssagen, at hans klient "angrer" og føler sig "meget skamfuld" over forløbet.

Sagen har vakt stor opsigt i USA og stor forargelse blandt mange menige amerikanere, der ser det som endnu et smuthul for rige amerikanere.

I sin afgørelse fredag sagde distriktsdommer Indira Talwani, at vreden over skandalen ikke skyldes, at "folk har opdaget, at der ikke er tale om et sandt præstationssamfund derude".

Vreden skyldes ifølge dommeren, at Felicity Huffman har "forsøgt at få endnu en fordel i et system, der allerede er så fordrejet af penge og privilegier".

/ritzau/AP

Opdateret 14. september 2019 kl. 01:01