Pelosi river Trumps tale til nationen itu for rullende kameraer

Mens Trump modtog bifald for sin tale til nationen, rev den demokratiske topfigur en kopi af talen i stykker.
5. februar 2020 kl. 04:40Opdateret 5. februar 2020 kl. 06:06

Det iskolde forhold mellem USA's præsident, Donald Trump, og formanden for Repræsentanternes Hus, demokraten Nancy Pelosi, bliver endnu engang understreget. Denne gang under præsidentens imødesete State of the Union-tale natten til onsdag dansk tid.

Her rev den højtstående demokrat en kopi af talen itu, mens præsidenten modtog bifald for talen i Kongressen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP udtaler Pelosi, da hun efter talen bliver spurgt til gestussen:

- Fordi det var det mest høflige at gøre med tanke på alternativerne, siger hun.

Trump og Pelosi har ifølge demokraten ikke talt sammen siden midten af oktober.

Trumps State of the Union-tale blev holdt, under 24 timer inden at rigsretssagen mod præsidenten ventes at blive afsluttet. I sagen har Pelosi som formand for Repræsentanternes Hus spillet en stor rolle.

Demokraten sad under talen, som Trump i høj grad brugte på at fremhæve egne sejre, lige bag præsidenten. Her smilede hun flere gange af præsidentens pointer.

Da Trump ankom til talerstolen i Kongressen, rakte hun hånden ud til ham, hvilket præsidenten ignorerede eller ikke bemærkede.

Flere gange under talen langede præsidenten ud efter Demokraterne, hvoraf flere demokrater udvandrede i protest.

- Hvis vi ikke havde tilbagerullet tidligere administrationers fejlslagne økonomiske politikker, ville verden ikke være vidne til den her store økonomiske succes, sagde Donald Trump blandt andet.

Han kom også med en ganske hård kritik af de demokratiske præsidentkandidater Bernie Sanders og Elizabeth Warrens ønske om en reform af sundhedssystemet.

- Vi vil aldrig tillade, at det amerikanske sundhedssystem vil blive ødelagt af socialisme, sagde Trump.

Imens råbte flere demokrater "You (dig, red.)" tilbage for at indikere, at det ikke var dem, der ville ødelægge sundhedssystemet, men Trump.

Sammenstødet mellem Trump og Pelosi er angiveligt ikke det første af slagsen.

Da Trump og Pelosi sidst mødtes i Det Hvide Hus den 16. oktober, drøftede de præsidentens beslutning om at trække amerikanske soldater ud af det nordlige Syrien.

Demokraterne har ifølge netavisen The Hill sagt, at Trump kaldte Pelosi en "tredjerangs"-politiker, og så forlod den demokratiske delegation Det Ovale Værelse.

Trump-lejren har sagt, at det ikke passer, men efter udvandringen sagde Pelosi, at Trump havde en "alvorlig nedsmeltning".

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Demokraterne har ledt efter en god sag til at ramme Trump, sidne valget. Men Ukrainesagen var (heller) ikke den rigtige med mindre de også ville ramme Biden. Det sidste er muligvis en succes.
Uanset hvordan Trump er, så er Demokraternes strategi elendig. De går efter manden, men glemmer helt at markedsføre, hvad de selv vil.
Når Trump genvinder Det Hvide Hus, så kan han - igen - takke Demokraterne.
Buttigieg virker interessant. Sander virker gammel. Hvor bliver Bloomberg af?
Pelosi ligner en sur dame, der spilder offentlige midler.

USA og demokraterne har virkelig deres Dansk Folkeparti-moment. Det er jo en fuldstændig replay af Socialdemokratiet og De Radikales forhold til DF og de to partiers manglende evne til at omstille sig til nye politiske tider i begyndelsen af 00'erne. Helt ned til detaljen med på dramtisk vis at rive modpartens skrifter itu. Nogen burde orientere Pelosi, så hun ikke gentager de samme fejl, som S og R gjorde, så kan det være de kan komme lidt hurtigere frem til nutiden.

Pelosi laver lige en Poul Nyrup. Nu mangler vi bare en weekend med Bernie og Trumpen dræner sumpen. Hvad skal vi med Netflix ?