Telegram

Regeringen indsætter kontrol ved svensk grænse 12. november

Der indføres grænsekontrol mod Sverige, og kontrollen mod Tyskland forlænges, oplyser justitsministeren.
Justitsminister Nick Hækkerup og politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi præsenterer en række initiativer der der skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum

Justitsminister Nick Hækkerup og politidirektør Anne Tønnes fra Københavns Politi præsenterer en række initiativer der der skal styrke trygheden og sikkerheden i det offentlige rum

RITZAU SCANPIX

Telegram
10. oktober 2019 kl. 09:23

Den midlertidige grænsekontrol ved den svenske grænse bliver iværksat 12. november og foreløbig seks måneder frem.

Ud over at indføre midlertidig grænsekontrol mod Sverige har regeringen samtidig besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland i seks måneder fra den 12. november.

Det fortæller justitsminister Nick Hækkerup (S) på et pressemøde torsdag på Politigården i København, hvor han præsenterer regeringens sikkerhedspakke, som er en række initiativer, der skal styrke trygheden i det offentlige rum.

- Vi har alene siden februar i år haft 13 sprængninger i hovedstadsområdet. Sprængninger, som har bragt helt almindelige menneskers liv i fare.

- Regeringen ser på situationen med stor alvor. Vi vil ikke finde os i, at kriminelle bander placerer bomber eller skyder på gaden, siger Nick Hækkerup.

Han fortæller, at regeringen sammen med relevante myndigheder har undersøgt, hvilke initiativer der er nødvendige for at skabe mere tryghed.

Ved grænsen til Sverige bliver der tale om periodisk kontrol, hvilket vil sige, at der vil være kontrol ved færger, i tog og ved Øresundsbroen et par gange om ugen.

Kontrollen vil være rettet mod den organiserede kriminalitet, og direktør ved Københavns Politi, Anne Tønnes, forsikrer om, at politiet vil forsøge at udføre grænsekontrollen, så den generer almindelige borger mindst muligt.

- Vi prøver at tilrette kontrollerne sådan, at de bliver intelligente, så de bliver efterretningsbaserede, og så vi kan bruge det i vores efterforskning, og så vi generer den almindelige borger, som færdes mellem Danmark og Sverige, siger hun.

Regeringen bebudede allerede i august kort efter bombeangrebet mod Skattestyrelsen i København, at grænsen til mod Sverige skulle sikres bedre.

To svenske mænd er sigtet for eksplosionen, hvor af den ene - en 22-årig - ikke er tidligere straffet, og derfor ville han formentligt ikke være blevet stoppet af en grænsekontrol.

- Man skal altid passe på med at lave den der kontrafaktiske antagelse med, hvad man tror, der kunne være sket. Den nye grænsekontrol og det nye center i forbindelse med grænsekontrol vil være bedre til at forebygge, at noget lignende gentager sig, siger han.

Hele regeringens sikkerhedsudspil indeholder 16 initiativer. Blandt andet vil regeringen give politiet mulighed for at få adgang til mere tv-overvågning.

Regeringen vil også opsætte 300 såkaldte "tryghedskameraer", som bliver politiets egne kameraer.

/ritzau/

Opdateret 10. oktober 2019 kl. 11:30

Jesper Jørgensen

En udstilling af magtesløshed og idefattigdom, som bortleder fra at denne regering blot er en nuance af de tidligere borgerlige regeringer. Tough on Chrime, men hjælpeløs overfor de store problemer: ulighed, klima, stress og et offentligt system i ruiner.

Flemming Berger, Helene Kristensen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Peter Meyling, Bjarne Andersen og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Jesper Jørgensen

Men tak for at I så hurtigt har vist at det bliver mere af det samme. Eneste forskel: Nu er det Mettes tur til at komme til fadet med ministerlønninger og god pension.

Må jeg henvise til den artikel jeg havde i Information den 22. august, da regeringen varslede grænsekontrol. For 3 1/2 år siden skrev jeg en bog om den svenske grænsekontrol mod Danmark med titlen ”Grænsekontrol -konsekvenser og alternative løsninger”. Den aktuelle situation har gjort, at jeg nu arbejder på en nyskrevet del 2 med titlen ”Grænsekontrol –fire års erfaringer ved Øresund”. Et udkast bliver færdigt i dag. Skulle nogen være interesserede så kontakt mig.

https://www.information.dk/debat/2019/08/graensekontrol-oedelaegge-oeres...

Nysproget blomstrer... "tryghedskamera", uha uha :p

Emil Davidsen, Flemming Berger, Anders Reinholdt, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Ib Christensen, Carsten Munk, Bjarne Andersen, Rune Stilling, Klaus Lundahl Engelholt og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Ole Kresten Finnemann Juhl

Fort Danmark

René Arestrup

Disproportionel symbolpolitik!

Achim K. Holzmüller, Flemming Berger, Anders Reinholdt, Jens Winther, Carsten Wienholtz og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Tænk at de veluddannede DJØF'ere, kommunikationsfolk, m.v. kan få sig selv til at opfinde og anvende ordet "tryghedskamera". Det er så latterligt, nedladende (vi ved godt at I godt ved, at det er et overvågningskamera, at mange mennesker ikke bryder sig om det, og at I bare omskriver for at narre folk, hvad de godt ved er jeres intention, hvad I godt ved, osv.), patetisk, Orwellsk og øretæveindbydende, og de gør det alligevel. Er etikken og moralen fuldstændig forsvundet på det politiske niveau i Danmark?

Hans Larsen, Flemming Berger, Helene Kristensen, jens rasmussen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Carsten Munk og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

""tryghedskamera"....
Jeg synes, det lyder som noget, MF selv har fundet på...Men vammelt er det. Jeg bliver decideret utryg af fornemmelsen af at være overvåget på alle gadehjørner. Ikke fordi nogen sikkert interesserer sig for mig, men fordi det ikke er et frit samfund værdigt at overvåge borgerne overalt - og det er utrygt, at vi nu lever i et ikke-frit samfund. Hvor ender vi?

Jeg har indtryk af, at vore magthavere (inkl. tidligere magthavere) er i gang med en offensiv mod menneskerettigheder, såsom retten til privatliv, og frihedsrettigheder, såsom retten til ikke at blive overvåget. Disse tidligere selvfølgelige rettigheder, som vi i Danmark var stolte af at respektere, ønsker vore nuværende magthavere at "justere" og "tilpasse" - Orwells NewSpeak for at indskrænke.

Årsagen er ikke vold og terror, selv om de påstår det, men at disse rettigheder spænder ben for de overvågningskapitalister, som sandsynligvis skæpper godt i partistøttekasserne, og som man måske kan være heldigt at få et fedt job hos, hvis man skulle ryge ud af Folketinget - eller finde det private mere givtigt.

Retten til privatliv er ikke i høj kurs hos socialdemokrater - allerede for 3 år siden udtalte Karin Gaardsbo på John Foleys sikkerhedskonference på Christiansborg, at det der med privatliv, det kunne vi godt glemme - det var passé. For der er så mange fede data, som f.eks. medicinalindustrien kan høste og vride penge ud af, og det vil da være ærgerligt ikke at give dem lov til det - og Gaardsbo indrømmede frejdigt, at hun havde sin viden om datasikkerhed fra lobbyister! Og Socialdemokrater er alle vegne i øjeblikket i gang med at undergrave privatlivet:
https://www.altinget.dk/digital/artikel/kl-rigide-gpdr-regler-trumfer-su...

Så "tryghedspakken" er bare socialdemokraternes trojanske hest i forklædning for at afskaffe retten til privatliv, som er så utroligt irriterende for overvågningskapitalister og deres håndlangere i systemet. Resultatet er, at vi er på vej ind i et totalitært samfund - og DET ER I DEN GRAD UTRYGHEDSSKABENDE!!! Kan man være tryg i et digitalitur? Ikke efter min mening.

Achim K. Holzmüller

En "trykhedskamera" er en attrap, der ser ud som en rigtig virkende een, men som virkeligheden ikke fungerer.
Sikke nogen verbal vildledelse!