Telegram

2019 var det varmeste år i Australien nogensinde

Temperaturerne i Australien har det seneste år været 1,5 grader over den årlige gennemsnitstemperatur.
Det seneste år har været det varmeste, der nogensinde er målt i Australien. Hedebølger og udbredt tørke har medført, at årets brandsæson i flere australske delstater er blevet meget mere omfattende end normalt. Her ses brandmænd, der kæmper mod flammerne nytårsaften.

Det seneste år har været det varmeste, der nogensinde er målt i Australien. Hedebølger og udbredt tørke har medført, at årets brandsæson i flere australske delstater er blevet meget mere omfattende end normalt. Her ses brandmænd, der kæmper mod flammerne nytårsaften.

RITZAU SCANPIX

Telegram
2. januar 2020 kl. 06:46

2019 var det varmeste år i Australien, der nogensinde er målt.

Det oplyser det meteorologiske institut i landet natten til torsdag dansk tid, skriver The Guardian.

Temperaturerne i Australien har det seneste år været 1,5 grader over den årlige gennemsnitstemperatur, som er baseret på data fra perioden 1961 til 1990.

Dermed slår 2019 den nu næsthøjeste temperatur fra 2013 med 0,19 grader. Derefter følger 2005, 2018 og 2017 som de varmeste år i Australien.

I 2019 har landet været præget af en lammende tørke, hedebølger og talrige rekordtemperaturer.

Vejrforholdene har medvirket til de mange brande, som hærger flere australske delstater i disse måneder.

Professor Mark Howden, der er direktør for Climate Change Institute på universitetet i den australske hovedstad, Canberra, siger, at de stigende temperaturer hænger sammen med den stigende udledning af drivhusgasser.

- Det er meget tydeligt, at udledningen af drivhusgasser ændrer Jordens strålingsbalance. Andre medvirkende årsager er mindre sammenlignet med det, siger han til The Guardian.

Onsdag den 18. december oplevede australierne den varmeste dag, der nogensinde er målt i landet. Her lød den gennemsnitlige højeste temperatur i løbet af dagen på 41,9 grader.

Det er en grad højere end den forrige rekord, som blev sat blot dagen forinden.

Klimaforsker Sarah Perkins-Kirkpatrick fra University of New South Wales har specialiseret sig i ekstreme vejrforhold.

- De ekstremer, vi har set, har været mange hedebølger og selvfølgelig bushbrandene, som er konsekvenser af de meget varme og tørre forhold, siger hun til The Guardian.

Hun understreger, at mens naturlige klimaforhold har puffet temperaturerne opad, så har "klimaforandringerne givet dem et skub fremad".

- 2019 ville ikke have været behageligt uanset hvad, men klimaforandringerne har gjort det værre, siger hun til avisen.

/ritzau/

Opdateret 2. januar 2020 kl. 07:02

Philip B. Johnsen

“Here we use three daily global climate data sets and three fire danger indices to develop a simple annual metric of fire weather season length, and map spatio-temporal trends from 1979 to 2013.

We show that fire weather seasons have lengthened across 29.6 million km2(25.3%) of the Earth’s vegetated surface, resulting in an 18.7% increase in global mean fire weather season length.

We also show a doubling (108.1% increase) of global burnable area affected by long fire weather seasons (>1.0 σ above the historical mean) and an increased global frequency of long fire weather seasons across 62.4 million km2 (53.4%) during the second half of the study period.

If these fire weather changes are coupled with ignition sources and available fuel, they could markedly impact global ecosystems, societies, economies and climate.
Modified: Mar 27, 2018 USDA.

Link: https://www.nature.com/articles/ncomms8537

Philip B. Johnsen

Australien har ikke en klimapolitik, der er imponerende, men i kølvandet på statsminister Mette Frederiksen udtaler i nytårstalen, at Danmark er blevet et foregangsland, men med talfusk i 70% CO2 reduktions målet, kan en anden afbrænding af skov tilskrives Mette Frederiksen og EU direkte.

Mord finansieret af EU/Danmark for profit til de rigeste i EU og billig soya!

Firmino Prexede Guajajara og Raimundo Guajajara to ledere for den oprindelige befolkning i Amazonas er lørdag d. 7 december 2019 blevet myrdet i kølvandet på Brasiliens præsident Jair Bolsonar og EU-Mercosur-aftalen i fælles kamp om eskaleret afbrænding af Amazonas for soya eksport til bl.a. Danmark.

Hvor er den politiske vilje til at komme de nødstedt til undsætning og sikre vores børns fremtid?

Det lader sig tydeligvis ikke gøre, at vores økomisk velbeslåede og beskyttede politikere, skal bekæmpe det selv samme økonomiske system, de på egen hånd har opbygget til primært at komme dem selv økonomisk til gode!