Hundredvis af klimademonstranter anholdt på aktionsdag

Aktivister blokerede veje og demonstrerede med krav om, at CO2-udslippet skal gå i nul allerede i 2025.
7. oktober 2019 kl. 18:17Opdateret 7. oktober 2019 kl. 20:10

Hundredvis af klimaaktivister er mandag blevet anholdt i flere større byer rundt om i verden.

I London er 276 aktivister fra bevægelsen Extinction Rebellion ("Oprør mod Udryddelse") anholdt, oplyser politiet.

Tusindvis af mennesker var med til at blokere adskillige veje og en bro i den britiske hovedstad.

Aktivisterne kræver "handling lige nu, ikke i 2050 eller endda i 2025", lyder det fra den britiske del af Extinction Rebellion. Den vil have, at nogle regeringers løfte om "netto-nul-udledninger" af CO2 skal ske allerede i 2025.

Mandag er første dag i en to uger lang kampagne, som Extinction Rebellion har sat i værk. Aktivisterne kræver, at regeringer tager truslen fra klimaforandringer mere alvorligt og handler derefter.

En fællesnævner for flere af protesterne rundt om i verden var, at de forstyrrede trafikken ved vigtige knudepunkter eller fandt sted ved regeringskontorer.

I den hollandske hovedstad, Amsterdam, anholdt politiet omkring 90 demonstranter, der afviste at forlade en vejspærring, de havde opstillet på en travl vej i den centrale del af byen.

I den tyske hovedstad, Berlin, havde omkring 2000 aktivister indtaget Potsdamer Platz, hvor de satte sofaer, borde, stole og potteplanter op på den travle plads. Ifølge Berliner Morgenpost var den store rundkørsel midt i byens centrale Tierpark, Grosser Stern, i en periode blokeret af aktivisterne.

Tidligere på dagen havde omkring tusind aktivister gået i optog fra forbundskansler Angela Merkels kontor til en af byens store parker, Tiergarten, hvor de slog sig ned.

Også i New Zealands hovedstad, Wellington, og i storbyen Sydney i Australien var der meldinger om rundt regnet 30 anholdelser i hver af byerne.

Extinction Rebellion havde på forhånd varslet aktioner i omkring 60 byer rundt om i verden.

I København var der ikke umiddelbart meldinger om klimademonstrationer.

/ritzau/dpa

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu