Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund stifter partiet Fremad

Der har de seneste uger været rygter om, at tidligere LA-profiler ville stifte parti. Nu er det bekræftet.
7. november 2019 kl. 06:06Opdateret 7. november 2019 kl. 07:06

De tidligere profiler for Liberal Alliance Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille stifter partiet Fremad få uger efter at have forladt LA.

Det skriver Berlingske.

Formanden for det nye parti bliver Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Han ser behovet for et nyt parti, da det i hans øjne er gået for vidt med symbolske udlændingestramninger.

- Danskerne vil gerne have en stram udlændingepolitik. Det har vi forståelse for, og det går vi også ind for. Det vi siger, er, at den også skal være præget af fairness og retssikkerhed. Det er den justering, vi gerne vi have, siger han til Berlingske.

På sin Twitter-profil beskriver Ammitzbøll-Bille partiet som et "værdiliberalt midterparti".

Det ligger allerede nu fast, at partiet peger på Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, som statsminister efter et valg.

Spekulationerne om, at der var et nyt parti på vej fra de to tidligere LA-profiler har været stærke de seneste uger.

I slutningen af oktober kunne man kortvarigt besøge en hjemmeside, hvor det fremgik, at de to var klar med et nyt politisk parti.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tidligere økonomi- og indenrigsminister i den tidligere VLAK-regering, og Christina Egelund er blandt andet tidligere politisk ordfører i LA.

De meldte sig ud af Liberal Alliance med få dages mellemrum.

Ammitzbøll-Bille har den seneste tid været løsgænger i Folketinget efter sit exit i Liberal Alliance. Egelund var en af de mange LA-politikere, som røg ud af Folketinget efter et katastrofalt valg i juni for det tidligere regeringsparti.

Liberal Alliance gik fra 13 til 4 mandater. Ud af Folketinget røg blandt andre partileder Anders Samuelsen, Joachim B. Olsen og altså Egelund.

For Ammitzbøll-Bille bliver der tale om det fjerde parti, han skal repræsentere. Før Liberal Alliance har han været hos De Radikale, Borgerligt Centrum, som han selv stiftede, og altså senest Liberal Alliance.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Kim Folke Knudsen
Kim Folke Knudsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lyder som navnet på en fodboldklub eller en kolonihaveforening stiftet af arbejdere i Staunings tid.
Men ellers - bliv endelig ved med de mange splittelsespartier i blå blok. Jo flere desto sværere vil det blive at skabe enighed.
I dette tilfælde skal Simon Emil AB forsøge at markere sig i forhold til de andre partier - efter at han stort set - bortset fra burkaforbuddet - har stemt sammen med V+K og LA i hele regeringsperioden.
Tror han får mere end svært ved at forklare forskellen på Fremads indvandrerpolitik i relation til hvad han tidligere har sagt og gjort.

jørgen djørup, Eva Schwanenflügel, Britta Hansen, Carl Chr Søndergård, Alvin Jensen, Tue Romanow, Lise Lotte Rahbek, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz, Torben K L Jensen, Mogens Holme, Steffen Gliese, Søren Kramer og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

SEMB stillede op i P1-morgen omk en halvtime efter at det nye parti var "udråbt".
Her skulle han svare på hvad der adskilte partiet med RV. Det var lidt tåget - han mente dog at de danske børn i fangelejrene i Syrien burde hjemtages samt at partiet støttede Jacob Elleman-Jensen.

Peter Beck-Lauritzen

Hvilken "pengemand" står bag? Sejer har jo Ny Borgerlige!
SEMB & Co. bør rubriseres under "fjollerier", men, som jeg læste et sted, får SEMB 270.000 kr om måneden i partistøtte, og for det beløb kan SEMB da godt "fjolle" noget rundt. Mageløse politikere!

Fairness og retssikkerhed er vi slemt i bekneb for.

Vi kunne godt trænge til en uvildig gennemgang af al eksisferende lovgivning i forhold til, om den er diskriminerende. Eks. det der ghetto relaterede kunne være en start.

Hanne Ribens, Troels Ken Pedersen, Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Wienholtz og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Som foran slik reolen - lidt fra mange skuffer - ca 7.
Med samme liberale overskrifter som LA - som ikke levede op til idealerne.
Altså i praksis tilhængere af statskontrol over borgerne.

Min forhåbning :

Det første parti i Danmark, der går ind for BASISINDKOMST, som er svaret på mærkesagerne :
Mindre stat, færre offentlig ansatte, regelsanering, decentralisering, lavere skat, mindre pengecirkulation, selvvalgt barsel, selvvalgt tilbagetrækning, - og grundlæggende : Personlig frihed.

FREMAD MED DET BASALE VIA AFSKAFFELSE.

Og deres potentielle vaelgere segment er, Radikal V'ere der oensker LA agtig oekonomisk politik, men Radikal V klima og vaerdi politik, og LA vaelgere der oensker det samme. Mon det kan skaffe vaelgere nok, til spaerregraensen paa 2%, tillader mig at tvivle.

Britta - Tak for det link.
Her ser man den store interesse for Grundeinkommen, som total negligeres her i landet i den politiske verden.
Bortset fra i det usynlige Alternative.

Min beskrivelse 13.40 er faktisk et godt råd til FREMAD om at påtage sig en markant top-mærkesag i det indenlandske. Et nyt parti skal ha´ en mærkesag, som ingen andre har. Spørg en dreven spindoktor eller reklamemand.
Uden en sådan er det bare mere af det samme - set af en vælger.

Man kategoriserede hannen som en bille, men efter 4. metamorfose kunne man konstatere, at den igen og igen blev en døgnflue

Og Klaus Riskær Pedersen har meddelt han genopstiller med sit parti Klaus Riskær Pedersen. Stram Kurs skal så men nok også forsøge et comeback. Og nu går det Fremad. Inden næste valg kan et par stykker mere sikkert melde sig i kampen. Blå blok bliver en slagmark af små opskrue partier, hvor alfa hunner og hanner alle vil have ret og magt for en hver pris.

Rød blok går en glimrende fremtid i møde ;-) Og heldigvis for det.

Kim Folke Knudsen

Jeg ønsker Simon Emil Ammitzbøll og Christina Egelund held og lykke med at etablere Jeres nye liberale parti FREMAD.

Der er i den grad brug for en bevægelse, som vil forsvare borgernes liberale frihedsrettigheder og ret til mangfoldighed. I har fat i en række væsentlige forhold, hvor de eksisterende liberale partier er løbet fra deres grundlag stærkere end en hest kan rende og dermed fremstår som utroværdige.

Lige et par nedslag.

1. Hvorfor skal Staten beordre borgere, der søger om Statsborgerskab, at de skal give Ministeren et håndtryk ?

2. Hvorfor skal borgere stilles forskelligt med hensyn til straf afhængig af om de bor i et belastet boligområde eller er i et velstående boligområde ?.

3. Hvorfor bidrager såkaldte liberale partier til en overvågning af borgerne på Nettet uden at der af den grund er blevet mere tryghed i folks hverdag ?. Trygheden i borgernes hverdag bestyrkes ikke af at de formynderisk alle skal sættes under overvågning af Staten, men af at vi har et Politi som giver sig til at behandle borgernes sager. Frederikshavn en Taxachauffør overfaldes, overfaldet er filmet. Nu er der gået 3 år med at efterforske sagen og gerningsmanden er end ikke dømt. I sommer så vi butikker blive tømt af tyve på Fyn, hvor der var tydelig videoovervågning af begivenheden og de pågældende tyve kunne identificeres. Politiets reaktion passivitet. Butiksejeren lades i stikken og tyvene får lov til at løbe afsted med alle butiksejerens værdier.

4. Hvordan kan et forhenværende liberalt parti Venstre se sig selv efter at de har ødelagt SKAT og dermed forvandlet Danmark til en magnet for svindlere og bedragere, der vil unddrage sig beskatning. Gælden til det offentlige stiger i mia tempo og inddrivelsen ligger med systemer i ruiner takket være partiet Venstres forfejlede reform af SKAT. Hvad er det for et samfund og en mentalitet der kommer ud af en Stat, hvor det er åbenlyst at de rige svindlere kan løbe om hjørner med myndighederne og snyde i mia.kr. klassen ( Udbytteskatte skandalen ).

5. At være optaget af det liberale menneskesyn indebærer anerkendelsen af, at alle borgere er lige for Staten og overfor hinanden uanset race, religion, politisk overbevisning, erhvervstilknytning, politisk overbevisning med videre. Se hvorledes de arbejdsløses og de syge kontrolleres og mistænkeliggøres af den Stat, som de selv ofte har arbejdet for og altid betalt skat til. Behandlingen af vores medborgere, som har brug for en hjælpende hånd er en skandale en opvisning i arrogance og i systemets selvtilstrækkelighed. Brug indsatsen overfor de ledige til at hjælpe dem med at finde egne værdier til at opbygge deres selvværd give dem reel uddannelse og mod på et nyt job. Så de bliver frie borgere i et frit og demokratisk samfund. Væk med mistænkeliggørelsen af borgerne slut med at mistænke alle brugere af det sociale system for at ville bedrage sig til ydelser. Staten skal tjene borgerne der betaler SKAT til Statens opretholdelse. Det er Staten der skal stå til rådighed for frie og myndige borgere ikke omvendt at borgerne skal stå til rådighed og mistænkeliggøres af Staten.

Det Blå Marionetteater (VLAK Regeringen ) markerede en dyb krise i dansk politik, hvor partier påstår at de er blå men er sat til at administrere en sort nationalistisk politik, som ikke har noget med liberalisme at gøre. Det gennemskuede vælgerne og nu er alle de forhenværende liberale partier på hver deres vis kompromitteret af at være fedtet ind i uliberal udlændingepolitik eller uliberal og asocial socialpolitik, hvor de svage behandles uværdigt og de rige tilgodeses.

De store spørgsmål er reelt taget ud af partiernes hænder. Den økonomiske politik ligger med budgetlov, EURO harmonisering, nul rente ja minus rente politik og konstant krav om markedsstyring i neoliberalistisk model så fast, at ligegyldigt hvad, så har partierne og dermed vælgerne ingen indflydelse på indholdet af den økonomiske politik. Den er blevet til en selvkørende El bil, der ikke kan stoppes. Eller rettere vi andre borgere må til at stoppe den selvkørende El bil ved at gå helt andre politiske veje. Magten og indflydelsen skal tilbage til Danmarks borgere.

Partierne har fået en kedelig vane, med at få eksperter til at overbevise dem om, hvilken vælgergruppe som er den mest lukrative at tilgodese med nye goder. Det rammer især de partier som har et socialt hjerte, da det næppe er Handicappede, hjemløse, langtidsarbejdsløse, socialt udsatte med videre, som i markedsføringsmodellen er de mest egnede til at stemmeoptimere. Næh så hellere tale den for tiden velkonsoliderede middelklasse ved at appellere til, at nu vil gøre en hules masse for middelklassen børn og før for skolen osv osv. Masser af løfter men virkeligheden hvordan ser den ud ? Hvor mange af de gyldne løfter er overhovedet realisable og hvordan ser en god børnepasning ud med hensyn til økonomi ??

Da de store spørgsmål Økonomisk Politik, Klima og miljø, Social ulighed og manglende arbejde således forekommer at være mere og mere ude af partiernes hænder og indflydelse så bliver enkeltsagerne det de gamle partier falder tilbage på.

F.eks at trække udlændingekortet ?

eller falde over benene på hinanden i en konkurrence om at fremstå som det mest grønne og klimavenlige parti i stedet for at overveje hvordan får vi vendt skuden med kloge forslag.

Er det eksistensberettigelsen for danske partier i det 21. årnundrede eller nærmer vi os tidspunktet, hvor der virkelig er brug for helt nye partier, som kan italesætte de værdier som er vigtige i tiden.

De frie borgeres ret til frihed, til at forme deres tilværelse, og til at leve i samdrægtighed med hinanden i erkendelsen af, at vi altid er vidt forskellige men sagtens i fællesskab kan opretholde et godt og trygt samfund for os alle sammen.

Til de to liberale partistiiftere: Simon Emil og Christina. Liberalismen er over 200 år ældre end den dumsmarte neoliberalisme. Den går tilbage til Filosoffen Adam Smith (1723-1790). Neoliberalismen er en dogmatisk ideologi, hvis hovedformål er, at de rige og velstående kan forsvare og udbygge deres personlige privilegier i samfundet på de svagest stilledes bekostning. Afreguleringen af finansmarkedet har helt entydigt gavnet de rige medens de fattige og middelklassen mødes med stadig flere tilbud om at gældsætte dem selv op over ørene ledsaget af minusrenter på opsparing og gebyrer på selv den mest simple service. Der er kun en vinder på denne pengemaskine og det er den forslugne Finanssektor. Ikke underligt at Neoliberalismen vandt frem som ideologi under Ronald Reagan og Margaret Thatchers regeringstid.

En rigtig liberal kan ikke fordrage dogmatiske ideologier hvad enten, der er tale om Kommunisme, Nationalsocialisme eller den nye de riges Neoliberalisme. En rigtig liberal lader ikke sit syn på verden misfarves af en enøjet ideologis forsøg på at fremstille dens budskaber som de eneste sandfærdige. En rigtig liberal tager stilling fra sag til sag og lader gamle standpunkter dø, hvis de ikke holder for nærmere efterprøvning. Chile, Argentina, Ecuador og mange andre stater viser erfaringen, at neoliberalismen ødelægger fællesskabet og ødelægger alle institutioner, som forhindrer den stærkes ret over den svage. Kun en tåbe vil klamre sig til det ideologiske vraggods fra neoliberalismen.

Nationalistens syn på borgerne bærer præg, af at borgeren bedømmes ud fra stamtræ, etnicitet, og nationalt tilhørsforhold. Der ud fra lovgiver nationalisten på en sådan måde, at dem der tilhører det rette nationale etniske fællesskab det rette nationale sindelag de skal tillades at være her i landet medens de andre de udelukkes.

Det liberale menneske inddeler ikke borgerne efter etnicitet eller efter nationalt sindelag eller efter religiøs anskuelse. Borgerne forpligtes som frie borgere til at gavne fællesskabet med arbejdsindsats eller privat virke og til gengæld ses borgeren som en velkommen person indvandret fra et andet land. Det liberale menneske forventer, at borgerne gør sig personligt umage med at blive til gode samfundsborgere, hvor enhver tjener sit. Det er målestokken for god integration og for hvilke borgere, som vi gerne vil have tager ophold i Danmark. Ikke etnicitet Ikke religiøs overbevisning, ikke kulturel baggrund i borgerens forrige opholdsland.

Jeg holder øje med FREMAD og med de to politikeres projekt. Det er spændende, at de vover modet. De har en mulighed for at bringe Liberalismen tilbage på sporet i dansk politik, men det kræver at de siger sig fri fra de store interesseorganisationer f.eks Dansk Industri og lignende. Altså at partiets medlemmer udformer politikken og ikke at interesseorganisationerne sætter sig tungt på dagsordenen, og gør partiet til et nyttigt klientparti og ikke til de frie borgeres talerør og parti.

Held og Lykke til Simon Emil Ammitzbøll-Bille og til Christina Egelund med Jeres nye parti.

Vi håber morgenluft for ægte liberale standpunkter.

Det frie ord leve, De frie danske borgere leve uanset baggrund. Et frit og demokratisk Danmark leve.

Kilde Wikipedia GB Adam Smith (1723-1790)
https://en.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith
Kilde Wikipedia GB Premierminister Margaret Thatcher (1925-2013)
https://en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher

Venlig Hilsen

Kim Folke Knudsen

Bare lige kort: hvis jeg ikke husker voldsomt forkert, så ville og gik LA til valg på at fortsætte VLAK-regeringen.
Så efter valgnedsmeltning, så render alle LA-ere, fra det, nåh det var bare.... sådan lige så fedt at komme i regering - og vi får - fik masser igennem, nu gik det så ikke godt ved valg, så nu løber vi fra det hele...

Her bliver jeg faktisk lidt, at, når I nu har så travlt med 'arbejde' er det eneste saliggørende, så var det måske en ide såkaldt 'at tage et arbejde' i stedet for den evindelige stiften nye partier...
Måske kommer LLR også snart med et nyt parti, hvorfor ikke... rød stue er meget godt tilfreds

Brian W. Andersen, Marie Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Situationen på højrefløjen er det samme kaos nu, som den var på venstrefløjen i slut-halvfjerdserne, med VS, DKP, SAP og KAP.
Som netop førte til dannelsen af Enhedslisten.

Eva Schwanenflügel

@ Kim Folke Knudsen

Alle fordingerne du anfægter, har venstrefløjen råbt højt om i årevis.
Og her medregner jeg ikke Socialdemokratiet.

Højredrejningen er foregået over én lang periode siden Mogens Glistrup væltede det hele i 1973.

Kim Folke Knudsen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne kommentar
Brian W. Andersen

Nu igen? Knopskydningen af partier fra Danmarks liberale hjørne er efterhånden tåkrummende pinlig. Alene for Simon Emil Ammitzbøll-Bille er det anden nye partiopstart siden han sad som folkevalgt for Radikale Venstre. Dansk politik bliver nok ikke bedre af at hver eneste gren af den liberale ideologi skal have sit eget parti, fordi hvis ikke politikere kan finde enighed og kompromisser inden for rammerne af en demokratisk partipolitisk forening, så er der ikke bedre chancer for at de kan indenfor rammerne af en ideologisk bred parlamentarisk forsamling som Folketinget.

Laver man et stamtræ over partierne, så har "stammen" været ret smal i 100 år for så at skyde "grene" i alle retninger på under 2 årtier, hvor højrefløjen generelt har domineret dansk politik. I 1905 blev Venstres folketingsgruppe splittet så vi endte op med 2 partier; Venstre og Det Radikale Venstre. I løbet af det tyvende århundrede var der kun sjældne vildskud som f.eks. Retsforbundet herfra, men da vi kom til nullernes blokpolitik....

Bare fra udbrydere fra Radikale Venstre fik vi Ny Alliance der senere blev omdannet til Liberal Alliance, Borgerligt Centrum der blev opslugt af Liberal Alliance, Alternativet som trak en meget alternativ socialliberalisme over til venstre for midten, Nye Borgerlige med sit sammenrend af de hårdere kærnegrupper af liberalister og nationalister og nu partiet Fremad. Og nærmest som en dårlig vittighed også et personligt parti i den liberale arena: Partiet Klaus Riskjær Pedersen

Medregnet partiet Fremad har vi nu i alt 15 partier, der er aktive på landsplan, hvoraf de 8 har liberalismen som ideologi. Det er jo fuldkommen absurd. Tænk hvis alle de øvrige ideologier også skulle have et parti for hver underliggende forgrening af deres ideologiske tro. Det ville jo blive en ren farce.

Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Politik er åbenbart en personlig sag. Ikke et fordomsfrit arbejde til gavn for landet, men en sag for politikernes ego.
Deraf følger, at uenigheder fører til egoistisk splittelse i lyset af partidisciplin, topstyring og meningsmålinger.

Folketinget burde udflyttes til en grøn mark i trekantsområdet i frisk luft - når man nu er igang med at droppe øer/holme. De medlemmer, der ikke vil flytte med, må udtræde uden pension. Som plaster på såret gøres Storebælt gratis.
Reformer forbydes, undtagen afskaffelsesreformer.

TING2 - T2ING ? Som faste gæster i R4ADIO ;-)

Brian W. - Retsforbundet er baseret på idelogi ude fra den store verden. Nutid - fordi partiet stadig eksisterer. Dog i stilhed som en studiekreds uden offentlig bevågenhed.
I disse klimatider, hvor det internationale er en nødvendighed, kommer Retsforbundet ind som en gammel spåmand, der får ret.
Hinsides al partifnidder.

Kim Folke Knudsen

Vi taler om de utallige nye partier, der som døgnfluer måske forsvinder igen ?

En rådvildhed råder, og nye partier opstår som følge af denne rådvildhed.

Men symptomerne på det danske demokratis elendighed.

Partier som er afhængige af statsstøtte, det vil sige vi alle betaler partibidrag over skatten til Nye Borgerlige, DF, Venstre, Enhedslisten, osv., selvom vi aldrig selv ville melde os ind i dette parti.

Partiernes antal medlemmer: Det ligner en virksomhed som er overstyret. Utallige ledere og nøglepersoner i toppen. Medlemsskaren er forsvindende lille og det er deres indflydelse i flere partier tilsyneladende også.

De store politiske spørgsmål formes andre steder end på Christiansborg: Den økonomiske politik med alle dens formelle bindinger, Klimaspørgsmålet, med videre. Forsvarspolitik i NATO regi.

Der er sket en slags professionalisering af den politiske debat, som gør at denne formes af spindoktorer, den 4. magt i Danmark De Kommercielle Mediekoncerner og af interesseorganisationerne, som er rigt repræsenteret tæt på magtens apparat med konsulenter, og personer, der kan påvirke lovgivningen.

Den menige vælgers indflydelse forekommer på størrelse med et sandkorn på en strand. Men en stemme er trods alt bedre end ingen stemme.

Denne dyne af afmagt overfor de store beslutninger er måske med til at partierne nu om dage søger mod mere og mere højtråbende særstandpunkter for at blive hørt.

Den politiske konsensus om den økonomiske politik med få nuancer udvisker forskellene mellem de etablerede Koncernpartier og får dem til at fremstå som et fedt. Tilbage bliver de højtråbende særstandpunkter eksempelvis standpunkter om Islam og Udlændinge.

Nu er det jo ikke kun liberale partier, der opfører sig uliberalt.

Hvor meget socialisme er der overhovedet tilbage i Socialdemokratiet og for den sags skyld SF ?

Fælleseje af produktionsmidlerne.
Banker og Finansverden som er styret af det offentlige eller nationaliseret.
Medarbejderdemokrati på arbejdspladserne.
Lige løn for alle.

Jeg ser FREMAD og rækken af nye partier som vælgernes søgen mod nye veje. En eller anden dag opstår det parti, som for alvor kan udfordre tingenes nuværende tilstand.

Venstrefløjen skulle gøre det samme - splittes i atomer.
Så ville folkestyret vende tilbage til en tid, hvor grundloven blev skrevet.
Dengang der ikke var partier, men indvalgte borgere, der frit samarbejdede og delte sig frit efter anskuelse.

Sider