Bamse og Kyllings far er afgået ved døden

Mogens Vemmer, der var mangeårig chef for B&U-afdelingen, er død i en alder af 84 år, skriver Politiken.
26. februar 2020 kl. 10:26Opdateret 26. februar 2020 kl. 11:01

DR's navnkundige B&U-chef Mogens Vemmer, der blandt andet er kendt som manden bag populære børneprogrammer som "Bamse og Kylling" og "Kaj Andrea" er død, 84 år.

Det skriver Politiken.

Tilbage i 1968 blev han chef for det, der hed børne- og ungdomsafdelingen i Danmarks Radio. Her omdannede han afdelingen til en rugekasse for talenter, der kom til at præge børnefjernsyn, skriver Politiken.

Han var med under hele børne-tv's guldalder, hvor han blandt andet introducerede seerne for navne som Jesper Klein og Poul Nesgaard.

Han stoppede som chef i 2000, hvorefter han fortsatte som mentor. Seks år senere udgav han sine erindringer i en bog med titlen "Fjernsyn for dig".

Mogens Vemmer var egentlig uddannet som lærer. Han havde studeret på Blaagaard Seminarium, hvor han i studietiden var vikarierende "studenterspeaker" i det, som dengang blev kaldt Statsradiofonien.

Det var blandt andet det speakerjob, der gav ham lyst til at prøve kræfter med radiomediet, skrev Journalisten, da han stoppede som chef for B&U-afdelingen i 2000.

Mogens Vemmer blev afløst af Preben Vridstoft, som dengang sagde om Vemmer:

- Mogens Vemmer har altid stået for mig som et stort forbillede, og jeg er glad for, at han bliver nogle år i afdelingen som programmedarbejder, så han fortsat kan bidrage til det, der med rette er kaldt verdens bedste børne-tv, og som alle andre stationer har prøvet at komme efter.

Mogens Vemmer var også manden bag programmerne "Ingrid og Lillebror" og "Poul og Nulle".

Ved Tv-Prisen i 2011 modtag han "Årets Otto" – hædersprisen i den danske tv-branche.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

René Arestrup

Tak Mogens Vemmer for at have givet både mig og mine børn mange uforglemmelige oplevelser.

Du tog børn alvorligt og skabte noget af verdens bedste børne-TV.

Hvil i fred.

Da min ældste søn hørte denne nyhed, sendte han den med det samme videre til sine venner. Bamse og Kylling, Anne og Lotte og Kaj og Andrea var deres første sproglærere....