Twitter sætter advarsel på voldsforherligende Trump-tweet

Trump truer demonstranter i et tweet. Det strider mod reglerne hos Twitter, som nu advarer mod opslaget.
29. maj 2020 kl. 12:06Opdateret 29. maj 2020 kl. 13:38

Twitter satte fredag en anmærkning på et tweet fra præsident Donald Trump, fordi det ifølge Twitter "glorificerer vold" og dermed forbryder sig mod tjenestens regler.

I tweetet truer præsident Trump med at sætte hæren ind i Minneapolis, hvor der de seneste dage har været demonstrationer, efter at en ubevæbnet sort mand mistede livet i politiets varetægt.

Trump skriver også i tweetet, at der kan blive åbnet ild mod demonstranterne.

Han citerer Miamis tidligere politichef Walter Headley, som i 1967 sagde: "When the looting starts, the shooting starts".

Det kan løst oversættes til: "Når tyverierne begynder, begynder skyderierne".

I den advarsel, som Twitter har sat på opslaget, står der, at tweetet "overtræder Twitter-reglerne om forherligelse af vold".

Tweetet er dog stadig tilgængeligt.

Trump tager i en reaktion på tweetet skarpt afstand fra Twitter og siger, at loven "Section 230 " bør ophæves af Kongressen.

- Indtil da vil brugen af den blive begrænset, skriver han.

Twitters beslutning om at anmærke præsidentens tweet er den seneste optrapning af en konflikt mellem mediet og Det Hvide Hus.

Natten til fredag underskrev Trump et præsidentielt dekret, som gør det muligt at ændre i loven, der beskytter sociale medier.

Det skete, efter at Twitter tidligere på ugen for første gang satte et faktatjek-mærkat på et opslag fra Trump angående brevstemmer, der blev stemplet som vildledende.

Trump vil enten skrotte eller ændre det pågældende kapitel i loven, "Section 230", der fjerner de sociale mediers retlige immunitet. Denne immunitet beskytter dem mod at blive holdt ansvarlige for, hvad deres brugere skriver.

Præsidenten mener ifølge flere medier, at de sociale medier ikke længere er neutrale fora, men engagerer sig i politisk aktivisme.

Han beskylder samtidig Twitter for at påvirke det kommende præsidentvalg.

Twitter skriver selv, at man har "handlet for at forhindre andre i et blive inspireret til at begå voldelige handlinger".

Det sociale medie har dog valgt ikke at slette det, fordi "det er vigtigt, at offentligheden stadig kan se det, da det er relevant for igangværende anliggender af offentlig betydning".

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niki Dan Berthelsen

Man må give ham at han stadig formår at overraske - jeg havde ikke spået at han lagde sig ud med Twitter.

At de kunne blive sagsøgt for deres indhold - det lyder også som en spændende præmis. Altså spændende som i, jeg aner ikke hvad den lov ville resultere i.

Ville den kunne håndhæves i praksis? Der er jo så mange kommentarer, opslag, beskeder og tweets - hvordan ville de fange dem alle uden enten en offentligt censureringsinstitution eller måske tredjeparts reviewer. Det ville jo ende i kinesiske tilstande - hvordan vil han sælge det til den vestlige verden?

Omvendt, vil det så resultere i at folk har mere pli på nettet? Det ville jo begrænse hele hans kommunikationsform - så vil man ikke kunne slynge halvbagte tanker ud i æteren.

Så - skyder han sig i foden eller strammer han grebet.

Lets watch ........