Coronasmitte får statsministeren til at indkalde sikkerhedsudvalg

Efter det første danske tilfælde af coronasmitte vil statsministeren mødes med regeringens sikkerhedsudvalg.
27. februar 2020 kl. 11:20Opdateret 27. februar 2020 kl. 11:41

Statsminister Mette Frederiksen (S) indkalder regeringens sikkerhedsudvalg. Det sker efter det første bekræftede tilfælde af en coronasmittet herhjemme.

Det fortæller hun torsdag i forbindelse med et besøg i Sønderborg.

- Jeg har vurderet, at det er nødvendigt at indkalde regeringens sikkerhedsudvalg for at sikre den ordentlige koordination.

- Og så kommer vi også til at have et særligt fokus på det danske erhvervsliv i forhold til virksomheder, der kan være berørte, siger statsministeren.

Regeringens sikkerhedsudvalg drøfter sager, der vedrører sikkerhedsmæssige spørgsmål.

Udvalget består af statsministeren, finansministeren, udenrigsministeren, justitsministeren og forsvarsministeren.

Statsministerens indkaldelse følger, efter at en dansk mand natten til torsdag er blevet testet positiv for coronavirus. Han er den første dansker, der er testet positiv for den potentielt dødelige virus.

- Det er en alvorlig situation. Vi har kunnet se, hvordan virusset har flyttet sig globalt. Og nu har vi det første eksempel på en dansker, der er smittet.

- Nu er det vigtigt, at myndighederne får lov til at udføre deres arbejde, siger Mette Frederiksen.

Den smittede dansker kom mandag til Danmark efter at have været på skiferie i det nordlige Italien. Særligt den nordlige del af Italien har været hårdt ramt af coronavirus.

Mens vedkommende onsdag var på arbejde hos arbejdsgiveren TV2, fik han det skidt. Derfor blev han sendt til tjek på Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Her kunne det natten til torsdag konstateres, at han var smittet med coronavirusset. Hans kone og søn, som også havde været med på skiferie, blev ikke testet positive.

Nu skal den smittede og hans familie holde sig i isolation de næste 14 dage. Myndighederne vil løbende være i kontakt med dem omkring situationen.

/ritzau/

 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg er af den opfattelse at TV2 misbruger sin ytringsfrihed ved at bringe satire virus tegninger på deres forside plakat i mange udgaver. Mange er bange for den, ikke mindst mig selv, da gruppen af ældre over 60 er udsat. Det hensyn tager TV2 unge ikke hensyn til, men de er til dato det eneste medie i Danmark og mig bekendt i store dele af den inernationale presse, som konstant bringer cocid virus illustrationer, som påvirker folks følelser. Det sidste billede jeg så klistret på forsiden af TV2 var en sammenligning med en kontroller brand i Australien, hvor flammerne spredte død og ødelæggelse. Kan nogen fortælle mig om jeg er nærtagende i en tid hvor folk vender en ryggen i elevatoren af frygt for smitte? Jeg er begyndt at spørge mig selv, hvilket land vi lever i? Myndighederne har jo heller ikke været fremme i skoene, som de er i Frankrig, hvor jeg sidder lige nu.