Henrik Sass forlader Folketinget og bliver chef for danske kapitalfonde

I det nye år skal det mangeårige folketingsmedlem Henrik Sass Larsen være direktør i brancheforeningen DVCA.
18. september 2019 kl. 12:06Opdateret 18. september 2019 kl. 12:40

Henrik Sass Larsen (S) forlader Folketinget ved udgangen af september for at blive administrerende direktør i DVCA, som er brancheforeningen for blandt andet kapitalfonde i Danmark.

Det oplyser foreningen i en pressemeddelelse.

1. januar 2020 sætter den tidligere minister og det mangeårige folketingsmedlem Henrik Sass Larsen sig i direktørstolen.

- Jeg har, som jeg også har skrevet om tidligere, været utrolig glad og følt mig meget privilegeret over at have været medlem af Folketinget i næsten 20 år og været en del af mit partis ledelse gennem mange af årene, skriver Henrik Sass Larsen på Facebook om jobskiftet.

- Men det har ligeledes været klart for mig siden valget, at min tid i politik er udrandt, skriver han.

Henrik Sass Larsen har været blandt toppen i Socialdemokratiet, og han blev af mange vurderet som det naturlige valg til en ny finansminister i en S-ledet regering.

Kort efter folketingsvalget, der blev afholdt 5. juni, gik Sass Larsen dog til S-formand Mette Frederiksen med beskeden om, at han ikke ville stå til rådighed som minister i en kommende regering, hvorefter han sygemeldte sig.

Det er kun 14 dage siden, at Henrik Sass Larsen i et opslag på Facebook skrev, at han var tilbage på Christiansborg, hvor han ville koncentrere "sin arbejdsindsats omkring Socialdemokratiets historiske virke".

Det har ikke været muligt for medier at få oplyst, hvad det præcist dækker over.

53-årige Henrik Sass Larsen blev valgt i Folketinget i 2001. Han har siden da både været partiets gruppeformand samt erhvervs- og vækstminister.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Så håber jeg bare, at den rigtige førstesuppleant kommer ind.

Nette Skov, Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Karsten Lundsby, Carl Chr Søndergård, Kim Folke Knudsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Follow the money...

Torben Bruhn Andersen, Britta Hansen, Karsten Lundsby, Kim Folke Knudsen, Mogens Holme, Anders Reinholdt, Susanne Kaspersen og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar

Med Sass' udddannelsesmæssige og erhvervsmæssige karrierebaggrund kan jeg kun forestille mig, at DVCA hermed headhunter en politisk lobbyist.

Torben Bruhn Andersen, Karsten Lundsby, Thomas D. Nilsen, Claus Nielsen, Kim Folke Knudsen, Mogens Holme, Carsten Svendsen og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Stort til lykke og god vind, dejligt du /han er kommet videre, det har du / han fortjent.

Nette Skov, Tonny Helleskov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Få nu for pokker lavet et r ordentligt egelsæt om karensperioder for politikerne. Den ene dag politiker, den næste dag lobbyist. Gad vide, hvor meget det koster DVCA, at købe en politiker med direkte adgang til statsministeren og regeringens top?! Tror det er dyrere, end at smide 50.000 i Løkke-fonden...

Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, René Arestrup, Martin Rønnow Klarlund, Ole Arne Sejersen, Britta Hansen, Palle Bendsen, Karsten Lundsby, Carl Chr Søndergård, Flemming Berger, Claus Nielsen, Susanne Kaspersen, Carsten Svendsen, Anders Reinholdt og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar

Aldrig har socialdemokrater set så stort!!

Hvor Brian Milkkelsen blev lobbyist for din lokale Materialist, har Sass Larsen valgt at gå i fodsporene på Bjarne Corydon og blive lobbyist for Goldman Sach........

Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Ole Arne Sejersen, Karsten Lundsby, Flemming Berger, Claus Nielsen, Susanne Kaspersen, Kim Folke Knudsen og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Ja tillykke til Henrik Sass Larsen.

Egentlig skal vi ikke blande os i Folketingsmedlemmers valg af profession efter.

Men for nu at se fra den positive side, så har Henrik Sass Larsen mulighed for at præge kapitalfondene med ønsket om grønne investeringer og han kunne jo også lige pege på det der med samfundsansvaret for den slags betydningsfulde og magtfulde fonde. Herunder skattebetaling og udflytning af arbejdspladser væk fra Danmark. Jeg glæder mig allerede til de nye input til disse fonde.

Men mit billede af Socialdemokraterne som partiet der repræsenterer den lille mand og Fagbevægelsen, det har lidt skade af diverse personers valg af frivillig profession efter deres " røde " politiske karriere ?.

Bjarne Corydon: Børsen glimrende kommentator.
Karen Hækkerup: Landbrug & Fødevarer.
Henrik Sass Larsen: DVCA Kapitalfondenes repræsentation i Danmark.

Jeg tænker egentlig er Liberal Alliance helt overflødige som parti, når den slags politiske influencers slår deres folder efter års erfaring og politisk karriere i Socialdemokratiet.

Er der tale om 3 enlige svaler eller er der tale om en ny politisk kultur herhjemme, hvor magtfulde personer udstationeres i partierne og derefter driver ind i konglomeratet af interesseorganisationer, Arbejdsgivere store kommercielle brancheorganisationer med mere ?.

Jeg forlanger ikke af enhver Socialdemokrat, at de skal stille op i Jobcenterkøen efter politisk karriere eller at de skal vælge specielle brancher, som matcher det idelogiske program. Jeg er selv liberal og valget af erhverv, det må være en persons eget valg. Jeg håber, at Henrik Sass Larsen vil trives i det job, han nu har fået.

Men det med det røde og at svinge fanen så højt, at vi næsten ikke kan nå jorden bagefter. Der tænker jeg, hvad er det for politiske topfolk, som for tiden gør politisk karriere i Socialdemokratiet. Kan de socialt udsatte, kan de ledige, som slås med fordomme i Jobcenteret, kan kontanthjælpsmodtagerne, kan de unge hjemløse se sig repræsenteret i troværdighed af socialdemokratiske topfolk, som dernæst vælger karriere indenfor ovenstående ?

Der er langt fra Anker Jørgensens fine og smukke eftermæle, som fagforeningformanden, der gik hen og blev Danmarks Statsminister til efterfølgerne ovenfor Bjarne Corydon, Karen Hækkerup, og Henrik Sass Larsen.

Torben Bruhn Andersen, Carsten Mortensen, Karsten Lundsby, Tue Romanow, Flemming Berger, Anders Reinholdt og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar

Hjertelig tillykke Henrik Sass Larsen. Må din tid som Ekstra Bladets "jagede vildt" være et overstået kapitel. Intet mennesker bør sættes for den slags "nedbrydnings redskab".

Jeg tror Sass bliver glimrende med fokus på vækst og arbejdspladser. Så jeg ser det yderst positivt med en gedien sosser på den post, han skal nok få det drejet i god retning.