DF bakker op om klimamål på 70 procent

Ifølge Kristian Thulesen Dahl skal venstrefløjen ikke diktere klimapolitik. Han vil nå klimamål i fællesskab.
19. september 2019 kl. 21:28Opdateret 19. september 2019 kl. 21:54

- Vi er parate til at skrive under på en klimalov, der definerer en målsætning i 2030 på de 70 procent.

Sådan skriver formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl torsdag i sit ugebrev.

Dermed har partiet tilsyneladende ændret holdning i klimadebatten.

Før seneste folketingsvalg bakkede kun Enhedslisten, Alternativet, SF og De Radikale op om målsætningen om at reducere udledning af CO2 og andre drivhusgasser i Danmark med 70 procent i 2030.

Under valgkampen mente Dansk Folkeparti, at debatten om klima var præget af "hysteri" og "overbudspolitik".

- Det er ikke nogen let beslutning for os, for vi ved alle sammen, hvor svært det er at nå frem til de 70 procent, skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

Samtidig appellerer formanden til andre partier i Folketinget til at følge trop og bakke op om de ambitiøse klimamål.

- Med mange partier om bordet kan vi forhindre, at de ukloge beslutninger vinder indpas. Hive Socialdemokratiet i en retning, hvor det ikke bliver Enhedslisten og Alternativet, der dikterer dansk klimapolitik, skriver han.

I Socialdemokratiet er man glad for, at Dansk Folkeparti nu er klar til at støtte målet om de 70 procent.

- Det er positivt, at Dansk Folkeparti, der for fire måneder siden talte om klimatosser, nu vil være med til at finde en vej hen til målet om 70 procents reduktion, siger partiets klimaordfører, Anne Paulin, til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Dermed har partiet tilsyneladende ændret holdning i klimadebatten."

Det tvivler jeg på, at DF har. Jeg har en stærk mistanke om, at det alene er for at kapre stemmer til næste Folketingsvalg.

Kim Folke Knudsen, Bo Rosenkilde, Mogens Holme, Hans Larsen, Tue Romanow, Carsten Munk, Helle Walther, Ole Frank, Benta Victoria Gunnlögsson og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Det er jo bare super godt og en fuldstændig radikal omvendelse.

Vi taler om et parti der for bare 6 mdr siden mente klimaet ikke var klimaskabt og fejrede fester og nedgjorde muslimer og klimatosser ved demonstrativt på bedste Støjberg style at æde sig igennem spandevis af kød og hotdogs og proklamerede sig som sande danskere.

Her kommer pro tip til deres næste landsmøde. Server stegt flæsk med persille sovs og masser af kartofler men sørg for at flæsket bliver serveret i lidt mindre stykker. Det skal nok glide ned.

Den hopper jeg ikke på, enten har man forstand på, hvad man taler om mht. klima eller også er man som DF populist. Nu betaler det sig at være med på den rigtige side, som vinden blæser og så vælges det. Det er tre mdr. siden Pia K, kaldte folk klimatosser, fordi man valgte klimamålene fra Paris, som det vigtigste frem for udlændingepolitikken. Venstrefløjen skal ikke have patent på den ting, lyder det fra KTD. Har man hørt en loppe gø, som min gamle morfar sagde. DF er novicer her.

Kim Folke Knudsen, Bo Rosenkilde og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Hr. Thulesen Dahl er god til tal, vi husker alle finansloven fyldt op med gule lapper.
Nu har han jo gennemgået partibogen, og mån han ikke er stødt på Pia Kjærsgaard, der gik voldsomt tilbage fra 26.583 stemmer ved sidste valg til 9.953 stemmer ved dette valg.
Hr. Thulesen Dahl er en klog mand, mån ikke han i den tunge tid, efter valget, er kommet frem til, at når stemmerne ikke kommer til os, så må vi komme til stemmerne, så vi ved næste valg, kan få fine ministerbiler!

https://youtu.be/hu4lzojrjmA

Nu er der jo en anden mulighed - at DFerne har oplevet set samme som titusinder af andre forældre verden over: Deres unger har punket dem så meget, at de ikke tør tage ordet klimatosse i munden mere.

Kim Folke Knudsen

@Kristian Thulesen Dahl

Det blev så DF´s tur til at tilslutte sig 70% reduktion af CO2.

Tillykke med den nye erkendelse, alle der har indset at miljø og klima er de næste årtiers store udfordring de skal være velkommen.

Det er bare så pudsigt det her. DF har lige smidt Socialdemokraterne ud som det parti de vil samarbejde med. De var ellers lige blevet så gode samtale venner i de glade Løkke dage her i foråret 2019. Der havde man rigtig sat sig til rette i sofaen med en undrende Fru Mette Frederiksen og assisteret af ham fagforeningsformanden, som skulle være giftefoged i dette nye ærværdige tvangsægteskab S+DF. Næh nu skulle DF en gang for alle tilslutte sig de borgerlige og liberale partier, som partiet mener, at de er en del af ? Det var læren efter det katastrofale valg, der viste at end ikke DF med hele kommentatorhæren og den borgerlige presse varme støtte kunne gå på vandet - nej desværre slut med det.

Men så må Thulesen Dahl forklare Det Konservative Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, hvorledes denne 70% udmelding hænger sammen med DF´s ønske om igen at blive en del af den borgerlige blok ? Samtlige borgerlige partier sætter jo spørgsmålstegn ved de omkostninger, som en 70% reduktion af CO2 vil påføre erhvervslivet, og forbrugerne. Det er et ærligt standpunkt. En ting er målsætninger en anden ting er gennemførelse og afvejelse af omkostninger.

Det er i det hele taget interessant at se om DF nu bliver beskyldt for løftebrud. For der er rigtignok tale om nye grønne toner i forhold til partiets konsekvente nedrakning af klimakampen af Greta Thunberg og ligesindede for at være klimatosser ? Vil Fru Pia Kjærsgaard dementere hendes tidligere udtalelser nu da formanden Kristian Thulesen Dahl har foretaget en rask lille kovending i DF´s politik ?

Det er næsten Danmarks rekord i politisk kovending. Lidt over 3 måneder til at bevæge sig fra at være Klimabenægter og varm tilhænger af Donald Trump til nu næsten at overhale partiet Alternativet med ambitiøse klimamålsætninger. Tillykke DF.

De undrende vælgere over dette stemningsskifte vil måske spørge Kristian Thulesen Dahl DF: Hvorledes vil DF nå frem til at reducere CO2 udledningen med -70% ? Ja jeg stiller det spørgsmål for det er han slet ikke blevet konfronteret med - endnu.

og nu vi er ved det så var Kristian Thulesen Dahls begrundelse for at tilslutte sig -70% målet simpelthen hylende morsomt. Jo mente Formand Kristian miljø og klima der har samtlige Folketingets partier jo stået last og brast om den samme linie den samme politik.

Nå har de det ! Gad vide om jeg drømmer eller er vågen. Jeg synes ellers at erindre en Esben Lunde Larsen, som gav Landbruget fri til flere udledninger og som ønskede den snærende planlov brudt op, så vi kunne få bebyggelse helt ud i naturområderne ved kysten. Jeg erindrer heller ikke bortset fra synet af et par pæne grønne slips, at Venstres ministre var sindsygt varme på at køre derud af med nye initiativer, som kan sænke CO2 med -70%. Nej der var vist ikke noget med skat på flybrændstof.

Eller hvad med privatbilismen hvor DF har brugt 4 år sammen med de borgerlige partier på at sikre danskerne flere dieselbiler og flere store dieselbiler medens den offentlige transport er blevet reduceret år efter år med DF´s velsignelse og nu skåret så meget ned, at vi end ikke finder en køreplan ved et stoppested. Nå men jeg må drømme jeg har taget fejl af DF´s politik og Alternativets politik fra år 2015-2019.

Det med den højt besungne enighed mellem alle Folketingets partier, som Kristian Thulesen Dahl nu begrunder hans nye linie med den så vi ikke meget til fra år 2015-2019. Miljøpolitikken bestod konsekvent i at udelukke alle partier fra Radikale Venstre, Socialdemokratiet over Alternativet og helt ud til Enhedslisten.

Kristian Thulesen Dahl er det personlige symbol på en politiker, der er villig til at skifte mening for enhver pris blot han selv kommer tættere på magten. Hvis der var stemning for en 20 timers arbejdsuge med fuld lønkompensation, så ville Kristian Thulesen Dahl justere sit partis politik ( hen over hovedet på de demokratiløse medlemmer af DF ) og sige ja tak til 20 timers arbejdsuge med fuld kompensation. De andre betaler bare ikke DF og deres vælgere.

Det har bekræfter mig i en ting, som jeg har skrevet her 1.000 gange. DF er ikke noget borgerligt parti, DF er slet ikke noget liberalt parti. Lige modsat de dyrker forestillingen, om at de er udvalgt til at tegne de rigtige og ægte danskere med stamtræet i orden. DF og deres vælgere hører ikke til i rød lejr de er hverken socialdemokrater eller socialister. DF og deres vælgere har et program Nationalismen. De er nationalister og intet andet.

Men trods alt tillykke med at være ankommet til den grønne dagsorden og klimamålsætningen med -70% CO2 og drivgasreduktion.