Telegram

Københavns Politi vil have adgang til ansigtsgenkendelse

Venstre og DF støtter politiets ønske om ansigtsgenkendelse, mens regeringen afviser, at det er nødvendigt.
Overvågningskameraer på Nørrebro i København. Står det til Københavns Politis chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, skal kameraerne bruges i kombination med software, der lader politiet bruge ansigtsgenkendelse.

Overvågningskameraer på Nørrebro i København. Står det til Københavns Politis chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov, skal kameraerne bruges i kombination med software, der lader politiet bruge ansigtsgenkendelse.

RITZAU SCANPIX

Telegram
23. oktober 2019 kl. 22:45

Det skal i fremtiden være muligt for politiet at bruge ansigtsgenkendelse, når de overvåger borgerne via videokameraer.

I hvert fald hvis det står til Københavns Politis chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov.

Det fortæller han i et interview med Berlingske. Han mener, at det vil være en kæmpe fordel for politiet.

- Hvordan det skal foregå er i første omgang en politisk drøftelse, men ingen må være i tvivl om, at det efterforskningsmæssigt vil være en stor fordel, siger Jørgen Bergen Skov til Berlingske.

Han forklarer, at det især vil hjælpe, når politiet leder efter personer, som har begået en terrorhandling. Hvis politiet får adgang til software, kan programmet nemlig lede efter den mistænkte for politiet.

På Christiansborg er oppositionen positiv ved forslaget.

Venstres retsordfører, Inger Støjberg, mener, at det kan være et udmærket redskab, når det eksempelvis handler om bandekonflikt.

Dansk Folkeparti støtter også idéen og mener, at man kan vinde uvurderlig tid med redskabet.

Regeringen og dens støttepartier vil dog ikke imødekomme Københavns Politis ønske.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har ikke ønsket at kommentere sagen over for Berlingske. Han henviser til partiets retsordfører, der ikke ser teknologien som nødvendig lige nu.

- Jeg kan godt forstå, at politiet ønsker at bruge ansigtsgenkendelse, men umiddelbart har vi ikke nogen planer om at tillade ansigtsgenkendelse, siger retsordfører Jeppe Bruus (S) til Berlingske.

Ansigtsgenkendelse bliver et mere og mere udbredt redskab blandt stater i hele verden - også i Europa.

I Storbritannien bruger politiet ansigtsgenkendelse på fodboldstadioner til at finde ballademagere under kampene.

Kina har ved demonstrationerne i Hongkong benyttet teknologien til at registrere demonstranter. Den samme teknologi har landet ifølge Berlingske solgt til blandt andre Armenien, Singapore og Tyskland.

/ritzau/

Opdateret 23. oktober 2019 kl. 23:08

Anne-Marie Krogsbøll

Danmark. Oktober måned. 2019:

Først kom "sikkerhedspakken" med sit kæmpeskridt mod totalovervågning. Så blev Radio24Syv, med dens vedholdende magtkritik, lukket. Og nu kommer ansigtsgenkendelsen. S stritter behørigt lidt imod - men det er bare spil for galleriet. Inden længe er de helt med på vognen.

Friheden er en salami.... En salami har en ende...

Anne-Marie Krogsbøll

Jeg glemte "statsborgerskabspakken" - der er åbenbart grænser for, hvor mange overgreb på friheden, jeg kan rumme på en måned. Og der er stadig en uge tilbage af oktober...

Anne-Marie Krogsbøll

Friheden er en salami...
Overvågningen er en tsunami...

Jeppe Lindholm

Det starter med at politiet får adgang til ansigtsgenkendelse på visse lokationer i København. Det kan mange borgere godt se de fornuftige i. Efter en årrække ønsker politiet så systemet gjort landsdækkende. Ingen bekymringer blandt de fleste borgere i landet. Politiet gør jo bare deres arbejde. Efter yderligere en årrække, hvor systemet har kørt uden større problemer for offentligheden mener kommunerne deres jobcentre kan have fordel af at følge med i borgeres færden rundt i landet for at bekæmpe socialt bedrageri. Så melder forsikringsselskaber sig på banen. De mener ligeledes de bør have adgang for bedre at kunne beskytte deres ærlige kunde mod svindel fra de knap så ærlige. Som sædvanen tro foregår en sådan udvikling med stadig flere, som får adgang til ansigtsgenkendelse stille og rolig, helt uden debat, efter salamimetoden, hvor ingen føler de mister noget i det nye "moderne" Danmark.

Carsten Munk, Ken Sass, Bjarne Andersen, Ebbe Overbye, Niels østergård, Brian W. Andersen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

@ Jeppe Lindholm

Det er kun den ene side af magtmenneskers våde drømme. Den anden side kommer herfra: https://theapplabb.com/facial-recognition-the-next-form-of-payment/

Kursen frem mod en totalitær dystopi, hvor privatliv og selvbestemmelse er historiske fænomener, er ret åbenlys. De moderne bekvemmeligheder der kommer fra Convenience-strategien har lokket flertallet til stykvis at sælge privatliv, frihed og demokrati bid for bid og der er ikke ret mange bidder tilbage før det hele er væk. Der er tilsyneladende ingen grænse for hvad mennesker er villige til at ofre for at få alt i hverdag og arbejdsliv nemt, hurtigt og bekvemt.

Ken Sass, Jeppe Lindholm, Anne-Marie Krogsbøll og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Bjarne Andersen

umiddelbart har vi ikke nogen planer om at tillade ansigtsgenkendelse, siger retsordfører Jeppe Bruus (S)

Det tror jeg ikke et sekund på, S siger aldrig nej til mere overvågning, de mener vel bare at det skal foregå i det skjulte.