Italiens præsident kommer til Danmark til oktober

Statsminister Mette Frederiksen (S) og Italiens præsident Mattarella skal drøfte klima og migration.
30. september 2019 kl. 15:42Opdateret 30. september 2019 kl. 16:15

Den italienske præsident Sergio Mattarella kommer på officielt besøg i Danmark den 8. oktober. Her vil han diskutere blandt andet klima og migration med Statsminister Mette Frederiksen (S).

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig til at byde den italienske præsident velkommen til Danmark. Vi skal blandt andet drøfte klima og migration. To af vor tids vigtigste udfordringer. Både herhjemme og i Europa.

- Danmark fører en stram udlændingepolitik og viser internationalt lederskab på klimadagsordenen. Vi kan gøre meget herhjemme, men endnu mere i fællesskab, skriver statsminister Mette Frederiksen i meddelelsen.

Sergio Mattarella har været Italiens præsident siden 2015. I Italiens politiske system er præsident hovedsageligt garant for, at landets regering overholder dets forfatning.

Præsidenten har derfor hovedsageligt en ceremoniel rolle.

Sergio Mattarella blev valgt som præsident efter hans forgænger, Giorgio Napolitano, trak sig fra sin post før tid i januar 2015.

Italien fik senest ny regering i starten af september efter Femstjernebevægelsen og Det Demokratiske Parti gik sammen. Italiens premierminister er løsgængeren Giuseppe Conte.

Før den nydannede regering stod Conte i spidsen for en regering bestående af Femstjernebevægelsen og det højreorienterede Lega Nord. Sidstnævnte trak dog støtten i august og kastede Italien ud i en politisk krise.

I forbindelse med Sergio Mattarellas besøg vil der også være frokost hos dronning Margrethe på Amalienborg for præsidenten og hans datter Laura Mattarella.

Det oplyser Kongehuset.

Kongehuset oplyser i samme moment, at Sergio Mattarella modtog dronningen i 2017 på Palazzo del Quirinale og modtog kronprinseparret i 2018.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu