Første dansker er konstateret smittet med coronavirus

Ifølge TV2 er en af tv-stationens medarbejdere som den første dansker konstateret smittet med coronavirus.
27. februar 2020 kl. 06:37Opdateret 27. februar 2020 kl. 07:38

Den første dansker er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet er personen blevet konstateret smittet natten til torsdag.

- Vi tager den nye situation meget alvorligt. Arbejdet med at inddæmme og opspore er nu gået i gang.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at undgå at sygdommen breder sig i Danmark, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Ifølge TV2 er den smittede en medarbejder på tv-stationen. Han var i sidste uge på skiferie i det nordlige Italien med sin familie.

I Europa har særligt det nordlige Italien været ramt af det potentielt dødelige coronavirus.

TV2-medarbejderen har onsdag været på arbejde på tv-stationens afdeling i Sydhavnen i København, altså før han blev konstateret smittet med virusset.

Styrelsen for Patientsikkerhed er nu i tæt dialog med den smittede om de personer, som vedkommende har været i kontakt med.

- Arbejdet med kontaktsporing og inddæmning er dermed gået i gang, skriver Sundheds- og Ældreministeriet i pressemeddelelsen.

TV2 skriver, at den smittede medarbejders kone og søn også er blevet testet for coronavirus. Begge test har vist sig at være negative.

På grund af smitten og risikoen for smittespredning skal TV2-medarbejderen nu opholde sig i sit hjem på Sjælland, skriver tv-stationen.

Torsdag morgen klokken 8.00 er der indkaldt til pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet.

På pressemødet får Magnus Heunicke deltagelse af repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Styrelsen for Patientsikkerhed.

Globalt er mere end 82.000 personer blevet smittet med coronavirusset, mens over 32.000 igen er erklæret raske.

Flere end 2800 har mistet livet som følge af virusset. Det vil sige, at det er nogle få procent af de smittede, som mister livet på grund af virusset.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) kan det tage op mod næsten halvanden uge, fra at man bliver udsat for smitte, til at man bliver syg.

De første symptomer er feber, en følelse af udmattelse og tør hoste.

/ritzau/

 

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Skal det forstås således, at en smittet skal opholde sig i karantæne sammen med sin familie, der ikke er smittet? Det kan folk fra krydstogtskibet Diamond Princess nok ikke anbefale ... Jeg krydser fingre for familien og ønsker god bedring.

Karsten Lundsby, Maj-Britt Kent Hansen, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, John Andersen, Torben K L Jensen, Rune Mariboe og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

GO`AFTEN LIVE ang. Conronavirus:

Overhørte en samtale med en kvinde, som havde lovet børnene en ferie i Italien. Mente at det var synd, hvis de ikke kom af sted!

Videre i samtalen mente et såkaldt kompetent menneske med indblik i risikofyldte smittefarer, at det var helt fint at rejse på nuværende tidspunkt.

Personligt har jeg dog den opfattelse af situationen, at med fortsat lille viden om netop Conronavirus bør man vel vejlede folk i at vente. For jeg skulle mene, at når det drejer sig om ferie/ underholdning bør vi tænke os om en ekstra gang og ikke være dumdristige.

Det er naturligvis folks egen frie vilje, om de ønsker at lytte til råd om at blive hjemme, men alle har vi et ansvar for, ikke at blive en smittefare for andre mennesker ved hjemvendelsen.

Burde vi ikke være på forkant LIGE NU !! Og udsætte ferien til man får mere kendskab til - styr på situationen?!

Lise Hougaard, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Erik Winberg, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Søren Bro, Bruger 263730, Birte Pedersen, Rune Mariboe og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar

@ Nette Skov,

Som du fremlægger sagen, berører den også moral og ansvar.

For - man kan i hvert fald fastslå, at dem, der uden grund og frivilligt udsætter sig for denne fare, og bliver bærere af viraen, faktisk udgør en risiko for hele befolkningen.

Lise Hougaard, Lillian Larsen, Hanne Ribens, Erik Winberg, Karsten Lundsby, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Søren Bro, Birte Pedersen, Henriette Bøhne og Nette Skov anbefalede denne kommentar

I bund og grund nok rigtigt nok hvad du tænker.
Bare lidt svært hvis man har investeret 30000 i skiferie og børnene glæder sig lige så meget som de voksne.
Udenrigsministeriet skal på banen hvis vi vil noget her.
Jeg mener løbet er kørt.
Vi kan kun vente og håbe det bedste.
Jeg er selv kommet hjem fra Nord Italien d. 17/2 og afventer spændt de næste par dage. Til jeg berolige mig selv.
Men nu kan jeg lige såvel blive smittet her.

Måske ok at vi igen bliver mindet om at tænke over vira og smitte spredning ,efter at vi i årtier har fået opdyrket en kultur hvor det er normalt at tage på arbejde, sport og andre fællesskaber selvom man er syg, og sende børn i skole/institutioner selvom de er forkølede.
Måske "gamle dyder" som at vaske hænder, ikke kun toiletbesøg men også hosten og nysen, og en så simpel ting som at holde sig for munde når man nyser / hoster vil også være fint at få genopfrisket.

Karsten Lundsby, Maj-Britt Kent Hansen, Bjarne Bisgaard Jensen, Mikkel Zess, Eva Schwanenflügel, Anina Weber, Steffen Gliese, David Zennaro, Birte Pedersen og Nette Skov anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hvor er det synd for de kære udbuds-økonomer - alle de udbuds-emner der denne gang er tvunget til at blive hjemme. Uha-da.

Lillian Larsen, Kim Øverup, Erik Winberg, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Mikkel Zess, Anina Weber og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Signe Schiødt

Jeg kan ikke nogle steder læse om den smittede var taget på akutmodtagelsen i Roskilde, eller om han var blevet podet hjemme? Jeg synes det ville være rart at vide.

Kim Houmøller

Måske er smitten ikke nær så farlig? Da vi ikke allesammen har samme blodtype/gener kan nogen være nærmest immune. Er kinesere mere udsatte?
Forventer at blive syg inden for den næste måned. Dog uden at bidrage til en bedemand!

Kent Nørregaard

Virus er flere dage foran så der skal nok rende folk rundt og smitte uvidende om at de er inficeret.

Man burde for længst have engageret sig i en process for at beskyttet de immunt svageste borgere for hvem smitte rent faktisk kan være livsfarligt. Et globalt udbrud har jo været tilfældet i flere uger såøøh.... tik tak tik tak... hvor bliver indsatsen af?

Vi har en hel hær af sikkert kompetente personer ved et par grænseovergange til at kigge på rejsedokumentation. Hvad om disse spildte ressourcer rent faktisk bliver sat til at gøre en dags arbejde og teste folk for virus i stedet? Bare en tanke. Noget der sikkert er uvant på Chrizzzzzztiansborg hvor de ineffektive som altid er i dyb dvale.

Lillian Larsen, Erik Winberg og Henriette Bøhne anbefalede denne kommentar
olivier goulin

Det er indlysende, at al rejseaktivitet for tiden er forbundet med risiko for at sprede virusen.
Det er noget nær det værste man kan gøre.
Alle burde ideelt set blive, hvor de er - indtil epidemien er klinget af.

/O

Lillian Larsen, Søren Dahl, Erik Winberg, Per Torbensen, Karsten Lundsby, Nette Skov, Mikkel Zess, Eva Schwanenflügel og Anina Weber anbefalede denne kommentar
Jørgen Lejf Hansen

Sikke en appelsin, der falder ned i TV2 turban. En medarbejder er den første smittede, nu skal vi høre om det, op og ned af væge og stolper, de næste mange dage og uger.

Karsten Lundsby, Anker Nielsen, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Det farligste ved Covid 19 er panikken, som synes at løbe løbsk.

Peter Høivang, Jan Weber Fritsbøger, Jørgen Lejf Hansen, Karsten Lundsby, Michael Friis og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Mange debatører ønsker lavere vækst bl.a. for at beskytte vores miljø.
Vores regering prøver halvhjertet men Danmark er en meget lille brik.
Corona kan muligvis blve det der skal til for at bremse verdens udvikling.... men var det virkeligt det i ville have?

Jeg kan huske en direktør for et vestjysk firma der for snart 20 år siden på åben skærm proklamerede, at i stedetfor at være syg hjemme, kunne man ligeså godt være syg på arbejde. "Så bare kom på arbejde. Vi vil gerne smittes!"
Mine tanker om det var dengang som nu: "Sikke'n IDIOT!"
Mit budskab er: "Er du syg, så bliv hjemme. Så må det koste det det koster!"

Lillian Larsen, Jan Weber Fritsbøger, Nette Skov, Erik Winberg, Karsten Lundsby, Dennis Tomsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

I løbet af ugen kan den smittede person have været i kontakt med adskillige personer, som nu kan være spredt ud over hele Danmark, såsom om bord på det fly han er landet med, i Kastrup lufthavn, ved sin færden gennem København igennem ugen. Lidt uoverskuelig. De næste 14 dage vil vise om der er sket en yderligere spredning. En spredning, som i teorien kan være sket til alle dele af landet.

Jeppe Lindholm

Så derfor - Har man symptomer, så tag dem dybt alvorlig og tro ikke bare det er en forkølelse, og kontakt lægen hjemmefra over telefon for instruks.

Det er nu omhu tæller.

Jan Weber Fritsbøger

jeg synes hypen om corona er vildt overdrevet, mennesker bliver syge og dør, og hvad så, husk livet er så farligt at ingen slipper levende ud af det, men det er til gengæld en god ide at leve mens man gør det.

Jeppe Lindholm

Ja, den ene begivenhed trækker jo den næste med sig med lysets hastighed i disse socialemedie online tider - Og med et føler statsministeren sig nødsaget til at indkalde sikkerhedsrådet og udråbe nationalundtagelsestilstand.

For hva nu hvis... Og vælgerne kræver det jo.