Hummelgaard erstatter Mette Frederiksen i Fælledparken 1. maj

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard kommer til at tale i stedet for S-formanden i Fælledparken 1. maj.
19. februar 2020 kl. 10:41Opdateret 19. februar 2020 kl. 17:58

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte tirsdag, at hun ikke vil tale til det traditionsrige 1. majarrangement i Fælledparken. Årsagen er ifølge S-formanden, at der er for meget ballade til arrangementet.

Arrangørerne har dog fundet en afløser for statsministeren. Det bliver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Jeg er jo fuldstændig enig i statsministerens prioritet om ikke at tale i Fælledparken 1. maj. Jeg mener, at hendes tid og budskaber er bedre brugt, når der ikke er venstreekstremistiske hooligans, der saboterer hendes tale, siger han.

- Det er mindre problemfyldt, at min tale bliver saboteret.

Mette Frederiksen begrundede tirsdag sin beslutning med, at der de senere år har været uroligheder i Fælledparken på arbejdernes internationale kampdag.

1. maj i Fælledparken sidste år - cirka en måned inden Socialdemokratiet overtog regeringsmagten ved folketingsvalget 5. juni - måtte Mette Frederiksen holde pause i sin tale efter tilråb og slagsmål foran scenen.

Adspurgt om det ikke burde være Socialdemokratiets formand, der stiller sig på Fælledparkens store scene 1. maj, svarer Hummelgaard:

- Jeg tror bare, at det er helt rigtigt, at Socialdemokratiets nummer et og statsministeren skal holde tale et sted, hvor vi er sikre på, at folk gerne vil lytte til budskaberne, siger beskæftigelsesministeren.

Mette Frederiksen er ikke den eneste socialdemokratiske leder, der er blevet mødt af protester gennem årene i Fælledparken.

I 2014 blev daværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale mødt af aktivister med fløjter, og der opstod håndgemæng.

Og tilbage i 1992 blev daværende S-formand Poul Nyrup Rasmussen blandt andet mødt af kast med tomater i Fælledparken.

S-formanden blev tirsdag spurgt, om det så for tid og evighed er slut med de store taler i Fælledparken:

- Der er aldrig noget, der behøver at vare i al evighed, men jeg har det sådan, at jeg synes ikke, ballade og slåskampe hører til ved 1. maj. I hvert fald ikke, hvor jeg selv skal deltage, sagde Mette Frederiksen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han er jo også en mere folkelig type. Forsømmer ingen lejlighed til at fortælle, at "min far slæbte kufferter i lufthavnen, og mor stod i cateringkøkkenet". Mere autentisk kan det vist ikke blive.

Karsten Lundsby, Gert Romme, Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Øverup, Ivan Mortensen, Steffen Gliese, Torben K L Jensen, Kim Saxman og Grethe Preisler anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Man burde vel ret beset forbyde 1. maj-arrangementer i fælledparken. Det ville sende et signal om, at vi i Danmark ikke tillader den slags udemokratisk opførsel, hvor venstreføjens knaldrøde tomater benyttes som et sidste desperat argument, når ordene hører op.

Det er selvfølgelig problematisk, at de fulde få skal ødelægge det for de endnu fuldere mange, der sagtens kan styre et umådeholdent indtag af fadøl, men det synes nødvendigt at slå en streg i sandet.

Dorte Sørensen

Nu må det høre op - forbyde 1 maj i Fælledparken - fordi nogle ikke kan opfører sig ordentligt.
Skal al bilkørsel osv. så ikke også forbyder, når nogle ikke kan opfører sig ordenligt i trafikken?

Det virker også noget mærkeligt at nogle folk mener at vide - hvem det er ,der råber og laver balladen.
Hvad grund er der for at beskylde venstrefløjen for det? Kan det ikke ligeså godt være højrefløjen eller nogle skuffede socialdemokrater ?

Viggo Helth, Karsten Lundsby, Anne-Marie Krogsbøll og Gert Romme anbefalede denne kommentar

Det er da helt fint, han er en yderst engageret ung minister, der har fællesskabet og arbejderklassens ve og vel helt inde
på kroppen, så man må da håbe, der tages godt imod ham. Og så kan der vel ikke koges mere suppe på den sag.

Anne-Marie Krogsbøll

"Det er da helt fint, han er en yderst engageret ung minister, der har fællesskabet og arbejderklassens ve og vel helt inde
på kroppen,.."

Man må formode, at han er uenig med MF mht., om Fælledparken har fortjent et besøg?

Dorte Sørensen

Ja lad os håbe, at Hummelgaard kan leveren en god tale med nogle konkrete ting til et bedre og mindre kontrollerende arbejdsmarkedet , så de mennesker der hænger på og ud over kanten igen må få et liv, der kan give dem livsglæden og gåpåmodet tilbage.
Hvis han kan det så vil han nok ikke få nogle negative tilråb mv.

Hvis MF ser ,at Hummelgaard kan og vil få folk i tale så kan det være at hun tør møde folket i Fælledparken til næste år - hvis hun bliver inviteret.

Karsten Lundsby, Holger Madsen, Steffen Gliese og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Få idioter har okkuperer Fælledparken med deres anti-demokratiske adfærd.
Fortsætter det sådan, så slutter det med 1.maj arrangementer på dette sted.

Det må være logik for burhøns.

Hvorfor dog spilde sin tid ?

Dorte Sørensen

Måske så burde MF o.a. tænke over hvorfor nogle folk kan være så ulykkelige og utilfredse , at deres eneste måde at give utryg for det er at råbe mv. ved hendes 1. majtale. Mange af de værste sager fra jobcenterne osv. er vel fra Hovedstadsområdet så det er vel ikke mærkeligt , hvis de bruger lejligheden på 1. maj. Fælledparken er vel heller ikke det eneste sted der kan blive mislyde.

Det kan jo også være nogle folk, der som fodboldt bøllerne bare ønsker ballade og ser en god lejlighed til det i Fælledparken osv.

Det kan jo også være at det er nogle yderliggående borgerlige, der ønsker en ballade 1. maj.

Ja der er mange muligheder.
Men skal det store flertal og MF lade sig styre af nogle folk, der af den ene eller anden grund ikke følger de almene normer?

Hvad med at forsøge at drikke dialogkaffe med dem i stedet - tal med dem og find ud af hvorfor de opfører sig sådan.

Steffen Gliese, Viggo Helth og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er trist, at vi er nået dertil, hvor folk i ramme alvor opfatter meningstilkendegivelser som 'udemokratiske'.
Jeg vil dog medgive, at hun rent faktisk kun ytrede sig imod slagsmål, ikke udtryk for uenighed.
Men det er jo ikke så svært for socialdemokraterne, de skal bare føre socialdemokratisk politik, så skal folk nok lytte og klappe.

Carsten Hansen

Steffen Gliese.

Du mener åbenbart at det er i orden at en lille flok ekstremister sabotere andres ret til at ytre sig.
Det er i min optik en anti-demokratiske holdning.

Bortset fra det, så fører Socialdemokratiet socialdemokratisk politik. At partiet er rykket mod højre er en kendsgerning, men alle partier ændrer sig. Enhedslisten fører heller ikke Enhedslistepolitik anno for år tilbage.
Og et andet faktum er at lige under 30 % af befolkningen bakker op om det socialdemokrati der er nu; Altså 4 x så mange som bakker op om Enhedslisten. Heriblandt et hav af almindelige arbejdere.

Langt flere arbejdere stemmer på A end på Ø, så A har al mulig ret til at optræde på arbejdernes festdag.

Dorte Sørensen

Carsten Hansen - du har tidligere kritiseret mig for ikke at holde mig til sagen - hvorfor blander du A og Ø's størrelse mv. ind her?

Problemer er i mine øjne, at MF ikke ønsker at indtage HOVEDTALERSTOLEN i Danmark en 1. maj.
Hendes begrundelse er, at der kan opstå uro osv. Det er trist at nogle har behov for at lave uro - men det kan/skal vel ikke være en grund til at blive væk som hovedtaler, når hun endda er blevet bedt om at komme. Svigter hun ikke deltagerne og 1. maj-sagen.

Ville hun ikke opnå respekt ved at komme og holde sin tale - sidste år fik hun da - dog med afbrydelse - holdt sin tale stor respekt for det.

Carsten Hansen

Dorte Sørensen.

Mit indlæg var rettet til Stefan Gliese indlæg lige over mit.

Hvis du ikke kan forstå sammenhængen så er det dit problem.
Jeg regner dog stærkt med at du nok skal høste de sædvanlige anbefalinger fra den faste skare. .-)

Apropos det med arbejdere og deres festdag og hvem arbejdere stemmer på, så er her en indikator på hvorledes det hænger sammen.

https://www.altinget.dk/artikel/hvilke-partier-stemmer-de-rigeste-og-min...

Den første graf er partiernes 100 % stemmer fordelt på indkomstgrupper.
Den anden er det segment partierne henter flest stemmer i.

Socialdemokraterne (og DF) henter flest blandt typiske arbejderindkomster, men Ø henter flest hos de der tjener mindst og de der tjener mellem 400000 og 500000 om året.
Da der er mange der tjener en "typisk arbejderløn" er gruppen selvfølgelig større end gruppen med meget lav indkomst.

Kig lidt på tallene uden at de absolut giver svar på alt.

Dorte Sørensen

Ja -ja men emnet er her om MF bør komme som hovedtaler eller ikke. Skal landets statsminister være bange for nogle ballademagere eller skal hun holde de stolte l. majs traditioner.

PS: Når du slår på at S har størst opbagning i de såkaldte arbejdervælgere - så er der da endnu en STOR grund til at hun indtager hovedtalerstolen på ARBEJDERNES-festdag.

Carsten Hansen

Desværre er der voldelige elementer der ødelægger arrangementet i Fælledparken.
Heldigvis er der andre steder landets statsminister kan ytre sig foran hendes mange tilhængere.

PS: Og ganske kort kan det siges.

Den yderste venstrefløj, hvoraf en del ikke mener at en socialdemokrat er værdig til at tale på arbejdernes fest , støtter ganske givet op om den almindelige arbejder; Det almindelige arbejder dog synes at støtte op om dagens Socialdemokrater og ikke om den yderste venstrefløj.

Dorte Sørensen

Om MF er værdig til at holde talen er en anden debat - Hun er inviteret af de faglige organisationer som hovedtaler i Fælledparken.

Så spørgsmålet her om MF heller vil føje nogle uromagerne eller holde de ærefulde og stolte 1. majs traditioner.

Carsten Hansen

Det ærefulde stoppede for år tilbage.
Den yderste venstrefløj sørgede for dette.

Ikke flest med arbejdernes gode vilje !