Trump fyrer Bolton som national sikkerhedsrådgiver

Trump var »stærkt uenig« i mange af den nu fyrede sikkerhedsrådgiver John Boltons forslag, skriver han.
10. september 2019 kl. 18:08Opdateret 11. september 2019 kl. 08:22

USA's præsident, Donald Trump, har fyret sin nationale sikkerhedsrådgiver, John Bolton, på grund af uoverensstemmelser.

Det skriver præsidenten tirsdag på Twitter.

- Jeg oplyste i aftes John Bolton om, at der ikke længere er brug for hans tjenester i Det Hvide Hus, skriver Trump.

- Jeg var stærkt uenig i mange af hans forslag, og det samme var andre i administrationen, og derfor bad jeg John om hans opsigelse, hvilket han gav mig her til morgen.

Bolton har en lidt anden udlægning af forløbet. Han svarer - også på Twitter - at han tilbød at træde tilbage mandag.

- Præsident Trump sagde: "Lad os tale om det i morgen", skriver Bolton.

Boltons afgang kommer som en overraskelse for mange i Det Hvide Hus, skriver nyhedsbureauet AP.

Kun en time inden at Trump annoncerede fyringen af Bolton, meddelte pressekontoret i Det Hvide Hus, at Bolton holder pressekonference sammen med USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, og finansminister Steven Mnuchin klokken 19.30 dansk tid.

Trump skriver i sit tweet tirsdag aften dansk tid, at han vil udpege en ny national sikkerhedsrådgiver i næste uge.

En talsmand for Trump-administrationen siger, at præsidenten har udpeget Charles Kupperman som fungerende national sikkerhedsrådgiver.

Kupperman, der er tidligere chef i Boeing og Lockheed Martin, har siden nytår været Boltons næstkommanderende. De to har arbejdet tæt sammen gennem de seneste år, rapporterer tv-stationen CSPAN ifølge nyhedsbureauet dpa.

Med Boltons afgang har Trump sagt farvel til i alt tre rådgivere på posten.

Bolton blev udpeget til posten i april 2018, da general H.R. McMaster forlod jobbet som USA's nationale sikkerhedsrådgiver.

Bolton er kendt som en høg på det udenrigspolitiske område. Han har ind imellem haft uoverensstemmelser med Trump-loyalisten Mike Pompeo.

Sikkerhedsrådgiveren har presset på for, at USA skulle indtage en langt skrappere linje over for Nordkorea, Rusland og Afghanistan, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er også Bolton, der står bag den hårde kurs over for Iran.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

1. Enten er der ingen af Trumps rådgivere der kan holde ham ud. Eller 2. Bolton var ikke skrap nok. Eller 3. Han forstod ikke, at han ikke måtte vise, at han var klogere end Trump. Og 4. Det ser ikke så godt ud med en superhøg nu hvor valget nærmer sig.. Men bagefter...!

Verden blev midlertidigt et meget sikrere sted.

Lars Løfgren, Jan Jensen, Arne Albatros Olsen, Torben K L Jensen, Anders Graae og olivier goulin anbefalede denne kommentar

Nå, da da - Carla Sands, USA ambassadør i Danmark, har dæleme ikke haft en god måned. Først tweeter hun, at alle glæder sig til statsbesøget - et par timer før chefen aflyser....midt i hendes nattesøvn.

Og så, den 5. september mødes hun med John Bolton--- "Great discussion with @USAmbDenmark on deepening ties with Denmark, Greenland, and the Faroe Islands. Topics included Arctic and energy security, trade, and boosting US economic ties with Greenland, including investments in mineral exploration projects and airport upgrades."

https://twitter.com/ambjohnbolton?lang=da

Den kører vist ikke rigtig for hende....

Det er svært at forestille sig, at Bolton nogensinde vender tilbage til Det Hvide Hus. O'boy, med mindre Biden bliver præsident..........

Pyhh, godt han er ude af det hvide hus. Nu kan han nøjes med at slå sine rabiate folder på et inferiørt medie eller i en obskur tænketank.

En psykopat mindre, men vi slipper nok ikke helt for ham alligevel.
Desværre slipper sådan nogle typer for nemt ift. krigsforbrydelser de direkte/indirekte er ansvarlige for. Havde det været en "brun" leder, var han blevet hængt eller drone-bombet for længst.