Biden vælger Kamala Harris til vicepræsidentkandidat

Kamala Harris er den første sorte, kvindelige kandidat til vicepræsidentposten i USA.
11. august 2020 kl. 22:24Opdateret 11. august 2020 kl. 23:28

Den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden har valgt den californiske senator Kamala Harris til sit bud på en vicepræsident.

Det bekræfter Joe Biden på Twitter sent tirsdag aften dansk tid.

- Jeg har den store ære at meddele, at jeg har valgt Kamala Harris - en frygtløs fighter og en af landets fineste embedsmænd - som min vicepræsidentkandidat, skriver Biden.

Den 55-årige Harris bliver den første sorte kvinde som kandidat til vicepræsidentposten.

Kamala Harris vil holde en tale onsdag i byen Wilmington, melder Bidens kampagne. Hun skriver på Twitter, at hun er beæret over at blive valgt som kandidat.

- Joe Biden kan forene det amerikanske folk, fordi han har brugt sit liv på at kæmpe for os. Og som præsident vil han bygge et USA op, der lever op til vores idealer, skriver Harris.

Harris var selv en del af kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat, men hun trak sig i midten af marts og gav i stedet sin støtte til Biden.

Harris, der har en indisk mor og en jamaicansk far, kom ellers godt fra start, da hun igangsatte sin kampagne i januar.

I en af de første præsidentdebatter scorede hun point på at irettesætte Biden om farvedes vilkår.

Det var ventet, at Biden i sidste uge ville præsentere sin vicepræsidentkandidat, men det blev udsat.

Joe Biden skulle offentliggøre navnet på vicepræsidentkandidaten, inden Demokraternes partikonvent går i gang den 17. august.

Her vil Biden formelt blive nomineret som udfordrer til præsident Donald Trump, der forsøger at blive genvalgt, når amerikanerne skal stemme 3. november.

Biden, der var vicepræsident under præsident Barack Obama, har meddelt, at han ikke vil deltage fysisk i partikonventet i Milwaukee. I stedet vil han holde tale via et videolink på grund af den igangværende coronapandemi.

Joe Biden havde tidligere sagt, at han vil vælge en kvinde som sin makker i valgkampen mod Trump og dennes vicepræsident, Mike Pence.

Der har været stor interesse for, hvem Biden ville vælge som vicepræsidentkandidat. Det skyldes blandt andet, at Biden fylder 78 år i november.

Hvis Biden vinder over Trump, vil han blive den ældste præsident i USA's historie. Som det ser ud indtil videre, fører Biden over Trump i meningsmålingerne.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Bundgaard

Åh, nej. Hun har som anklager i Californien i 27 år, været med til at sætte ufatteligt mange sorte bag lås og slå. En af grundene til hun måtte trække sig som præsidentkandidat. Hun får svært ved at trække de stemmer, der er nødvendige. Læg dertil en halv dement Biden, der har svært ved at huske og fuldføre sine sætninger. Det tegner ikke godt.

@ Jeppe Bundgaard,

I et retssamfund har den offentlige anklage en vigtig funktion. Men det har en forsvarer faktisk også, for forsvareren skal skabe balance i rettens behandling. Men ud fra de beviser som anklager g forsvarer lægger frem, er det jo dommerne, der både foretager afgørelsen, og som også udmåler evt. straf/kompensation.

Jeg ser det sådan, at under sommerens protester mod politibrutalitet har Kamala Harris aktivt forsøgt at skabe balance i holdningen til dette. Hun har faktisk været ganske højlydt, og har desuden været medskriver på reformforslag, der skal kunne modvirke politibrutalitat.

Og så er hun nok den, der sikrer Joe Biden jobbet som præsident. Og hvis han ikke holder tiden tid, har USA sin første kvindelige farvede præsident.

'Top tier candidate' Kamala Harris blev sendt hjem som den første af de demokratiske bud på en præsidentkandidat uden nogen som helst opbakning fra sorte vælgere.

Men Kamalas tale på det seneste APAC årsmøde gør, at det nok er en god ide at sætte sine pensionsopsparing i den amerikanske rustningsindustri. Vi skal nemlig i krig igen......

Et godt valg. Hun kan også på kompetent vis tage opgaven som verdens mest magtfulde person på sig, hvis alderen indhenter Beiden.

Jeppe Bundgaard

Søren, da de valgte Biden, stod det klart, at intet vil ændre sig for de fattigste i landet. Du ved, dem der i modstand mod at få stoppet Hillary Clinton ned i halsen, valgte Donald Trump.
Obama og Biden gjorde det muligt, at Trump kunne vælges, fordi alle de løfter om Hope and change, som de stod for, viste sig at være tomme løfter. De kunne ikke engang få indført Medicare 4 All med flertal i begge kamre, så dybt stak loyaliteten for donorklassen (korruptionen).
Med valget af Kamella Harris, viser Biden at han er ligeglad med sorte vælgere, og gør det derfor muligt for et genvalg af Trump.
Hvem Biden skulle vælge i stedet for? Hvis han ville vise sig som den progressive kandidat, han påstår, han er, ville Tulsi Gabard ikke være et dårligt valg. Det sker naturligvis ikke, da hun ville kræve rigtig forandring i forhold til den aggressive udenrigspolitik og de endeløse krige. Endnu en ting, som donorklassen ikke kan acceptere.