Meningsmåling sender Liberal Alliance under spærregrænsen

Det tidligere regeringsparti kæmper stadig med at genvinde vælgernes gunst efter valglussingen i juni.
30. september 2019 kl. 07:15Opdateret 30. september 2019 kl. 11:21

Den seneste periode har været hård for Liberal Alliance. Ved folketingsvalget 5. juni måtte det daværende regeringsparti nøjes med 2,3 procent af stemmerne og gik tilbage fra 13 til 4 mandater i Folketinget.

I den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau, er der heller ikke megen opmuntring at hente.

Liberal Alliance får her 1,8 procent af stemmerne blandt 1042 repræsentativt udvalgte personer på 18 år eller derover. De er blevet interviewet i perioden fra 23. september til 29. september.

Liberal Alliance ligger således under spærregrænsen på to procent. Det hører med til historien, at partiets måling har en statistisk usikkerhed på 0,8 procentpoint.

Det er ikke første gang, at det tidligere regeringsparti flirter med spærregrænsen i Voxmeter-målinger.

Det skete også i målingerne umiddelbart efter folketingsvalget og faktisk også helt hen i august.

Siden havde Liberal Alliance, der ledes af Alex Vanopslagh, ellers formået at lægge lidt afstand til spærregrænsen. I en måling fra begyndelsen af september stod partiet til 2,7 procent af stemmerne.

Alex Vanopslagh overtog rollen som politisk leder for partiet, da Anders Samuelsen trak sig efter valget, da den daværende udenrigsminister ikke blev genvalgt til Folketinget.

Liberal Alliance blev i november 2016 indlemmet i Venstreregeringen sammen med De Konservative.

VLAK-regeringen holdt derefter sammen frem til folketingsvalget i juni, men allerede under valgkampen stod det klart, at der var store interne uenigheder.

Det kulminerede, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) først åbnede for et bredt regeringssamarbejde hen over midten, hvorefter han dagen før valget gjorde en SV-regering til sin førsteprioritet.

I Voxmeters seneste måling er Socialdemokratiet fortsat det største parti med 27,2 procent af stemmerne, dog med en statistisk usikkerhed på 2,7 procentpoint.

Venstre, der for nylig skiftede formand og næstformand, får 23,8 procent.

Nye Borgerlige, der med 2,4 procent af stemmerne kom i Folketinget som det eneste nye parti ved valget, ligger lige som Liberal Alliance på 1,8 procent.

Nye Borgerlige har gennem det meste af sommeren og også i hele september ligget under spærregrænsen i Voxmeter-målingerne.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Hans Larsen
  • Ole Frank
  • Lise Lotte Rahbek
Hans Larsen, Ole Frank og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dagens gode nyhed!

Ole Frank, Steen K Petersen, Helle Walther, Mette Haagerup, Birte Pedersen, Liselotte Paulsen, Mogens Holme, Dennis Tomsen, Lise Lotte Rahbek, Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, Torben Skov, Susanne Kaspersen, Anders Graae, Benta Victoria Gunnlögsson, Torben K L Jensen, Poul Simonsen og Poul Erik Riis anbefalede denne kommentar

Det er vist dagens bedste nyhed? Ikke engang deres stount i Kastrup Lufthavn kunne hjælpe.

Så skal vi have racistpartierne samme vej.

Hans Larsen, Ole Frank, Steen K Petersen, Birte Pedersen, Liselotte Paulsen, Mogens Holme, Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek, Torben Bruhn Andersen, Arne Lund, Torben Skov, Susanne Kaspersen og Benta Victoria Gunnlögsson anbefalede denne kommentar

Jeg kommer ikke til at savne dem, og det gør de dansk vælgere åbenbart heller ikke. Og det ser jo ud til, at Saxobanks stifter, Lars Seier Christensen, allerede har gang i et andet parti,

Ole Frank, Steen K Petersen, Torben Bruhn Andersen, Torben Skov og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Næppe troligt, at de fire sidste mohikanere vil kunne få et job i Team Saxo Bank - dertil har de kvajet sig alt for meget. Når Lars Seier skal ud og købe villige politikere, mon så ikke han kan finde nogle, der er lidt mere begavede end Labil Alliances.

Ole Frank, Torben Skov og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Tak gud for klimaændringerne! Var det ikke for dem, så ...

Venstrefløjen nyder vel glæde af dem, som højrefløjen gjorde det for et tiår siden af flygtninge/indvandrere.

Æv. LA er ellers et sjovt parti. På lige fod med sprællemændene fra Alternativet.

Bonussen er, at de stjæler stemmer og mandater fra vennerne og gør sig selv og blå blok mere fragmenteret og mere splittet.

Ole Frank, Birte Pedersen, Per Torbensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Målinger, de er sjove p.t Gallup lader LA, overleve, Voxmeter ikke og Epinion ej heller. Der står det 105/74, Gallup 98/81 . Og endvidere, Jakob Ellemann har intet leveret politisk endnu, vi aner ikke hvad venstre vil, alligevel siger man i DK 30 % vil have ham som statsminister 35 MF.
Lige nu er det den regering der sidder der har flertallet og den der skal lede og regere de næste 4 år. Gerne mere . Men godt er det da de små yderpartier som kun har lavet ballade hos de blå, er på vej ud. Alternativet også.

Dorte Sørensen

Helle Walter - Kan Jacob Ellemann-Jensens 30 pct mod MF's 34 pct ikke ses som et udslag/lettelse over at LLR blev "gået".

Du har ret "vi" ved ikke hvad JE-J står for. Fx. udmeldte han sig af Venstre og meldte sig ind i LA pga. Venstres stramninger i udlændingepolitikken. Nu taler han "varmt" for Støjberg og den stramme udlændingepolitik.