Telegram

Udfordrer Støjberg: Ellen Trane Nørby vil være V-næstformand

De delegerede til Venstres landsmøde skal vælge mellem mindst to kandidater til næstformandsposten.
Ellen Trane Nørby har meldt sig som kandidat til posten som næstformand i Venstre. Dermed udfordrer hun Inger Støjberg, der også tidligere har meldt sit kandidatur, til et kampvalg på partiets landsmøde 21. september.

Ellen Trane Nørby har meldt sig som kandidat til posten som næstformand i Venstre. Dermed udfordrer hun Inger Støjberg, der også tidligere har meldt sit kandidatur, til et kampvalg på partiets landsmøde 21. september.

RITZAU SCANPIX

Telegram
9. september 2019 kl. 21:37

Der er kampvalg på programmet, når Venstre holder ekstraordinært landsmøde i Herning 21. september.

Ellen Trane Nørby (V) stiller op som næstformand i Venstre, oplyser hun til avisen Danmark. Også Inger Støjberg (V) har tidligere meldt sit kandidatur til posten.

- Det betyder, at Venstres medlemmer og delegerede får en mulighed for at vælge, hvilken profil de vil have som næstformand, siger Ellen Trane Nørby til avisen Danmark.

- Jeg mener, at jeg har, hvad der skal til for at være en stærk næstformand. Det forudsætter, at man har viljen, lysten og evnerne til at lytte til, hvad der rør sig i hele vores parti, siger hun.

Begge har tidligere været ministre under Lars Løkke Rasmussen. Ellen Trane Nørby har haft titel af både børne- og undervisningsminister og sundhedsminister. Hun har ligeledes været ligestillingsminister.

Inger Støjberg har været integrations- og udlændingeminister.

I sit interview med avisen Danmark peger Ellen Trane Nørby på en solid forankring i det "jyske Venstre" samt stor ministererfaring som to gode grunde til at vælge hende til næstformand.

- For mig var sundhedsreformdiskussionen (hvor Venstre ville nedlægge regionerne, red.) et eksempel på, at vi var for dårlige til at inddrage og lytte, siger Ellen Trane Nørby, der selv var sundhedsminister, da reformen blev foreslået.

Reformforslaget blev mødt med modstand af blandt andet Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner og Venstres eneste regionsrådsformand.

På det ekstraordinære landsmøde skal Venstre vælge både formand og næstformand for partiet, efter at Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen i slutningen af august gik af som henholdsvis formand og næstformand.

Jakob Ellemann-Jensen stiller op til posten som formand for det liberale parti.

/ritzau/

Opdateret 9. september 2019 kl. 21:59

Christian De Coninck Lucas

"Jyske Venstre"

Ja det tør siges...men det ville være mere korrekt at kalde det "anti-københavnske Venstre"

Jørgen Lejf Hansen

Åhh nnnej alle de pinlige spørgsmål, vi nu skal høre i paragraf 20 spørgsmål.

Hendes kandidatur vil afklare hvilken slags parti Venstre er. Er det et midtsøgende liberalt parti, eller, er det et fremmedfjendsk nationalistisk på linje med DF og Ny Borgerlige? Står det lige mellem de to, så har Venstre som samlende parti et uoverstigeligt problem i den kommende tid.

Ellemann siger det på denne måde: Løkkes idé om regering med Socialdemokratiet var det eneste rigtige men den er ikke længere aktuel. Hvis Støjberg vælges kan man sige præcis det samme om Venstre, for så er Venstre ikke aktuelt længere.

Ja sjovt er det, men alligevel lige lovligt eksponeret i medierne, jeg bliver ikke overrasket, hvis Ellemann-Jensen også får en modkandidat...

Hvorfor stiller Stephanie Lose ikke op som formand?