Italien genåbner for turister fra Europa

Italien var det første land i Europa, der blev hårdt ramt af coronavirus. Onsdag åbner lufthavne for turister.
3. juni 2020 kl. 06:52

Fra onsdag kan turister igen sejle i gondoler i Venedigs kanaler og tage selfies foran Colosseum eller på Veronas berømte balkon.

Efter tre måneders nedlukning genåbner Italien nemlig lufthavne og grænser for turister fra Europa.

Det sker med håbet om at genoplive landets turistindustri, der har været hårdt ramt under coronakrisen.

Italien var det første europæiske land, der for alvor blev ramt af coronaviruspandemien. I alt har Italien registreret flere end 33.000 coronarelaterede dødsfald.

Genåbningen sker derfor også med en frygt for, at turister ikke vil besøge støvlelandet, hvor virussets indtog har rystet mange.

Det har fået lederen i den sydvestlige region Calabrien, Jole Santelli, til at lokke turister til med sloganet:

- Kom til Calabrien. Der er kun én risiko: At du bliver fed.

Det siger hun med henvisning til det kalorierige italienske køkken.

Det forventes, at Italien kun genåbner for internationale flyvninger i de store byer Milano, Rom og Napoli.

Der er ikke krav om selvisolation for rejsende fra Europa, medmindre personen for nylig har rejst på et andet kontinent.

Dog er det langt fra alle lande, der tillader rejser til Italien.

I Danmark fraråder Udenrigsministeriet for eksempel alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. august.

Også Belgien og Storbritannien fraråder alle ikke-nødvendige rejser.

Østrig ophæver sine restriktioner i midten af juni for Tyskland, Schweiz, Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn - men ikke Italien.

I Schweiz advarer myndighederne borgerne mod at rejse til Italien.

Fra 1. juni blev flere turistattraktioner i Italien genåbnet. Det gælder blandt andet Colosseum, hvor besøgende skal bestille en tid i forvejen og bære ansigtsmaske.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Glædeligt. Og i går kom oplysningen om, at EU-lande var sat på farvede lister:

Grøn liste - 19 EU-lande: Disse kan helt frit besøge hinanden.

Orange liste - 7 lande incl. Danmark: Alle på grøn liste kan frit besøge orange lande, men skal forholde sig til disse landes forskellige krav.

Rød liste - 2 lande: Alle på grøn liste kan besøge dem, men bliver underlagt undersøgelser ved hjemkomsten.

Jørgen Mathiasen

@Lars Hansen,
dit seneste bidrag lyder som et slogan for Det radikale Venstre eller fra én, der er omgivet af fodslæbere, og så har man forvekslet proportionerne. Forudsat at smittetrykket ikke stiger væsenligt, vil Schengen af forskellige grunde vende tilbage, - det er ikke noget København kan blokere, men man ville ikke blive overrasket, hvis rejselysten denne sommer er begrænset.Det kan åbne grænsebomme ikke ændre på.

@Jørgen Mathiasen

Fodslæberne er den danske regering. Italien er nu igen åben for borgere fra hele EU, og fra 15. juni gælder det også Tyskland. Hvorfor er det samme ikke tilfældet i Danmark? Hvorfor dette bureaukratiske cirkus med 5 bookede overnatninger uden for København, og kun borgere fra nogle ganske få lande? Det medfører jo også, at der stadig skal stå 3 tykke toldere med hver grænseovergang og forsinke trafikken.

Jørgen Mathiasen

@Lars Hansen,
Desværre omfatter fodslæberne langt flere end den danske regering, og der er så vidt jeg forstår, også en fraktion af en vis størrelse i dit opholdsland.

Vi har vist efterhånden forstået, at du ikke billiger den danske politik, men det gør folketingets partier og størsteparten af befolkningen, og det er åbenbart svært at goutere. Må jeg foreslå et par værker i den danske litteratur fra Holberg til Andersen? Der er forklaringen.

@ Jørgen Mathiasen

Nu begynder du at nærme dig "5 milliarder fluer kan ikke tage fejl - spis lort" niveauet af argumentation. Jeg har hele tiden ment, at grænselukninger internt i EU ikke var måden at bekæmpe COVID-19 på.

Det betyder ikke, at jeg mener, alt har været håndteret dårligt i Danmark. At reagere hurtigt var grundlæggende rigtigt, men hvis man for tre måneder siden havde vidst, hvad vi ved i dag, var der nok ikke nogen lande, der f.eks. havde lukket skolerne. Så noget et sted mellem de svenske og danske tiltag havde været det rigtige niveau.

https://www.dr.dk/nyheder/udland/eu-kommissionen-i-ny-anbefaling-eus-ydr...

Den danske regerings fodslæberi med grænserne stikker mere og mere ud, efterhånden som andre EU-lande normaliserer forholdene.

https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE12207651/institutioner-og-...

Jeg finder det også dybt kritisabelt, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger pludselig er blevet til et politisk styringsværktøj. Meningen med rejsevejledningerne er faktisk, at de skal fortælle borgerne, hvor det er farligt at rejse hen, ikke hvor regeringen af indenrigspolitiske eller økonomiske årsager foretrækker, at de rejser hen.

Hvad er helt præcist begrundelsen for, at en skole bør afvise et barn, der har været på sommerferie i Grækenland, når Grækenland er et af de steder i Europa, hvor der er mindst Corona-smitte? Den kan i hvert fald ikke være sundhedsfaglig, og dermed mister rejsevejledningerne fuldkommen deres legitimitet.