Forsvarschef indtager skandaleramt ejendomsstyrelse

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse får Bjørn Bisserup som midlertidig chef.
13. december 2019 kl. 14:39Opdateret 13. december 2019 kl. 17:05

Forsvarschef Bjørn Bisserup er fredag blev udpeget som fungerende chef for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Det oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Styrelsen har været uden chef, siden direktøren Hans J. Høyer tirsdag blev fritaget fra sine opgaver.

Han blev taget fra bestillingen, efter det kom frem, at der er formodning om, at styrelsens midler er blevet misbrugt.

To medarbejdere er anklaget af politiet for svindel, efter at en revisionsrapport fra Rigsrevisionen har vist, at der nærmest har været frit spil for at svindle i Forsvarsministeriets ejendomsstyrelse.

Rapporten har vist, at medarbejderne i styrelsen har kunnet bestille varer og tjenesteydelser, kvittere for modtagelsen og godkende betalingen for varerne og tjenesteydelserne

Ifølge Rigsrevisionen har styrelsen løjet for dem, da revisionen undersøgte sagen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) blev ikke rettidigt orienteret om den svindel og kontrolsvigt, som Rigsrevisionen har afdækket. Det er fastslået i en redegørelse.

Ministeren blev først orienteret om aftenen onsdag den 4. december og valgte at aflyse det ellers planlagte besøg mandag og tirsdag i Grønland for at få klarhed i sagen.

I første omgang har hun valgt at frede sin departementschef, Thomas Ahrenkiel, der ellers formelt er ansvarlig for, hvad der foregår på departementets område.

Ministeriet oplyser også, at man har nedsat et rejsehold, der skal "undersøge de interne forhold i forbindelse med mulig svindel"

Rejseholdet får også deltagelse af chefen for ministeriets interne revision.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Peter Beck-Lauritzen
  • Oluf Husted
Peter Beck-Lauritzen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hans Jørgen Rasmussen

Vi må endnu en gang konstatere, at der er brug for en mere effektiv revision af de offentlige midler. Der ligger åbenbart flere skeletter i skabene rundt omkring i Statsapparatet som trænger til at komme ud i den friske luft. Det er beklageligt, at vi gang på gang skal pressenteres for misbrug af de skattekroner vi så møjsommeligt får indbetalt og senere skal se, forsvinde ud i den blå luft. Tag Jer nu sammen og få ryddet ordentlig op for en gangs skyld. Hans Jørgen Rasmussen Lindevej 10A Næstved.

Når nu øverste general overtager ansvaret for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse,
så kan vi andre måske se frem til, at facademuren ved indkørslen i Hjørring bliver renset?

Muren og skiltet er møg-beskidte, især muren har store slimede alge-befængte områder,
som passer til tilstanden i hele styrelsen.