Paludan takker ja til rigskongres på Christiansborg om få uger

Folketinget lader Stram Kurs holde rigskongres på Christiansborg efter aflysning grundet sikkerhedshensyn.
11. november 2019 kl. 16:35Opdateret 11. november 2019 kl. 16:50

Stram Kurs-leder Rasmus Paludan takker ja til at holde rigskongres på Christiansborg lørdag 23. november.

Partiet, med den racismedømte formand i spidsen, har tidligere fået aflyst deres møde af sikkerhedshensyn. Men om få uger kan partiet holde dets årlige møde i hjertet af det danske folkestyre.

- Jeg er glad for, at vores aktuelle udfordring med at finde et sted at holde det er løst, men jeg er ked af, at vi er nødt til at holde det på det mest terrorsikrede sted i Danmark, siger Rasmus Paludan.

Det er Folketinget, der har tilbudt partiet at holde dets rigskongres i Landstingssalen efter politiets udfordringer med at garantere for sikkerheden.

Der skal vælges 12 medlemmer af rigsledelsen, oplyser Rasmus Paludan, hvoraf syv vælges på rigskongressen.

Der kan være op til 230 i Landstingssalen inklusive gæster som journalister og sikkerhedsfolk.

Stram Kurs oplyser, at der i øjeblikket er tilmeldt 150.

Da Stram Kurs holdt valgaften på Christiansborg 5. juni, var der strikse regler for pressens adgang.

Folketinget stiller dog den betingelse, at pressen skal have adgang til mødet 23. november, fordi pressen i forvejen har adgang til møder på Borgen.

Det generer dog ikke Rasmus Paludan, siger han.

- Vi ønsker, at pressen har adgang til vores møder, vi ønsker bare ikke at blive chikaneret. Det har vi set rigtig mange eksempler på, hvor pressen går hen til mig, når jeg laver noget andet, men bliver stillet spørgsmål, jeg ikke er forberedt at svare på, siger Rasmus Paludan.

Ved valget grundlovsdag opnåede partiet ikke en plads i Folketinget, men Stram Kurs er fortsat opstillingsberettiget, og partiet har derfor fået dispensation.

Sædvanligvis er det kun folketingsmedlemmer og partier, der har mulighed for bruge Folketingets lokaler.

Folketinget formand, Henrik Dam Kristensen (S), mener, at det er en demokratisk udfordring, hvis et opstillingsberettiget parti ikke kan afholde landsmøde.

- Ytrings- og forsamlingsfriheden er en hjørnesten i vores demokrati. Den skal vi stå vagt om, uanset om vi er uenige med de mennesker, der påberåber sig retten til den.

- Derfor har jeg dispenseret fra lokalereglerne i Folketinget, så Stram Kurs undtagelsesvis kan holde deres kongres på Christiansborg, Henrik Dam Kristensen i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kim Folke Knudsen

Det lyder sandeligt meget fint med denne Rigskongres.

Måske vi borgere i Kongeriget Danmark ligefrem er blevet ophøjet billedligt talt til Rigsborgere.

I så tilfælde er undertegnet person med min tyske baggrund tæt på at være 2 gange Rigsborger. Rigsborger i Kongeriget Danmark og Reichbürger i Tyskland med nogen lidt andre grænser end de pt. gældende.

På en måde er det beroligende at vide, at Stram Kurs sætter en ære i at holde Rigskongres eller må vi sige Landsmøde i den ærede parlamentariske forsamlings hus Christiansborg. Stram Kurs er ikke min kop te. Partiet ligger milevidt fra mit liberale sindelag. Men jeg har ikke noget imod, at partiet vælger at holde Rigskongres på Christiansborg.

En vis anden herres parti droppede det med at holde landsmøde i Rigsdagen i vinteren 1933. Næh den blev flyttet efterfølgende til en opera bygning. Kroll Operaen i Berlin. Den tyske Rigsdag gik kort tid efter magtovertagelsen op i flammer antændt af Nationalsocialsterne medens et medlem af Det Hollandske Kommunistparti: Marinus van der Lubbe opholdt sig i bygningens nærhed og dernæst blev beskyldt for ildspåsættelsen. Hvilke var Nationalsocialisternes påskud for at forbyde både fagbevægelsen, SPD, og KPD, så var man oppositionen kvit.

I nutidens sprog havde det heddet sig, at KPD (Kommunisterne) var et parti, som finansierede terror i det nye Tyskland og som derfor logikken at følge måtte opløses af Nationalsocialisternes nye styre med Adolf Hitler i spidsen som Rigskansler.

Ja men vi håber, at Stram Kurs får en Rigskongres uden skærmydsler og lignende. Stram Kurs forfægter en politik ud med muslimer ligegyldig hvad, som i følge undersøgelser har udbredt klangbund i den danske befolkning.

Marinus van der Lubbe fik et tragisk endeligt, da han efterfølgende ved en tvivlsom skueproces blev dømt for ildspåsættelsen i Rigsdagen og dernæst dømt til døden. Han blev henrettet i Januar måned 1934.

Symbolsk henlå Den tyske Rigsdag som en sortsveden ruin fra 1933-1945, hvor demokratiet var bukket under for Nationalsocialismens totalitære ideologi og efterfølgende grusomme racevanvid.

Kilde Wikipedia DE, Marinus van der Lubbe (1909-1934)
https://de.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe
Kilde Wikipedia DE Reichtagsbrand 27 Februar 1933
https://de.wikipedia.org/wiki/Reichstagsbrand