Ledende medlem af nynazistisk gruppe anholdt for hærværk

To mænd nægter sig skyldige i sigtelse for at have udøvet hærværk mod jødisk gravplads i Randers.
13. november 2019 kl. 14:01Opdateret 13. november 2019 kl. 16:27

En af de anholdte i hærværkssag mod jødisk gravplads er såkaldt redeleder i organisationen Den Nordiske Modstandsbevægelse, der kalder sig selv en revolutionær nationalsocialistisk kamporganisation.

Det er kommet frem i et grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor manden fremstilles sammen med en anden.

Der er tale om 38-årige Jacob Vullum Andersen, der forleden rent faktisk kommenterede hærværket på kirkegården i Randers.

- Vi synes, det er positivt, at folk omsider er begyndt at vågne op til en erkendelse af, at magtjøder og jødisk infiltration i samfundet er yderst skadelig og uønsket, sagde han til TV2 Østjylland.

Han sagde dog samtidig, at der ikke fra organisationens side er givet ordre til aktionen.

Da Jacob Vullum Andersen fremstilles i retten onsdag eftermiddag, nægter han sig skyldig i sigtelsen om at have øvet hærværk mod den jødiske gravplads.

84 gravsten blev overhældt med maling, og flere af dem blev væltet.

Men Jacob Vullum Andersen, der er karseklippet, iført grøn trøje og sorte støvler, nægter sig skyldig i anklagen.

Den medsigtede, en mand på 27 år, nægter sig ligeledes skyldig.

Han er iført en grå hættetrøje og sorte gummisko.

Anklager Steffen Andersen har forinden læst sigtelsen op. Det er anklagerens opfattelse, at hærværket mod de jødiske grave er sket i forening og efter forudgående planlægning.

Det er ikke kun de jødiske gravsten, der er blevet skændet. Politiet mener også, at de to mænd har kastet sort og grøn maling på facaden af en bygning tilhørende Sparekassen Kronjylland.

Bygningen har en jødisk davidsstjerne på facaden.

Hærværket har samlet set udløst skader for cirka 100.000 kroner, fremgår det af sigtelsen.

Ud over hærværk er de to mænd sigtet efter straffelovens paragraf 266b, den såkaldte racismeparagraf.

Det er politiets opfattelse, at hærværket er begået for at nedværdige eller forhåne en bestemt befolkningsgruppe.

Hærværket på Østre Kirkegård kom til offentlighedens kendskab søndag 10. november.

Natten mellem 9. og 10. november var 81-årsdagen for Krystalnatten i Nazityskland.

91 jøder blev dengang dræbt, op mod 200 synagoger blev sat i brand, og 7500 forretninger blev ifølge denstoredanske.dk ødelagt.

Betegnelsen Krystalnatten henviser til de store mængder af glas fra knuste butiksruder, der lå i natten og glimtede som krystaller.

Dommeren har valgt at lukke dørene til grundlovsforhøret af hensyn til den videre efterforskning i sagen.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
  • Alvin Jensen
Kim Folke Knudsen og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Danmark og danskerne har desværre undervurderet højreekstremismens fremmarch og indflydelse her i landet. Den arbejder under overfladen og påvirker sindelaget i det skjulte. Først når tiden er moden og den rette samfundstilstand er frembragt griber de ud efter magten: Nationalsocialisterne i Danmark og deres sympatisører.

Vi er ikke længere den sikre idyl forbilledet for Europas Jøder efter danskernes enestående og smukke redning af de danske jøder i Oktober 1943.

I dag gravsten vandaliseret, jødestjerner anbragt ud for danske medborgeres hjem.

I morgen ??

Lad aldrig Nationalsocialismen i dens utallige forklædninger få en fod indenfor. Den onde ideologi fortærer alt demokrati, dansk sindelag, tolerance som en steppebrand. Den ødelægger selve den historiske tradition og selvforståelse som præger Vi danskere siden vi fik Grundlov og frihed givet af Kong Frederik den Syvende ved Grundloven af 1849.

D r i n g e n d e r A p p e l l !

Die Vernichtung
aller persönlichen und politischen Freiheit

in Deutschland steht unmittelbar bevor, wenn es nicht in letzter
Minute gelingt, unbeschadet von Prinzipiengegensätzen alle Kräfte
zusammenzufassen, die in der Ablehnung des Faschismus einig
sind. Die nächste Gelegenheit dazu ist der 31. Juli. Es gilt, diese
Gelegenheit zu nutzen und endlich einen Schritt zu tun zum

Aufbau einer einheitlichen Arbeiterfront,

die nicht nur für die parlamentarische, sondern auch für die weitere
Abwehr notwendig sein wird. Wir richten an jeden, der diese
Überzeugung mit uns teilt, den dringenden Appell, zu helfen, daß

ein Zusammengehen der SPD
und KPD für diesen Wahlkampf

zustande kommt, am besten in der Form gemeinsamer Kandidaten-
listen, mindestens jedoch in der Form von Listenverbindungen. Ins-
besondere in den großen Arbeiterorganisationen, nicht nur in den
Parteien, kommt es darauf an, hierzu allen erdenklichen Einfluss
aufzubieten. Sorgen wir dafür, daß nicht Trägheit der Natur
und Feigheit des Herzens uns in die Barbarei versinken lassen!

Ovenstående appel fra det internationale socialistiske Kampforbund blev distribueret rundt i hele Tyskland i Juni 1932 med den inderlige opfordring at Kommunisterne og Socialdemokraterne lagde fortidens stridigheder til side og forenede sig i et valgforbund, som kunne forhindre en nationalsocialistisk overtagelse af magten. Ved valget i Juli 1932 fik NSDAP 37% af stemmerne og efterfølgende stor indflydelse. Et valgforbund mellem SPD og KPD kunne måske have forhindret Nationalsocialisternes fremmarch.

Blandt underskriverne bag Dringender Appell ( Juni 1932 ) var Albert Einstein, forfatter Heinrich Mann, Forfatter Erich Kästner, Kunstneren Käthe Kollwitz

Appellen blev desværre ikke til virkelighed. SPD og KPD bekæmpede hinanden indædt. Det politiske kaos i Weimar Republikkens sidste dage førte til, at Rigspræsident Paul von Hindenburg måtte regere pr. dekret, fordi det parlamentariske system var brudt definitivt sammen. Den 30 Januar 1933 blev Adolf Hitler udnævnt til Rigskansler støttet af en Højre koalition af nationalistiske partier. Det blev enden på det demokratiske Tyskland fra 1918-1932 Weimar republikken. 5 år senere styrede Europa mod den næste storkrig den 2. Verdenskrig og Jødeforfølgelserne var allerede den gang i 1938 sat i system i det nationalsocialistiske Tyskland.

Gerningsmændene bag gravskænderierne og Jødestjernerne fisker i rørt vande. De ønsker en borgerkrigslignende tilstand i Danmark først fremprovokeret af " truslen " fra Islam. Når muslimerne er ekspederet, så er logikken, så fortsætter vi med jøderne, indtil Danmark fremstår som et hvidt afkristnet racerent nordisk germansk befolket land.

Nationalsocialismen er som kræft i menneskets organisme. Opdag sygdommen og helbred med det samme ellers så vokser truslen.

Sorgen wir dafür, daß nicht Trägheit der Natur
und Feigheit des Herzens uns in die Barbarei versinken lassen!

Kilde: Wikipedia DE Dringender Appell Juni 1932:
https://de.wikipedia.org/wiki/Dringender_Appell_(1932)
Kilde Wikipedia DE Reichtagswahl Juli 1932 Ergebnisse.
https://de.wikipedia.org/wiki/Reichstagswahl_Juli_1932

Pas på med konspirations vrøvl og sammenblanding af Nazisme og typisk muslim paranoid Paludan højre snak. Det er forskelligt.

Nordfront er klassisk Nazisme og klassisk racisme. Klassisk.
Den bliver aldrig en trussel mod staten eller samfundet som helhed. At der er måske 400 medlemmer i dk mod tidligere 100 er hip som hap. Det er nogle sølle skravl i forhold til ekstremistiske bevægelser i denne verden. Og informations dækning af dem er overdrevet og helt ude af proportioner.

Læs nordfront.dk materiale og gerne debatterne. Den typiske højre ekstreme muslimhader står af på det med jøder og det andet vås der er som del af programmet. Det er ikke jøderne der er problemet men muslimerne siger gæsterne. Men nej. Det er den jødiske sammensværgelse fastholder bagmændene.

Hvis nordfront løsner sig fra Hitler og det historiske gods, så kan der potentielt være noget fare her. Ellers er det at se i den forkerte retning.
Ny borgerlige og DF er mere interessant.
De trækker et ny sprog ind fra den ekstreme højrefløj. - den store udskiftning. Som Pia også har nævnt. Klassisk ekstrem højre propaganda.