Politi: Bil blev brugt som dødeligt våben i opgør mellem bander

28-årig mand er blevet fængslet i sag fra marts om bevidst påkørsel, hvor offer døde af sine kvæstelser.
29. juli 2020 kl. 10:07Opdateret 29. juli 2020 kl. 14:19

En mand fra bandemiljøet er blevet fængslet for i marts bevidst at have påkørt en modstander, der døde af sine kvæstelser. Det oplyser Københavns Politi.

Manden er 28 år. Sigtelsen handler om drab, og onsdag har en dommer i Retten på Frederiksberg vurderet, at mistanken er begrundet. Derefter er manden blevet fængslet i fire uger, oplyser politiet.

I sigtelsen indgår også, at drabet skal være begået som led i en konflikt mellem kriminelle grupper, oplyser specialanklager Andreas Christensen.

Påkørslen er blot en ud af en række blodige handlinger i en konflikt mellem en gruppe fra Husum på den ene side og flere medlemmer af den forbudte bande Loyal To Familia på den anden, har Ritzau tidligere erfaret.

Påkørslen skete 27. marts på et stisystem ved Vestvolden i Husum. Offeret, en mand på 24 år, søgte tilflugt i en lejlighed i Søborg, hvor han senere blev fundet død.

Flere skudepisoder fandt sted i foråret, og endnu en person mistede livet 8. april.

Der var tale om et nøje forberedt drab, da en 22-årig mand blev skudt foran en boligblok på Åfløjen i Husum. Gerningsmændene havde ligget på lur i længere tid, blev det oplyst af politiet.

I sagen om påkørslen på Vestvolden har en anden mand tidligere meldt sig selv og sagt, at det var ham, der sad ved rattet.

Denne person blev varetægtsfængslet, men er siden blevet løsladt, fremgår det af en pressemeddelelse fra Københavns Politi.

Åbenbart mener politiet, at han løj. Han nåede at tilbringe næsten en måned bag tremmer.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu