Kviklånsfirmaer går målrettet efter onlinespillere

Kviklånsbranchens adfærd er uanstændig og kalder på politisk regulering, siger erhvervsministeren.
8. oktober 2019 kl. 23:48

Når kviklånsfirmaer markedsfører hurtige lån med høje renter, kan de via Facebook målrette deres annoncer, så de rammer spilinteresserede danskere, skriver Jyllands-Posten.

230.000 danskere er registreret i Facebooks målgruppe af danskere i alderen 18-65 år, som via deres færden på nettet har vist interesse for kasino, poker, gambling, mobile gambling og roulette.

Ifølge direktør Allan B. Jørgensen fra det digitale rådgivningshus Web2media er det helt almindeligt, at annoncører går efter særlige målgrupper.

Han forklarer, at grupperne er baseret på algoritmer i Facebook og Google, som registrerer, hvilke sider man har besøgt, og hvilke annoncer man har kigget og klikket på.

Netop det var baggrunden for, at Peter Brodersen fra Amager forleden modtog en annonce fra favoritlån.dk. Han blev vred, da han fandt ud af, at han fik den, fordi han var registreret som interesseret i onlinespil.

Michael Bay Jørsel, leder af Center for Ludomani, kritiserer den fremgangsmåde.

- Det er dybt forargeligt, og jeg forstår ikke, at Facebook går med på sådan noget, siger han.

Ifølge Center for Ludomani har de fleste af de spilafhængige, der går i behandling, taget kviklån. Tendensen er, at de, der søger hjælp, er yngre og yngre. I 2009 var 18 procent i alderen 18-30 år. Sidste år var andelen steget til 51 procent.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) peger på, at kombinationen af kviklån og spil kan ødelægge folks liv.

- Det er uanstændigt, og det viser, at der i kviklånsbranchen er en adfærd, som kalder på politisk regulering, siger han.

Forbrugerombudsmanden bebuder en undersøgelse af sagen.

Det er en annonce fra favoritlån.dk, der har fået sagen til at rulle. Firmaet har nu stoppet den målrettede annoncering.

Brancheforeningen Digitale Långivere tager afstand fra målrettede annoncer for lån rettet mod spillere.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lise Lotte Rahbek

Kviklån skal forbydes.Det er åger, som rammer mennesker, som enten mangler selvbeherskelse eller er ude af stand til at vurdere konsekvenserne.
Stop det.

Herdis Weins, Michael Friis og Tommy Gundestrup Schou anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Overhold loven imod åger - og når renten er så lav, som den er, så er det jo bare at lægge et loft over maksimale udgifter på lån og omkostninger. Så må det være op til firmaerne selv at sikre, at deres balance er sikret igennem lånevilkårene.

"Erhvervsminister Simon Kollerup (S) peger på, at kombinationen af kviklån og spil kan ødelægge folks liv."
"Det er uanstændigt, og det viser, at der i kviklånsbranchen er en adfærd, som kalder på politisk regulering, siger han"

Ja, men gør du noget Simon Kollerup, eller er du endnu et politisk sludrechatol der ikke tør noget, som de fleste politikere i Danmark. Eksempelvis, hvad man da ikke skal høre af fabulerende argumenter for ikke at regulere prisen "væsentligt" op på cigaretter, når det er åbentlyst, at det er det der virker markant på at få unge til at ryge mindre, er himmelråbende.
Vi venter Simon!!!