Trump bekræfter: Osama bin Ladens søn er død

I august skrev medier om, at Hamza bin Laden var død. Fredag bekræfter Det Hvide Hus meddelelsen.
14. september 2019 kl. 16:17Opdateret 14. september 2019 kl. 17:45

Osama bin Ladens søn Hamza bin Laden blev for et stykke tid siden dræbt under en amerikansk aktion ved grænsen mellem Afghanistan og Pakistan.

Det bekræfter USA's præsident, Donald Trump, skriver flere nyhedsbureauer som Reuters og AP. Allerede i juli begyndte flere medier at skrive, at Hamza bin Laden var død, men det er først formelt blevet bekræftet lørdag.

- Tabet af Hamza bin Laden frarøver ikke bare al-Qaeda en vigtige lederevner og det symbolske i relationen til hans far, men undergraver aktiviteter, der er vigtige for gruppen, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Det står ikke umiddelbart klart, hvordan det kan være, at det amerikanske udenrigsministerium ikke tidligere har bekræftet al-Qaeda-arvingens død.

Det har omkring klokken 16.30 lørdag dansk tid ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra ministeriet, skriver Reuters.

Al-Qaeda-stifterens søn var mistænkt for at have en ledende rolle i bevægelsen. Derfor har den amerikanske regering udlovet en dusør på en million dollar for hjælp, der kan føre til hans tilfangetagelse.

Al-Qaeda stod med Osama bin Laden i spidsen bag planlægningen og udførelsen af angrebene, der fandt sted 11. september 2001 mod World Trade Center og Pentagon i Washington. 3000 mennesker blev dræbt og mindst 6000 såret.

Osama bin Laden blev dræbt under en operation i den pakistanske landsby Abbottabad i 2011. Også hans søn, Khalid, blev dræbt under aktionen.

Allerede i 2017 blev Hamza bin Laden udpeget som global terrorist af de amerikanske myndigheder. Efter Osama bin Ladens foretrukne arving, sønnen Saad, blev dræbt i et droneangreb i 2009, blev Hamza den nye arvtager.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu