Tysk bank erkender groft bedrageri i udbytteskattesag

North Channel Bank har fået en bøde i sag om uretmæssig udbetaling af udbytteskat. Det skriver politiet.
23. september 2019 kl. 14:58Opdateret 23. september 2019 kl. 15:32

Tyske North Channel Bank har erkendt og er idømt en bøde på 110 millioner kroner for groft bedrageri i sag om udbytteskat.

Banken har fået bøden for at være en del af et bedrageri, hvor 1,1 milliarder kroner uretmæssigt blev udbetalt. Det skulle banken have tjent 55 millioner kroner på i gebyrer.

Det skriver Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi nu har fået den første afgørelse ved domstolene i udbytteskattesagerne, hvor den danske stat er blevet svindlet til at udbetale udbytteskat.

- Samlet er der tale om danmarkshistoriens største bedragerisag, som har påført samfundet og statskassen et meget stort tab, skriver statsadvokat Kirsten Dyrmann fra Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

North Channel Bank er en relativt lille bank, der tidligere har været omtalt i den store udbytteskattesag, hvor der samlet er trukket 12,7 milliarder kroner ud af statskassen i uretmæssig udbetaling af udbytteskat.

Den tyske bank skulle være brugt af to mænd til at foretage handler, der tillod dem at trække penge ud af statskassen. Banken har medvirket til at lave fiktive aktiehandler, der gav svindlere falsk dokumentation, der lod dem kræve refusion af udbytteskat.

Banken har siden svindlen fået ny ledelse. Direktør for North Channel Bank Gunnar Volkers skriver ifølge bankens advokat:

- Vi har i de sidste 2,5 år brugt al vores energi på at rydde op i banken, at give den en ny og vedholdende forretningsmodel, samtidig med at vi har arbejdet tæt sammen med myndighederne i Danmark, Belgien og Tyskland for så langt som muligt at få opklaret bankens og visse personers roller i forbindelse med bankens aktiviteter.

- Jeg vil gerne sige, at jeg som repræsentant for bankens nye ledelse er tilfreds med, at vi med domstolens afgørelse kan sætte punktum for sagen.

At North Channel Bank er idømt en bøde betyder ikke, at de bagmænd, der brugte banken, er ude af politiets søgelys.

- Vi efterforsker fortsat intenst, i forhold til om der er grundlag for at få retsforfulgt andre aktører i sagen, skriver Kirsten Dyrmann i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er fint med en bøde til banken på de 110 mio. kr. Men hvad med tilbagebetaling af de 1,1 mia. kr og straf til de involverede personer? De skiftende regeringen burde år tilbage have skærpet skatte- og straffelov, så alle aktører kunne komme en tur i spjældet. Og alle skatteministre i perioden Holger K. Nielsen, Jonas Dahl, Morten Østergaard, Benny Engelbrecht og Karsten Lauritzen burde have opført en skamstøtte på Nytorv i København.

Bjarne Bisgaard Jensen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar

I de kredse kommer man ikke i fængsel. Man udbetaler derimod million eller milliard tunge bonusser til hinanden. Jo, det private er en sand guldgrube. Bare ikke for det store flertal, den almindelige borger. Ikke så sært de blå har så travlt med privatisering. De skaber million kr. tunge jobs for sig selv og signe egne.

Bjarne Bisgaard Jensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

I den her slags sager er det ikke nok med en bøde: alle involverede burde hæfte for hele beløbet, der er svindlet for, det ville hurtigt nedsætte korrupte bankers smag for ulovligheder.

Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Andersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar