Coronaramt Boris Johnson får ilt men er ikke i respirator

Indlagt Boris Johnsons tilstand blev forværret, og mandag aften blev han indlagt på intensiv afdeling.
6. april 2020 kl. 21:22Opdateret 7. april 2020 kl. 10:20

Den britiske premierminister, Boris Johnson, som er indlagt på et hospital i London med Covid-19, blev mandag aften flyttet til en intensiv afdeling. Her er han tilsluttet et iltapparat.

Hans tilstand er forværret, efter at han i sidste uge oplyste, at han var ramt af Covid-19, der er den sygdom, som coronavirus udløser.

Regeringsminister Michael Gove siger til LBC Radio, at Johnson får ilt.

- Premierministeren har modtaget noget ilt. Han har ikke været i en respirator, påpeger Gove ifølge AFP.

Johnson blev overflyttet til intensiv afdelingen omkring klokken 20 dansk tid mandag, erfarede BBC. Ifølge tv-stationens oplysninger var han ved bevidsthed.

Det tydede på, at premierministeren havde svært ved at trække vejret.

Nyheden har chokeret store dele af Storbritannien og mindet om alvoren ved epidemien. Det er kun få uger siden, at Johnson selv bagatelliserede sygdommen og meddelte, at han ville fortsætte med at give hånd.

Han trykkede politikere, mediefolk og andre i hænderne i flere dage, selv om alarmklokkerne lød over det meste af verden.

Udenrigsminister Dominic Raab overtager midlertidigt Johnsons opgaver som premierminister.

Iain Duncan Smith, der er tidligere leder for Johnsons konservative regeringsparti, siger til BBC News, at han er "chokeret" over Johnson forværrede sygdom.

- Jeg er dybt bedrøvet over, at det er kommet så vidt, siger han.

Londons borgmester, Sadiq Khan fra partiet Labour, skriver på Twitter, at han "beder for, at premierministeren hurtigt kommer sig".

Khan tilføjer, at St. Thomas hospitalet, hvor Johnson er indlagt, har "nogle af verdens bedste læger, og han kunne ikke være i bedre hænder".

Også Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), sender sine tanker til Johnson.

- Meget trist over at høre om premierminister Boris Johnson på intensiv afdelingen. Ønsker dig en hurtig bedring. Varmeste hilsner MF, står der i et tweet fra Statsministeriet mandag aften.

Boris Johnson blev testet positiv for smitte med coronavirus for ti dage siden. På det tidspunkt oplyste hans stab, at han havde milde symptomer.

Søndag blev han bragt til St. Thomas hospitalet i London, hvor lægerne altså nu har overført ham til intensiv afdelingen.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Thomas Bindesbøll

Kom så Boris, Kæmpe...!

Ligesom alle dine andre landsmænd - og alle andre, verden rundt, der er ramt af dette forbandede virus.

Trods alle meningsforskelle, er jeg sikker på. at der er noget der hedder almindelig menneskelig empati ... Lige fra de kendte til de ukendte.

Også på dén måde skal vi derfor nok få has på dette forbandede virus, men det bliver desværre en meget lang kamp og march. En del af os vil muligvis også dø, men der skal nok vokse en forhåbentlig sej "World Wide" generation videre op, og som vil lære af dette.

Jørgen Tryggestad

Som Boris Johnson's tidligere journalistkollega i The Telegraph, Sonia Purnell, udtaler: Boris Johnson har en mærkelig holdning til sygdom. Hans syn på verden er at sygdom er for svage mennesker.

Sonia Purnell skrev i 2012 biografien "Just Boris: A tale of Blond Ambition".

Måske vil hans egen kamp mod denne virus give ham et noget andet syn på sygdom og medmennesker fremover? Somme tider skal man jo selv føle det på egen krop før der er plads for nye opfattelser.