Ingen enighed om kvotehandel på klimamøde i Madrid

Vag sluterklæring fra COP25 udskyder uafklarede spørgsmål til næste klimamøde om knap et år.
15. december 2019 kl. 12:48Opdateret 15. december 2019 kl. 14:47

De længste klimaforhandlinger, FN nogensinde har oplevet, er søndag endt med en kompromisaftale i den spanske hovedstad, Madrid.

Det skriver flere internationale medier.

De delegerede ved FN's klimakonference i Madrid, COP25, har besluttet at udskyde et vigtigt spørgsmål om regelværk for kvotehandel til næste år.

Forhandlingerne om dette skal i stedet drøftes ved næste klimamøde i Glasgow i Skotland i november 2020.

Til den tid skal landene også fremlægge nye, detaljerede planer for, hvordan man skal skære ned på udledning af de klimaskadelige stoffer.

En række ngo'er har udtrykt skuffelse over, at landene ikke kan nå til enighed om mål, der ligger tættere på videnskabens anbefalinger for, hvad der skal til for at begrænse den globale opvarmning.

Også FN's generalsekretær, António Guterres, udtrykker skuffelse.

- Jeg er skuffet over resultatet af COP25, skriver Guterres på Twitter.

- Det internationale samfund mistede en vigtig mulighed for at vise højere ambitioner for reduktion, tilpasning og finansiering for at tackle klimakrisen.

Klimatopmødet i Madrid skulle være sluttet fredag aften, men blev forlænget på grund af uenigheder om, hvad der skulle stå i sluterklæringen.

Søndag er udsendinge fra 196 lande nået frem til en vag sluterklæring, der efterlyser højere ambitioner, når det gælder nedskæringer i klimaskadelige udledninger, skriver NTB.

EU var blandt fortalerne for at højne ambitionerne på klimaområdet, mens store lande som USA, Brasilien, Indien og Kina var imod.

- Resultatet af COP25 er virkelig en blandet omgang og meget langt fra, hvad videnskaben fortæller os er nødvendigt, siger Laurence Tubiana fra ngo'en European Climate Foundation til den britiske tv-station BBC.

- De store spillere, der skulle have leveret i Madrid, levede ikke op til forventningerne. Men takket være en progressiv alliance af små østater, europæiske, afrikanske og latinamerikanske lande, har vi fået det bedst mulige resultat - mod de store forureneres vilje, siger hun.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Det er en børnehave!

Sådan fungerer CO2-kvotesystemet:
Kvotesystemet går ud på, at virksomheder kan købe CO2-kvoter, der giver dem ret til at forurene. Jo mindre CO2 en virksomhed udleder, desto mindre kvoter har den tilsvarende brug for at købe.

Hvorfor fungere CO2-kvotesystemet ikke.

De avancerede økonomier kan ikke fortsætte forbrugsdrevet økonomisk vækst, ikke bæredygtig produceret i vækstøkonomierne.
Vækstøkonomiernes udledning af CO2 ved produktion af vare, solgt til de avancerede økonomier skal medregnes, som CO2 udledning på de avancerede økonomiers kvote.

Et eksempel.
Yes.. Danmark er rimelig effektive til at reducere direkte CO2 udledning i men kun i el-produktion, samtidig er Danmark et af verdens mest CO2-udledende lande per indbygger, på trods af de påståede ambitiøse CO2 udlednings mål.

Årsagen til at Danmark har en kolossal CO2 udledning er, at Danmark i stigende grad importerer, et stigende antal af vores varige forbrugsgoder fra vækstøkonomierne.

Den CO2 der udledes for at producere disse varer, bliver ikke indregnet, som en del af Danmarks udledninger, selvom udledningen sker, som følge af, at danskere køber og forbruger disse varer.

Traditionelle vækst økonomer mister al troværdighed i vækstøkonomiernes øje, når de ikke indser, at de avancerede økonomier har opbrugt alle tænkelige forbrugs kvoter, der leder til CO2 udledning.

De avancerede økonomier har 'principielt' ingen tilbage!

Opgaven er desuden ‘reduktion’ af CO2 i atmosfæren.
Ikke mindre udledning af CO2, den tid er forbi for mange år siden, kvoten er opbrugt!

Der er et par ting ved Paris aftaler der må påpeges.

Faktum er at for at nå målene i Paris aftalen 1,5˚C. maksimal temperaturstigning som folketinget har tilsluttet sig, det er aftalen alle der har underskrevet tager udgangspunkt i, er der budgetteret med at suge enorme mængder CO2 ud af atmosfæren, det er udsugning og opbevaring af CO2 i en målestok der kræver, ikke til dato opfundet teknologi, CO2 skal efterfølgende opbevares i jorden på samme måde som man i dag opbevare atomaffald, uden mulighed for at CO2 kan undslippe igen.

Bæredygtig omstilling er uforeneligt med global samlet set økonomisk vækst, som et træ der vokser til det ikke længere betaler sig, at træet vokser yderligere.

Fra Global Sustainable Development Report 2019.
“Achieving the global warming target (with a significant overshoot above 1.5 o C warming) would only be possible through a rapid and large-scale deployment of technologies that remove CO2 from the atmosphere.

However, although technologies that can do so are under development, none as yet exist at the scale needed for the required impact.”
Citat slut.

Misbrugere dvs. deltagerne på COP25 overforbrugere der flyver og har to boliger mm. handler ikke rationelt, misbrugerne på COP25 er som alle andre misbrugere, de lyver for sig selv og alle andre.
Derfor er det en ulogisk tekst, en teksten er af misbrugere til misbrugere.

Her er sandheden om fordeling af ansvaret.
Global inequalities in CO₂ emissions, based on consumption.

EU/USA indbyggertal* i forhold til forbrug er 16*/46 i procent.
Asien indbyggertal* i forhold til forbrug er 60*/52 i procent.

“On a consumption basis, high-income countries Europe and North America in particular account for an even larger share of global emissions 46 percent nearly three times their population share of 16 percent.”
Link: https://ourworldindata.org/global-inequalities-co2-consumption

Der er god grund til ekspropriering for effektiv afvikling.
De 88 selskaber selskaber inklusive Saudi Aramco, Chevron, Exxon, Gazprom, BP, Shell og Total er insolvente.

Det er helt absurd, at når der er profit fra salg af olie, gas og kul, er pengene privat ejede, men når der er akut krav om oprydning fra deres svineri, er det borgerne der skal betale for private investorer og interessenter.

Fra link:
“Forskere: Olie-, kul- og gasgiganter er skyld i, at havet bliver ødelagt af CO2.”
Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/forskere-olie-kul-og-gasgiganter-e...

Philip B. Johnsen

PS.
Nu misbrugerne skrives om kvoter der udskydes.

Flytrafik og shipping der ikke er medregnet i Danmarks eller Paris aftalens max. 1,5˚stignings målsætning, Danmark har verdens syvende største flåde af skibe og blandt dem de største og mest forurenende.

Globalt årligt udleder global flytrafik ca. 950 millioner tons CO2.
Globalt årligt udleder global shipping 800 millioner tons CO2.

Jeg læste et sted, at klimapåvirkningen fra flyenes contrails er dobbelt så stor som den CO2 de udleder. (Uverificeret) Det må betyde at flytrafikkens samlede klimapåvirkning svarer til 2.85 GTon CO2.
Prøv at dette kort: https://www.radarbox24.com/@10.70449,26.37572,z2

Philip B. Johnsen

Der er brug for en læge til beslutningstagerne på COP25, ikke flere møder, hvor misbrugerne mødes alene.
Et ekspertpanel der underkende deres selvmedicinering, hvis ikke de er i bedring.

Philip B. Johnsen

Alle beslutningstagere på COP25, har siden 1990, hvor den første IPCC rapport udkom, været vidne om at det handler om overforbrug og CO2 udlednings udfordringen i kølvandet.

I 2018 er CO2 udledningen 67% højere end i 1990

CO2 udledningen stiger fortsat i 2018 med 1,6%