Borgmester: A-kasser overbeskytter luddovne nyuddannede

»Luddovne« akademikere skal straffes, hvis de ikke tager et job i Netto, mener beskæftigelsesborgmester
12. november 2019 kl. 22:31Opdateret 13. november 2019 kl. 10:39

A-kasserne, som har til opgave at kontrollere, om ledige er til rådighed, holder hånden over de højtuddannede og iværksætter ikke de sanktioner de skal.

Det mener Københavns beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Hun mener dermed, at a-kasserne bærer en del af skylden for, at ledige på dagpenge ikke opfylder deres pligt til fra første dag at søge de job, man kan bestride - også selv om det er bag kassen i Netto.

Det skriver Berlingske.

- Man skal ikke have været længe i systemet som arbejdsløs akademiker, før man opdager, at jobcentret ganske vist skubber på og siger, at man skal søge flere job, fordi man i jobcentret har opdaget, at man er så luddoven, at man ikke gør det, siger Cecilia Lonning-Skovgaard og fortsætter:

- Og de ved også, at vi indberetter det til a-kassen. Men derfra sker der ingenting. Det har ingen konsekvens overhovedet.

Cecilia Lonning-Skovgaard er som beskæftigelsesborgmester øverste chef for jobcentrene i Københavns Kommune.

En ny undersøgelse viser, at hver femte dimittend i København med en lang videregående uddannelse har været ledig i mindst seks måneder ét år efter at have afsluttet studiet.

Cecilia Lonning-Skovgaard mener, at det er farligt, når a-kasserne undlader at sanktionere medlemmer med en begrundelse om, at akademikere og humanister er tiltænkt noget større.

- Når kommunen står og siger, at de skal tage et job på et lavere niveau, så er signalet fra a-kassen, at det kan de bare glemme alt om, siger borgmesteren.

Direktør i Danske A-kasser Verner Sand Kirk mener, at angrebene på "blødsødne" a-kasser er skudt forbi.

Han henviser til, at a-kasserne kontrolleres "nidkært" af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

- De har en hel afdeling, der fører tilsyn med, om det går rigtigt for sig. Og vi forvalter reglerne ordentligt. Alle vores tilsyn har stort set været uden anmærkninger, siger han til Berlingske.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

og når a-kasserne så beder jobcenteret om at aktivere den ledige gr. mistanke om manglende rådighed, sker der heller ingenting.

Jesper Jørgensen

Og får man ikke et job i Netto som akademiker, kan man altid blive afstumpet politiker. Hvis evnerne er små i lokalpolitik ellers i landspolitik.
Og mens pseudoproblemer diskuteres og symbolpolitik opstilles, står de store problemer udenfor døren og venter: klima, ulighed og et terminalt samfundssystem.

Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Therese Hagen, Lise Lotte Rahbek, Torben Bruhn Andersen, Kristian Fogh Thomsen og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Så... det at de har gennemført en uddannelse beviser, at de er luddovne? Eller er det Netto, der mangler akademikere ved kassen - de kan jo bare få dem i praktik fra Jobcentrene? Det koster gratis. Eller er beskæftigelsesborgmesteren bare endnu en hoven skiderik af en bedsteborger, som ikke har forstand på hvordan arbejdsmarkedet fungerer. I realiteten.

Jesper Jørgensen, Ebbe Overbye, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Herdis Weins, Dennis Tomsen, Anders Sørensen, Steen K Petersen, Martin Rønnow Klarlund, Tue Romanow, Dorte Sørensen, Katrine Damm, Jaan Kilbouy og Therese Hagen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad med alle de afslag de unge få med besked på, at de er overkvalificerede til at det arbejde - da Netto osv. ikke ønsker at oplærer den, da de sikkert hurtigt vil finde et andet arbejde, der passer bedre til deres uddannelse.

PS: Hørte Martin Ågerup fra CEPOS i en P1-debat sige at dagpengene skulle ned for at få nyuddannede i arbejde, da han selv var færdig uddannet ville han ikke tage et sådant arbejde, da dagpengene var gode og så kunne han lege med sine børn osv. indtil han fandt et "rigtigt" arbejde. -Ja så - "tyv tror hver mand stjæler".
Hvis dagpengene skal yderligere nedsættes, så er der vel ingen der vil betale til en A-kasse, når udbetalingerne for de fleste i dag lægger langt under de 80 % af den ordinere løn. Vil det ikke blive meget dyre for samfundet, hvis ingen er i A-kasserne. I øjeblikket er der få ledige så indbetalingerne til A-kasserne giver overskud til Staten.

Lise Lotte Rahbek, Søren Bro, Herdis Weins, Steen K Petersen og Tue Romanow anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Tænke sig, en borgmester kalder nyuddannede, luddoven, bare fordi nogle af disse veluddannede må vente lidt på jobbet og som gerne vil have et job der relaterer sig til deres uddannelse.

Hvilket fattig samfund, denne borgmester er fortaler for.

Borgmestrenes menneskesyn er desværre, beskidt af en ideologi, der træder borger under fode.

Som Borgmester for Københavns Kommunes beskæftigelses- og integrationsforvaltning, straffer Borgmesteren borgerne økonomisk i langt højere grad end andre store byer i landet.
https://www.tv2lorry.dk/kobenhavn/anklage-nidkaer-kommune-straffer-svage...

Når Borgmesteren kan kalde nyuddannede luddoven og straffer svage mennesker, så kan jeg med rette kalde Borgermesteren arbejdsliderlig og med udpræget mangel på empati.

Anders Sørensen

Uddan dig! Ellers ender du ved kassen i Netto eller om muligt endnu værre: bagerst i køen i Netto bag kassen i Netto.

Og når du så er uddannet, så er du luddoven, hvis du ikke gider det job, du uddannede dig til at slippe for.

Jaan Kilbouy, Lise Lotte Rahbek og Herdis Weins anbefalede denne kommentar