Nicolai Wammen beklager lækket spinmail mod Venstre

Finansministeren erkender, at mail ikke bidrager til et konstruktivt klima i udligningsforhandlinger.
24. februar 2020 kl. 13:42Opdateret 24. februar 2020 kl. 14:04

Finansminister Nicolai Wammen (S) har sendt en mail til de partier, der deltager i forhandlingerne om en udligningsreform.

Her beklager han, at en intern mail om et socialdemokratisk spinangreb mod Venstre utilsigtet blev lækket til Jyllands-Posten.

- Jyllands-Posten gengiver i dagens avis en e-mail fra Socialdemokratiets pressetjeneste, som jeg gerne vil beklage.

- Som jeg allerede har udtalt i medierne, vil jeg gerne over for jer understrege, at det ikke er en acceptabel tilgang til vores måde at forhandle med hinanden på, skriver Nicolai Wammen ifølge DR.

Den lækkede mail har medført raseri i Venstre, som S-regeringen ellers forsøger at få med i en aftale om udligningsreformen for landets 98 kommuner.

Det skal ske for at gøre aftalen så politisk bred som muligt.

Af den lækkede mail fremgår det, at regeringen planlægger "angreb" på Venstre, samtidig med at man forsøger at nå en aftale om den 18,5 milliarder kroner store udligningsordning.

Ifølge Jyllands-Posten er mailen sendt fra Socialdemokratiets politik- og presseafdeling (AIA) til en række centrale partiansatte, spindoktorer og ordførere.

Det fremgår af mailen, at både Finansministeriet, Social- og Indenrigsministeriet og Statsministeriet er involveret i koordineringen af indsatsen.

Det får hård kritik fra Venstre, der vil have statsminister Mette Frederiksen (S) til at gå ind i sagen.

- Man må som minimum forvente, at statsministeren melder sig på banen og tager afstand fra den måde, som nogle af regeringens ministre forhandler på, sagde finansordfører Troels Lund Poulsen (V) tidligere mandag.

Foreløbig kommer den offentlige beklagelse altså fra finansministeren.

- Det er regeringens opgave at sørge for et godt forhandlingsklima, og det har den pågældende mail på ingen måde bidraget til, skriver Nicolai Wammen i mailen til de øvrige forhandlingspartier.

- Jeg lægger afgørende vægt på, at vi har et konstruktivt og fortroligt forhandlingsforum, og jeg håber, vi nu kan se fremad i de fortsatte forhandlinger om denne vigtige opgave for kommunerne og vores velfærd i Danmark, siger han.

Den interne mail kommer efter en i forvejen hård kritik af S-regeringen fra både partier og borgmestre for at tilbageholde centrale tal i forhandlingerne.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tænk at Wammen frivilligt reducerer sig selv til at være simpel bydreng for den ny generation af hadefulde socialdemokratiske politikere.

Det er altid tragikomisk at se, hvorledes vore borgerlige regeringers ministre og proselytter skyder sig i egne knæ, mens de udøver deres alt for store magtbeføjelser - og det er endnu mere tragikomisk at se socialdemokratiske regeringer sætte værre standarder. Sådan er det jo, når politik reduceres til barnlige magtspil og casinoparlamentarisme.

Vi har brug for en helt ny parlamentaristisk struktur i Danmark; en struktur som inkluderer almindelige mennesker og ekskluderer købte karrierepolitikere.

Søren Jensen, Rolf Andersen, Flemming Berger, Niels Borre, Mikkel Zess, Erik Winberg, Anders Reinholdt, Kim Øverup, Gert Romme og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

- Og så bare en e-mail.

Under Anders Fogh Rasmussen blev der uddelt en komplet manual til Venstre politikere om, hvordan man kunne tilsvine Socialdemokratiet og rød blok mest mulig i enhver situation.

Torben Bruhn Andersen, jørgen djørup, Anders Reinholdt, Nette Skov, Ole Lund Petersen, Arne Lund og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Vi ved jo, at det er name of the game - nu er det så bare ude i det åbne. Senest forsøgte alternativet at skabe et bedre socioklima, og de blev klogere - ihvertfald på sig selv.

Hvis man skal lykkes med at lave en udligningsreform, som skal yde en bare nogenlunde retfærdig fordeling, så kræver det nok mere end en anden parlamentarisk struktur, men en helt anden politisk moral. Desværre tror jeg ikke Socialdemokratiet på nuværende tidspunkt er i stand til at levere, da de for tiden er ved at brænde broerne bag sig alle de steder de færdes.

Rolf Andersen, Kim Øverup og Gert Romme anbefalede denne kommentar

"Under Anders Fogh Rasmussen blev der uddelt en komplet manual til Venstre politikere om, hvordan man kunne tilsvine Socialdemokratiet og rød blok mest mulig i enhver situation."

Hér vil Venstre (kunne) henvise til at man i det mindste ikke (lod som om at man) ville samarbejde med dem, man tilsvinede. Parterne vil i evindeligheder kunne diskutere deres respektive fejl, manipulationer, løgne og intriger, for der er simpelthen et gigantisk antal at bringe i spil. Og skulle man løbe tør for eksempler, så opfinder man ganske enkelt bare nogle flere.

Torben K L Jensen og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Ole Rasmussen, struktur og kultur hænger sammen, så naturligvis vil strukturelle forandringer berøre en lang række moralske spørgsmål, som så også vil transformere.

Beklager Wammen at mailen slap ud, eller beklager han indholdet? Nok mest det første.
Mht. udligningsordning - lad os holde op med at kalde enhver forringelse for en "reform" thi ordet indebærer noget positivt og/eller dog en forbedring. De sidste 20 års politik burde have lært os alle, at hver gang en politiker taler om "reform", så er der al mulig grund til at vente at noget bliver ringere - som oftest velfærdsgoder.
Men altså_ Udligningsordningen. Jeg bor i en SD-kommune, hvor vores borgmester er meget loyal overfor regeringen. VI står til at skulle modtage ca. 40 mio kr., og det undrer borgmesteren og kommunens borgere sig over fordi vi ligger blandt landets ti bedste kommuner mht. indtægter og beskatninger. Borgmesteren kan simpelthen ikke finde ud af hvorfor vi skal have pengene, og da slet ikke når der andre og langt dårligere stillede kommuner, der skal af med penge.
Så uanset hvad man mener om udligningsordningen, så kan det ikke nægtes - og der har Venstre sammen med mange andre - en pointe i, at SD har lavet et elendigt stykke arbejde, og nu forsøger regeringen at redde røven med alle mulige udenomstricks og røgslør.
Jeg ved ikke hvordan I, der skriver her har det, men for hver dag falder min tiltro til at regeringen er i stand til at klare opgaven med at regere på en nogenlunde sober og kvalificeret måde.

Det mest pinlige øjeblik hvor venstre viste sig fra dets mest ubehageligt spinagtige side (Artikel Information under valget )

"Venstre får kritik for »politiseret fakta« efter pressemøde om udlændingepolitik
Det vakte opsigt, da tre Venstreministre tirsdag indkaldte pressen til et pressemøde med fokus på at fortælle, hvad konsekvenserne for udlændingepolitikken vil være, hvis Socialdemokratiet får magten. Venstres udlægning var en »skarpvinkling« og bygger på en »utroværdig antagelse«, lyder det fra eksperter"

Gav Lars Løkke for øvrigt en undskyldning for ovenstående optrin ?!!
Tak Nicolai Wammen for din undskyldning, som man så kan håbe lukker det højredrejede medie cirkus !!!!

"Nicolai Wammen beklager lækket spinmail mod Venstre"

Det er forkert. Der skal stå: "Nicolai Wammen beklager at spinmail mod Venstre er lækket"

Torben Lindegaard

@Jeppe Lindholm

Som Hanne Utoft skriver 15:41, så er hykleriet, der er så frastødende.

I siger & skriver selvsamme time, som Astrid Krag opfordrer Venstre til at droppe Christiansborg-fnidderet udsendes mailen, der viser planen om at lade udvalgte ting sive fra forhandlingslokalet baseret på Venstres spørgsmål og bemærkninger under forhandlingerne.

Finansminister Nicolai Wammens personlige rådgiver Mathias Secher skal finde på »historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet«

.... og hvorfra skulle Mathias Secher mon modtage input ??
Næppe fra de deltagende departementschefer -
selvfølgelig fra forhandlingsleder og Finansminister Nicolai Wammen.

Socialdemokratiets hykleri driver ned ad væggen.

Jørn-Erik Rasmussen

Det er grusomt. Løgn, fordrejninger og manipulation er simpelthen ikke ordentlig adfærd.
Det legitimeres som bekendt på ingen måde af at andre har gjort noget tilsvarende.
Der kan hverken trækkes fra eller lægges til.
Det er uetisk.
Punktum!

Karsten Nielsen, Torben Lindegaard, Mikkel Zess og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

”Socialdemokratiets hykleri driver ned ad væggen.“ ? Ja og
Som om at det ikke forgår andre steder?,
I en borgelig regering, på arbejdspladser, mv
“Det er uetisk” ? Ja sgu da.
Det er magt politik. Fru L må komme over det.

Torben Lindegaard

@Per Christiansen 25. februar, 2020 - 07:12

Politikere har forsøgt at udstille hinandens fejl og mangler fra tidernes morgen -
ingen tvivl om det.

Men man kan sagtens være skarp, hårdhændet politiker uden at være en forbandet hykler á la Astrid Krag og Nikolai Wammen, der var udset til at levere input til den socialdemokratiske spinmaskine hentet direkte fra det "fortrolige" forhandlingslokale - og som i samme time som emailen udsendtes opfordrerede Venstre til at at droppe Christiansborg-fnidderet.

Mit brækpunkt er overskredet - uanset hvor meget du så forsøger at relativere hykleriet.
Jeg kan bare ikke holde hyklere ud.

Hele spin-planen stinker selvfølgelig langt væk af Martin Rossen, der også medvirkede til at skrive Mette Frederiksens tale til Folketingets åbning, hvor også hun plæderede for, at Christianborg-fnidderet skulle lægges bort !!

Det er direkte pinligt at læse den tale i dag -
Mette Frederiksen udstilles i den grad som en forbandet hykler.

Randi Christiansen

Man skal måske spørge sig selv, om hvornår denne 'målet helliger midlet' kultur begyndte/eskalerede?

Da s og ehl blev f..... i det sorte tårn? Det var nok bare eet af lavpunkterne. Da dansk energisektor blev fusioneret og gav afkast i mange mia klassen? Til private. Endnu et nedrigt lavpunkt, Da corydon og co satte et foreløbigt punktum for dén beskidte forretning og solgte dele af dong til et skattelyfirma? Da private under skiftende regeringer scorede mia på yderligere privatiseringer af offentlig infrastruktur? Osv osv osv ... hvornår mon grønland bliver solgt til højestbydende? Og hvornår mon pengemagtens trone bliver væltet, og ærlig forvaltning af fællesejet træder istedet?

Randi Christiansen

Man skal måske spørge sig selv, om hvornår denne 'målet helliger midlet' kultur begyndte/eskalerede?

Da s og ehl blev f..... i det sorte tårn? Det var nok bare eet af lavpunkterne. Da dansk energisektor blev fusioneret og gav afkast i mange mia klassen? Til private. Endnu et nedrigt lavpunkt, Da corydon og co satte et foreløbigt punktum for dén beskidte forretning og solgte dele af dong til et skattelyfirma? Da private under skiftende regeringer scorede mia på yderligere privatiseringer af offentlig infrastruktur? Osv osv osv ... hvornår mon grønland bliver solgt til højestbydende? Og hvornår mon pengemagtens trone bliver væltet, og ærlig forvaltning af fællesejet træder istedet?