Telegram

S-minister: Der skal betales topskat af feriepenge

Beskæftigelsesminister slår fast, at lønmodtagere ikke står til en lempelig skat på 38 procent af feriepenge.
Med afsæt i et nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet fastslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at indefrosne feriepenge skal beskattes som almindelig indkomst. Også selvom det betyder, at der skal betales topskat.

Med afsæt i et nyt notat fra Beskæftigelsesministeriet fastslår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at indefrosne feriepenge skal beskattes som almindelig indkomst. Også selvom det betyder, at der skal betales topskat.

RITZAU SCANPIX

Telegram
26. juni 2020 kl. 14:32

Hvis danskerne får udbetalt deres feriepenge, så skal de kun beskattes med en en afgift på 38 procent. Sådan er aftalen, har det lydt fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard.

Men nu fastslår Beskæftigelsesministeriet i et nyt notat, at den udlægning ikke er korrekt. I stedet er det aftalt, at danskerne skal betale almindelig indkomstskat, hvis de får indefrosne feriepenge udbetalt.

Dermed står tusindvis af danskere til at skulle betale topskat, hvis de får udbetalt feriepengene.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fastslår nu klart, at den almindelige indkomstbeskatning også er regeringens ønske. Det siger han, forud for at regeringen i august ventes at fremlægge lovforslaget om udbetaling af feriepengene.

- Beskæftigelsesministeriet fastslår, at man som udgangspunkt skal betale indkomstskat af de indefrosne feriepenge. Det er også mit udgangspunkt som beskæftigelsesminister i en socialdemokratisk regering, siger Peter Hummelgaard.

Han mener, at en flad skat på 38 procent vil resultere i en stor skattelettelse for topskatteydere.

- Vi har et progressivt skattesystem i Danmark. Det sikrer, at de, der tjener mest også skal betale mest i skat. Det gælder også i denne situation.

- Det er efter min og regeringens opfattelse ikke rimeligt, at man ved at lave en flad skat reelt vil give en skattelettelse til topskatteydere på 18 procent, siger Peter Hummelgaard.

Ifølge ministeren vil det samtidig koste statskassen tre til fem milliarder kroner i tabt provenu, hvis man gennemtrumfer en flad skat på 38 procent.

I notatet peger Beskæftigelsesministeriet på, at afgiften på de 38 procent kun gælder i helt særlige tilfælde. Det er blandt andet, hvis en virksomhed er gået konkurs. Så skal lønmodtageren sikres af Lønmodtagernes Garantifond.

Mens regeringen vil fastholde beskatning med afsæt i den enkeltes trækprocent, så presser flere partier på, for at danskerne skal slippe for topskat på feriepengene.

Spørgsmålet bliver, om beskæftigelsesministeren kan samle flertal for sin beskatningsmodel, når regeringen fremlægger sit lovforslag. Det vil formentlig stå klart i løbet af august.

I forvejen ventes feriepengene tidligst at kunne blive udbetalt til september eller oktober. Det kan vise sig at være sent i forhold til ønsket om at få pengene ud til forbrug efter corona-nedlukningen.

Ledernes direktør Henrik Bach Mortensen håber, at beskæftigelsesministeren og det politiske flertal vil lytte til FH, Dansk Metal og Lederne:

- Det er meget beklageligt og uforståeligt, at beskæftigelsesministeren holder fast. Det vil reelt betyde, at det ikke kan betale sig at få udbetalt pengene, hvis man betaler topskat i dag, eller feriepengene gør, at man når topskattegrænsen.

- Dermed får vi jo slet ikke den maksimale effekt med kickstart af dansk økonomi, som var selve formålet med at udbetale pengene, siger Henrik Bach Mortensen.

Beregninger fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos på baggrund af tal fra Danmarks Statistik viser, at 96.000 danskere vil komme over topskattegrænsen, hvis de tager imod indefrosne feriepenge.

/ritzau/

Opdateret 26. juni 2020 kl. 15:30

Helle Walther

Er man ved den grænse , kan man jo bare vælge at lade dem stå, og har man 560.000 om året, så mangler man nok ej heller noget.

Kim Folke Knudsen, kjeld jensen, Carsten Munk, Egon Stich, Søren Kristensen, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Thomas Andersen, Eva Schwanenflügel, Ole Henriksen, Birte Pedersen, Gert Romme, Ib Christensen, Jane Doe, Dorte Sørensen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Så lyttede ministeren og regeringen for en gang skyld til EL , der ikke fandt det retfærdigt at de lavtlønnede skulle betale en højre andel end de højtlønnede.
Derudover viser de fleste undersøgelse at de penge der gives til lavtlønnede bliver i større omfang forbrugt - og var det ikke tanken med frigivelsen af de indfrossede feriepenge.

kjeld jensen, Carsten Munk, Søren Kristensen, Viggo Okholm, Steen K Petersen, Eva Schwanenflügel, Carsten Nørgaard, Birte Pedersen, Pia Nielsen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

"...de lavtlønnede skulle betale en højre andel end de højtlønnede...." mærkelig og misvisende formulering, men derudover er det selvfølgelig helt retfærdigt, at pengene udbetales indefor rammerne af de eksisterende regler.

Helle Walther, Søren Kristensen, Ole Henriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Selvfølgelig, hvis vi har et topskattegrænse, skal den gælde for alle der kommer over den i årsindtægt. Alt andet er noget ynkeligt liberalt pladder.

Helle Walther, Eva Schwanenflügel, kjeld jensen, Steffen Gliese, Egon Stich, Søren Kristensen, Kim Houmøller og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Bare lige for at få det på det rene fra en som aldrig har nået i nærheden af 500000:De 15% som skal betales ekstrahvis man er over e tvist beløb er vel kun 15% af det beløb der overstiger det under 500000,altså ca 38% efter fradrag af de første 500000 og så 53% af resten? Det lyder nogle gange som om at de stakkels højtlønnede flås af "pøbelen"

Ole Henriksen, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Steffen Gliese, Egon Stich og Søren Kristensen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Den er god nok, Hummelgaard. De borgerlige har bare ikke helt vænnet sig til sidesporet endnu.

Helle Walther, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Tsk! Pengene er jo ikke givet for sjovs skyld. De skulle sætte gang i forbruget og dermed genstarte økonomien. Hvorfor beskatte dem overhovedet? Og så giv dog de dårligst stillede nogle penge, de har en forbrugskvote på 1, så det er godt, hvis altså formålet er, det, de siger det er! Lyder på mig, som om, der lusk med i spillet? Og hvad hjælper det 1000 kr. modtagerne, at de andre skal betale topskat. For fanden, folk er blevet tossede i hovedet! Ta' mig hen på en anden planet, tak!

Steffen Gliese

Det er måske mindre vigtigt med topskatten, end at gældende beskatningsregler ikke er sat ud af kraft.

Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Palle Jensen, Carsten Munk og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Der er alt for meget fokus på at skulle betale/vil ikke betale, og alt for lidt fokus på hvad pengene skal bruges til.

Jeg vil f.eks. gerne have noget fokus på hvorfor det blev nødvendigt, at spare pandemi beredskabet væk. Hvad var det de penge skulle bruges på, som var mere vigtigt end pandemi beredskab?

Ole Henriksen, Kim Folke Knudsen, Eva Schwanenflügel, Palle Jensen, Steffen Gliese og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Den skøre forbrugsfest fra politikerne. Det får ikke mig til at stemme på dem i vild jubel.

Feriepengene er danske lønmodtageres egne penge. Udbetal dem med det samme til lønmodtagerne i stedet for denne her barnepige mentalitet med at nu skal vi nok opbevare jeres feriepenge i den gode sags tjeneste: Nej det er lønmodtagernes egne penge. Udbetal feriepengene løbende til alle lønmodtagere. Når de holder ferie så må de selv sørge for at gemme af feriepengene til feriens afholdelse for der får de ikke løn for de dage, hvor der afholdes ferie.

Således et helt enkelt system. ikke al det der formynderagtige nu skal vi nok administrere jeres penge og tilbageholde dem til vi ( politikerne ) finder det betimeligt at udbetale de opsparede midler.

For den unge generation vil det betyde at feriepengene først blev udbetalt når de er fyldt 72 år, hvis ikke der havde været en epidemi. Mage til tyveri af borgernes egne tjente penge skal vi lede længe efter.

Topskatten: Selvfølgelig skal der være mulighed for at melde sig ud af Regeringens Forbrugsfest. Dem som får en ekstra stor beskatning skal kunne vælge ikke at få feriepengene udbetalt.

PS: Ligeså skør og vanvittig er fedtetillægget på 1.000 kr til alle de socialt udsatte !! Folkepensionister med en stor formue skal nu have betaling for at blive hjemme i et par måneder. Undskyld jeg synes det er helt godnat. Hvad hjælper det den fattige kontanthjælpsmodtager at vedkommende en måned får 1.000 kr. ekstra for derefter at blive sat ned i ydelse igen.

Det sidste skud på stammen er det vanvittige forslag med at udlodde et antal billige 8 dages billetter til DSB. Nu er vi helt sikker på, at passagererene kommer til at sidde som sild i tønde enten i et tog eller i en af DSB´s utallige togbusser, for der er jo massevis af sporarbejder i løbet af sommeren. Dem som ikke kan holde ferie i juli måned forskelsbehandles og skal ikke tilbydes nogen rejserabat. Dem som ikke kom først til mølle og hamstrede rejsepas de får ingen rabat. Fremragende forskelsbehandling af alle borgere for at få folk til at rejse land og rige rundt i et transportvæsen, der ikke har kapacitet til denne opgave. Hvorfor skal en borger med en årsindkomst på 700.000 kr. have særrabat til rejser med DSB betalt af skatteyderne ?

De kunne have brugt pengene på at lave en aftale med DSB om at indsætte ekstra tog herunder flere S-tog, så vi ikke som nu står i den situation, at afstandsreglerne og alle de andre regulativer om togtransport under COVID19 allerede nu ikke overholdes. Flere af togene er propfyldte allerede nu.

Hvem er de danskere der nu skal holde sommerforbrugsfest ? Er det de 200.000 ansatte på hjælpepakker, som forventes afviklet efter sommerferien. Vil den familie, der imødeser fyringsrunden og fyringssedlen dumpe ind i mailen efter sommerferien er det familien, som nu skal holde forbrugsfest købe sommerhus rejse udenlands rejse Danmark rundt købe ny bil og nyt køkken ?

Ja jeg er ved at nå til erkendelsen genåbningen af Danmark begynder at tage sig ud som en farce.

Til efteråret eller før når sikkerhedselastikken springer i ferielandet, så kommer den anden bølge og stakkels politikere - hvem har lyst til at lukke hele foretagendet ned en gang til ?

Epidemien er først overstået, når vi alle har adgang til gratis vaccine mod COVID19.

Nu hedder det leve med COVID19 udvise hensynsfuld adfærd og beskytte de mange udsatte borgere her i landet mod den lurende smittefare.

Per Torbensen, Ib Christensen, Helle Walther og Søren Jensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Der er et dilemma mellem sundhedsfagligt forsvarligt og økonomi samt jobs. Det skal balancere. De blå fokuserer mest på penge og jobs, de røde på mennesker først, så jobs og økonomi. Da de radikale skifter spor løbende, kan de presse regeringen til at gå hurtigere frem end man vil det. Og medierne er jo fyldt med tårevædende personer, der ikke lige kan få det som de vil. Vi må bare tænke os om, og holde de regler der er bedst muligt.

Ib Christensen

Jeg tror vi har et demokratisk middel her.
Mon vi skulle begynde at tale om at holde forbrugs strejker og droppe at snakke om at general strejker er umulige i dag.