Overblik: Det ved vi om missilangrebet i Irak

Irans Revolutionsgarde har angrebet en militærbase i Irak som hævn for drabet på general Qassem Soleimani.
8. januar 2020 kl. 06:24

Natten til onsdag dansk tid affyrede Iran flere missiler mod to militærbaser i Irak, herunder luftbasen Ain Al-Asad, der blandt andet huser danske soldater.

Her er, hvad vi ved om angrebet indtil videre:

* Omkring klokken 00.30 dansk tid ramte adskillige missiler luftbasen Ain Al – Asad, der blandt andet huser danske soldater, i det vestlige Irak og en anden base i byen Erbil i den kurdiske region i det nordlige Irak.

* Ifølge det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, er der tale om ballistiske missiler affyret fra Iran.

* Ingen af de omkring 130 danske soldater på basen Ain Al–Asad er ifølge Forsvaret kommet til skade i angrebet.

* Indtil videre er der ikke meldinger om nogen dødsfald i forbindelse med angrebet. Ifølge kilder fra det amerikanske militær fik soldaterne på basen en advarsel inden angrebet, så de kunne nå at gå i skjul, skriver CNN.

* Forsvarsminister Trine Bramsen siger i en pressemeddelelse, at de danske soldaters sikkerhed er en "central prioritet for regeringen".

* Irans Revolutionsgarde bekræfter, at det har affyret missiler mod basen som hævn for USA's drab på den iranske general Qassem Soleimani i sidste uge.

* Iran har kaldt drabet for en "krigserklæring".

* Efter nattens missilangreb har Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, skrevet på Twitter, at "Iran hverken søger en eskalering eller krig".

* USA's præsident, Donald Trump, skriver på Twitter: "Alt er godt". Onsdag morgen amerikansk tid (dansk eftermiddag, red.) kommer han med en officiel udtalelse.

* Mange passagerfly er blevet omdirigeret fra irakisk og iransk luftrum som følge af angrebet.

Kilder: Forsvaret, Reuters, CNN.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu