Uffe Elbæk vil fortælle hovedbestyrelsen om Fock

Alternativets tidligere politiske leder, Uffe Elbæk, vil dele oplevelser med efterfølger med hovedbestyrelsen.
26. februar 2020 kl. 20:13Opdateret 27. februar 2020 kl. 11:28

Uroen i Alternativet om partiets politiske leder, Josephine Fock, fortsætter onsdag aften.

Her fortæller forhenværende politisk leder Uffe Elbæk, at han vil gå til hovedbestyrelsen og fortælle om oplevelser, han har haft med Josephine Fock.

- Jeg har et ansvar for, hvad der er sket i min tid som politisk leder i Alternativet.

- Derfor har jeg taget imod Hovedbestyrelsens åbne invitation til medlemmer for at fortælle dem om blandt andet de episoder, som Information har beskrevet og som jeg har bevidnet eller været orienteret om, skriver han på Twitter.

Efter valget af Josephine Fock 1. februar har der været kritik af hendes ledelsesstil, da hun sad i Folketinget for partiet fra 2015 til 2018.

Information bragte lørdag en artikel, hvor en lang række unavngivne kilder sagde, at Josephine Fock adskillige gange havde opført sig kolerisk og flere gange fysisk havde rusket ansatte i partiet.

Det har fået partiets hovedbestyrelse til at invitere kilderne til at kontakte dem og fortælle om deres oplevelser. Tirsdag sagde hovedbestyrelsen, at ingen var kommet til dem.

Men nu tager Uffe Elbæk altså imod den invitation.

Tidligere onsdag afviste Josephine Fock i et interview på TV2 historierne fra Information.

- Jeg har ikke rusket i nogen. Hverken medarbejdere, frivillige eller venner for den sags skyld. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har udtalt sig til Information. Det berører mig dybt, sagde hun.

På Twitter har Alternativets tidligere pressechef Magnus Haslebo onsdag skrevet, at han står på mål for historierne i Information.

- Til alle, der måtte så tvivl om rigtigheden af oplysningerne i Information, som jeg nu også har bakket op: Jeg velkommer ethvert søgsmål om injurier med åbne arme. Men lur mig, det kommer ikke, skriver han på Twitter.

Han har onsdag også sagt til DR om sine oplevelse af Josephine Focks ledelsesstil:

- Det er noget med at gå meget tæt, overskride den personlige grænse og råbe, så man kan smage, hvad hun har fået til frokost - lige op i ansigtet.

/ritzau/

 

Anbefalinger

  • Niels-Simon Larsen
  • Fødevarestyrelsen Mørkhøj
Niels-Simon Larsen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne artikel

Kommentarer

Et punkt på dagsordenen på hovedbestyrelsesmødet kunne passende være:
Alternativet skifter navn til ”Kaos Partiet”.
Spændende at se hvor længe folketingsgruppen er Alternativets folketingsgruppe....

Uffe Elbæk og Magnus Haslebo:
Flere år gamle PÅSTÅEDE begivenheder - som I fremfører EFTER et demokratisk valg af poltisk leder - det forekommer mig at være både lurvet og usselt.
Svært at få øje på andet end nedrige og skadevoldende motiver.
Trist et se :-(

jørgen djørup, Ingrid Olsen, Christa If Jensen, Viggo Helth, Karen Schultz, Herdis Weins, Anina Weber, Steffen Gliese, Karen Margrethe Larsen, Helle Walther, Liselotte Paulsen, Hans Larsen, Jørgen Larsen, Karoline H. Larsen, Martin Mortensen og Fødevarestyrelsen Mørkhøj anbefalede denne kommentar
Martin Mortensen

Det lyder til at være sundt, at baglandet tager magten i partiet. Der lader til at være lidt for mange charlataner i dette foretagende.

Arne Thomsen, Anina Weber, Arne Lund, Steffen Gliese og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Hun går af inden længe. Intet seriøst parti kan have en voldsudøver på øverste taburet.

Magnus Haslebo kommer tvivlerne i møde og hvem mon ellers der har oplevet ubehageligheder og er blevet grebet fat i osv.?

Jørgen Larsen

Jeg kan/skal ikke tage stilling til den rigtige/urigtige i beskyldningerne. Men hvordan f.... kan man som Uffe Elbæk angiveligt have være vidne om disse begivenheder og ikke sige fra INDEN valget af JF? Det er edder...... usselt.

Rikke Nielsen, Ingrid Olsen, Christa If Jensen, Viggo Helth, Arne Thomsen, Anina Weber, Helle Walther, Steffen Gliese og Liselotte Paulsen anbefalede denne kommentar

"Jeg har et ansvar for, hvad der er sket i min tid som politisk leder i Alternativet" - Nåh Uffe! Hvorfor tog du ikke det ansvar på dig, mens tid var? Nu er det vist lidt for sent - med mindre du er ude på at generere Fock og hendes fløj.

Rikke Nielsen, Ingrid Olsen, Christa If Jensen, Viggo Helth, Bjarne Bisgaard Jensen, Arne Thomsen, Anina Weber, Steffen Gliese, Nike Forsander Lorentsen, Helle Walther og Sabine Behrmann anbefalede denne kommentar
Klaus Riborg Andersen

Desværre er Alternativet ved at lægge sig selv i graven, men mon ikke idéen lever videre i andre sammenhænge. Partiet har trods alt formået at sætte en anderledes dagsorden, siden de blev valgt ind første gang. Jeg kommer, trods den uskønne aflslutning, til at savne partiet, der var anderledes. R.I.P.

Steffen Gliese

Der er jo trods alt broderparten af medlemmerne bag den nye formand - så mon ikke det går.

Christa If Jensen, Helle Walther, Arne Thomsen og Anina Weber anbefalede denne kommentar

Synes også, det er besynderligt, at disse forhold diskuteres nu, og først nu! Hvis der var disse oplevelser og observanser i fortiden, burde de have været påtalte meget tidligere. Især af tidligere formand for partiet!

Steffen Gliese

Det, Jens Winther, er måske årsagen til halveringen af folketingsgruppen.
Jeg må indrømme, at jeg er rystet over dele af folketingsgruppen i dette spil - og jeg er nu ikke ganske sikker på, at det er så éntydig en modstand imod landsformanden, vi ser.
Omvendt har det jo fra tid til anden også været tilfældet i f.eks. DRV, at folketingsgruppen og landsformanden har været meget uenige.