De Konservative klar til at støtte regeringens klimamål

Søren Pape støtter regeringens mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030, så længe det ikke koster vækst og job.
16. september 2019 kl. 21:32Opdateret 17. september 2019 kl. 15:13

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, rækker hånden ud til rød blok og er klar til at støtte regeringens mål om 70 procents CO2-reduktion i 2030.

Det siger partiformand Søren Pape Poulsen til avisen Børsen. Støtten til en kommende klimalov er dog ikke givet på forhånd. Først skal regeringen sikre, at resultatet ikke bliver færre job og lav vækst som følge af den grønne omstilling.

- Der er to grunde til, at vi støtter 70-procent-målsætningen. Den ene er, at vi alle skal tage det her kæmpe ansvar for den største udfordring, som min generation af politikere står over for at skulle løse.

- For det andet er der vist en vej ikke mindst med Dansk Industris rapport om, at vi kan nå målene, hvis vi vil, uden det koster på den personlige frihed, højere skatter eller lavere vækst.

- Så vi kan både styrke Danmark, styrke arbejdspladserne, styrke vores økonomi og vækst, samtidig med at vi gør noget godt for vores klima, siger Søren Pape til Ritzau.

Socialdemokratiet satte i juni sammen med De Radikale, SF og Enhedslisten et mål om, at landets CO2-udledning skal reduceres med 70 procent i 2030, når der sammenlignes med år 1990.

Med støtte fra De Konservative kan der blive skabt et bredere flertal, der går hen over midten. Søren Pape mener, at det er realistisk at nå en fælles aftale.

- Vi vil bide os fast i forhandlingsbordet og sige, at vi er med på de 70 procent. Men når der skal laves handlingsplaner, skal vi have en håndbremse i loven, som vi kan hive i, hvis den begynder at koste arbejdspladser og vækst, siger partiformanden.

Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri (DI), er begejstret over Papes velvilje. Direktøren opfordrer samtidig de resterende partier i blå blok til også at bakke op om den.

Erhvervsorganisationen fremlagde selv en 124 sider lang klimaplan søndag, der har til formål at mindske udledningen af CO2 med 65-70 procent i 2030. Det er på baggrund af den, at De Konservative melder sin støtte.

Planen kan skabe 120.000 job i private virksomheder og løfte dansk velstand med 110 milliarder kroner, vurderer DI.

Sophie Løhde, der er Venstres fungerende politiske ordfører, forholder sig over for Børsen ikke til spørgsmålet om, hvorvidt partiet vil støtte reduktionsmålet.

De Konservative var det eneste parti fra blå blok, der bakkede op om den seneste klimalov fra 2014.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Mangler partiformanden viden om fakta eller er det, når det kommer til stykket, manglende lyst til en fremtid for danskernes børn, hvis det koster penge?

Partiformanden til /ritzau/
“- For det andet er der vist en vej ikke mindst med Dansk Industris rapport om, at vi kan nå målene, hvis vi vil, uden det koster på den personlige frihed, højere skatter eller lavere vækst.

- Så vi kan både styrke Danmark, styrke arbejdspladserne, styrke vores økonomi og vækst, samtidig med at vi gør noget godt for vores klima, siger Søren Pape til Ritzau.

Er det for partiformanden kun et spørgsmål om, at mene ‘noget’, om de menneskeskabte klimaforandringer og den voldsomt stigende frekvens af ‘klima’ katestrofer?

"Ny forskning afslører politikerne: De ignorerer fakta, der ikke trækker i deres retning"
Link: https://www.information.dk/indland/2017/09/ny-forskning-afsloerer-politi...

“Verdensøkonomien kan ikke vokse, uden at CO2-udledningerne følger med.
En ny rapport gør op med forestillingen om, at velstående landes økonomi kan fortsætte med at vokse, samtidig med at landene nedbringer belastningen på klimaet og biodiversiteten.”
Link: https://www.information.dk/udland/2019/07/nyt-omfattende-studie-skyder-f...

Fra Global Sustainable Development Report 2019
“All stakeholders should work together to achieve a global decoupling of GDP growth from the overuse of environmental resources, with different starting points that require different approaches across rich, middle-income and poor countries.

Governments, supported by civil society and the private sector, should promote an upward convergence in living standards and opportunities, accompanied by reduced inequalities in wealth and income, within and across countries.”

Global Sustainable Development Report 2019:
The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019).
Link: https://reliefweb.int/sites/reliefweb.int/files/resources/24797GSDR_repo...

Dorte Sørensen

Hvad mener Søren Pape Poulsen egentlig med -"uden det koster på den personlige frihed, højere skatter eller lavere vækst." -
- dels bliver "vor" personlige frihed begrænset på mange områder.
Fx. i dag må folk med anden etnicitet, ingen uddannelse, lav indkomst, osv...... ikke bosætte sig i nogle politiske udpegede boligområder . Osv.......

Højere skatter - her kan omlægning udligne flere af skævhederne. Men er det ikke bedre på den lange bane, at hæve skatten lidt for at fremtidssikker "vort" samfund.

Hvad forstår SPP med vækst. I BNP tæller trafikulykker også med i vækst, da de giver arbejde til redningsaktionen, sygehusbehandling og genoptjening osv.

I mine øjne kan "vi" få et bedre samfund, hvis "vi" alle bremser op. Fx. producerer ting, der skal kunne repareres og genbruges. Samt en bedre arbejdsfordeling så ingen behøver at blive nedslidte eller gå ned med stres osv. Osv....osv......
Der er mange andre måde at leve på end bare at tænke i vækst, ....vækst.
-