Dansk Industri vil have længere barselsorlov til mænd

Når mænd tager en større del af barselsorloven, skaber det bedre karrieremuligheder for kvinder, mener DI.
9. december 2019 kl. 02:00Opdateret 9. december 2019 kl. 02:11

Dansk Industri (DI) vil have øremærket barsel til mænd og på sigt gerne mere end de otte uger, som EU kræver.

Det siger DI's direktør, Lars Sandahl Sørensen, til Berlingske mandag.

Når mænd tager en større del af barslen, skaber det ifølge Lars Sandahl Sørensen en positiv cirkel, hvor det er nemmere for kvinder at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter barslen, og hvor flere kvinder bliver forfremmet.

I øjeblikket tager kvinder 90 procent af barselsorloven, men den tendens vil Lars Sandahl Sørensen gøre op med.

- Vi går simpelthen glip af alt for mange talenter, som udviklingen er i dag. Det er der ikke nogen nemme løsninger på, men øremærket barsel er et greb, jeg ser positivt på, fordi jeg kan se, at det virker, siger DI-topchefen til Berlingske.

Han henviser til erfaringer fra Norge og Sverige, som begge i lang tid har haft øremærket barsel til mænd.

EU har besluttet at øremærke to måneders forældreorlov til mænd i alle medlemslande. Det ventes at blive indført i Danmark inden 2022.

Det er ifølge DI-chefen et positivt skridt, men perioden må gerne være endnu længere.

- Jeg ser gerne, at en større del af barslen bliver øremærket til mændene, for jeg kan se, at det virker, og jeg tror, at det har flere positive, afledte effekter, siger han.

Hvor mange flere uger eller måneder har DI endnu ikke lagt sig fast på.

- Det kommer vi løbende til at se på som arbejdsmarkedets parter, og vi skal være sikre på, hvad konsekvensen er, siger Lars Sandahl Sørensen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

DI og EU - et fedt.
Samfundet er fuld af folk, der vil bestemme over privatlivet.
Forældre er åbenbart som børn, der skal opdrages og ledes gennem tilværelsens væsentligste forhold.
De må ikke selv bestemme og fordele tid - det må de ikke Ifølge DI, EU og feministerne.

@Steffen Gliese, næh, vi er ikke langt ude - politikerne er langt ude. Det er i øvrigt langt fra første gang arbejdsgiverne er mere progressive end politikerne.

Er tilpas ung til at jeg om 30år stadig med stor sandsynlighed kan forvente at tilhøre de levende. Til den tid vil jeg glæde mig til at høste frugterne fra det resultats orienteret ligestillings utopia alle disse tiltag med største selvfølgelig vil bringe med sig. Sikke en fryd for menneskeheden når der til genitalieoptællingen ved bestyrelsesmøderne kan siges at være lige mange af begge slags.
Mht. GMO og tilsvarende ting skal vi dog stadig holde os fra, her manes til forsigtighed når vi piller i noget vi ikke nødvendigvis med sikkerhed kan sige ikke vil føre noget skidt med sig...

Jeg blev så glad i morges, da jeg hørte nyheden i radioen. Selvfølgelig er det også fordi at Industrien, vil have en del af de dygtige kvinder, over i industrien. Og gerne vil forbedre konkurrenceevnen for industrien i Danmark.
Men det vil også være børn der vinder på det. Det vil jo selvfølgelig ikke være alle fædre der er lige gode til at tage sig af deres små børn, når mor ikke er der. Men det vil stort set samme andel for mødrene, og chancen for at en af dem vil være rigtig god til det, vil være meget større.