Avis: DF-ansat udgav sig som hotelchef i sag om EU-penge

Administrationschef i DF underskrev sig angiveligt som hotelansat, da partiet brugte EU-penge til møder.
4. december 2019 kl. 01:25

Dansk Folkepartis sag om muligt misbrug af EU-penge involverer ifølge Ekstra Bladet også partiets administrationschef, Jeanie Nørhave.

Det fremgår af to kontrakter fra 2014 og 2015 mellem organisationen Meld og Hotel Koldingfjord og Color Hotel Skagen.

Jeanie Nørhave har på de to kontrakter underskrevet sig som ansat på hotellerne.

Det skriver Ekstra Bladet onsdag.

Ifølge avisen brugte partiet i strid med reglerne 200.000 EU-kroner på to årlige sommergruppemøder.

Meld var en politisk alliance for EU-skeptiske partier. Deriblandt DF.

Organisationen, som blev lukket ved udgangen af 2015, modtog penge fra EU til oplysningsaktiviteter. I 2016 afgjorde Europa-Parlamentet, at Meld havde misbrugt EU-midler til at føre dansk valgkamp.

61-årige Jeanie Nørhave hører til i DF's top, og hun har kontor få meter fra DF-formanden, skriver avisen. Hun har været ansat i DF siden 2006 og er også partiets lokalformand i Ringsted.

Men på de to kontrakter underskrev hun sig som personalechef hos hotellerne.

– Når jeg ser ned over papirerne, kan jeg godt se, at Jeanie Nørhave har skrevet under. Men hun er jo ikke ansat hos os, og det har hun aldrig været. Men jeg ved godt, hvem hun er. Det var hende, som var tovholder på Dansk Folkepartis sommergruppemøde, siger administrerende direktør Peder J. Madsen fra Hotel Koldingfjord.

Han oplyser, at han er blevet afhørt af Bagmandspolitiet om sagen.

Jeanie Nørhave vil ikke udtale sig til Ekstra Bladet, mens DF-formand Kristian Thulesen Dahl siger, at "myndighederne må afgøre denne her sag, som har varet i over tre år".

EU's antisvindelenhed, Olaf, overdrog i oktober i år sagen om Meld til Bagmandspolitiet, som skal afgøre, om der skal rejses en straffesag mod DF-medlemmer for misbrug af EU-midler.

Dansk Folkeparti har for længe siden besluttet at tilbagebetale over to millioner kroner på grund af sagen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

det er altid rart, når storhyklere bliver taget med kleptomanpølserne i fælleskassen, det bedrøvelig er dog, at vi vælgerkvæg stemmer dem ind igen og igen, se bare med uløkkens bilagssvindel og fondsindbetalinger for møder.

Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Jensen, Gert Romme og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Der er ikke super godt hvis et politisk parti kan slippe af sted med at stjæle 2 millioner og straffen så kun er at betale det tilbage der er stjålet. Tragikomisk.

Flemming Berger, Søren Jensen, Gert Romme, Anders Reinholdt, Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Søren Bro og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Jeg har skimmet Ekstra Pladder igennem. Det er dem der har breaket historien. Her er der dokumentation for, at Jannie Nørhave underskriver nogle kontrakter under titlen "Chief og staff and administration". Den tanke der falder ind er, at det ligner dokument-falskneri, altså det syner af, at hu er ansat på hotellerne Kolding Fjord og Color Hotel i Skagen

Det kan dog også tænkes, at hun underskriver dokumenterne i kraft af den titel, som hun har i DF.

Men i så fald er omstændighederne uheldige. Af hvad der kan læses på Ekstra Pladder er det ikke tydeligt hvorvidt der er tale om strafbare forhold. Og den side af sagen er det jo også op til bagmandspolitiet, at tage stilling til. Men måske bringer artiklen på Ekstra Bladet ikke afgørende nyt i sagen. I fald af dokumentfalsk må man jo spekulere i motivet.

Og ligeledes kan man jo spekulere i hvorvidt ledelsen i DF var vidende om misbrug af EU midler i den udstrækning, at et Meld informationsmøde i virkeligheden var DFs sommergruppemøde.

Bedrageri? Er Messerschmidt troværdig når han hævder rent trav?

Man kan altid spekulere. Det er påfaldende så lidt der har været på andre medier i betragtning af, at Ekstra Bladet break´ede nyheden tidligt på eftermiddagen

Og så kom den dog også på DR som et Ritzau telegram ligesom her på Information.

Næ - det var måske en historie der kunne graves mere i

Bedrag og misbrug er det muligvis. Men om der også er tale om strafbare handlinger, og hvad der ligger i titlen "Chief of staff of administration" er et fortolknings spørgsmål. Det efterlader let et indtryk af en underskrift fra en person med tilknytning til hotellerne. Men der eksisterer også muligheden for reference til en titel i DF regi.

Særligt heldigt er det ikke i en sag om misbrug af midler, og DF har ikke selv kommenteret på det. Der foregår jo også en politimæssig efterforskning, så man skal ikke forvente, at alt bliver lagt åbent frem i medierne. Men det er vel selve "naturen" i sådanne sager.

Og så igen ved opslag på Ekstra Bladet - så står der oven over Jannie Nørhaves underskrift "For the service provider" - altså hun ser ud til at underskrive på vegne af hotellerne, mens Messerschmidt skriver under på vegne af MELD. Skal man tage dette til troende er der tale om mere end avis and.

Jeg har svært ved at se hvad fidusen skulle være i at Jannie Nørhave underskriver med sit eget navn. Hvis de var ude på at snyde med bilag for at få udbetalt EU midler, er det ikke særlig kløgtigt. De kunne vel have forfalsket den egentlig "Chief off staff and administration"s underskrift istedet, så pilen ikke pegede på hende. Jeg er med på at de formentlig har været ude på at misbruge EU-midler til at føre valgkamp, men det kan vel ikke være sådan her. Mon ikke bare at Jannie var for dum til at læse en kontrakt og ikke kunne regne ud hvor hun skulle sætte sin underskrift. Selve kontrakterne må være kommet fra Hotel Kolding Fjord og Cromwell.

Søren Jensen. Måske er forklaringen, at i fald hotellerne selv skulle underskrive kontrakterne, så skulle de også selv forestå arrangementerne. I don´t know, men cirka noget sådant stod der på EB i går.

Men umiddelbart virker det ikke velovervejet, at sætte underskrifter på en kontrakt, som man så efterfølgende kan blive hængt op på, men under alle omstændigheder har hun skrevet under - så der må vel være en grund herfor.

Tjo, normalt vil et hotel eller restauration ikke fremsende en egentlig kontrakt, men derimod en ordrebekræftelse, som sagtens kan være underskrevet at tage sig ud som en kontrakt. Det andet underlige er at hotellerne her ikke har underskrevet det fremsendte. Måske har der været tale om et udkast til en aftale?

Søren Jensen: jeg medgiver, at det ser underligt ud, og at man skal finde mening i underskriften. Jeg er dog ret overbevist om, at vi kommer til, høre mere til historien. Skal man tro EB er det en bombe underTulle. Den er i alle tilfælde i så tilfælde ikke gået af endnu. Alt synes ro ombord.