LA om nyt pensionsudspil: Det skal ikke kun være Arnes tur

Hvis man indbetaler til en pensionskonto hen over 40 år, vil man få en opsparing på over 600.000 kroner.
14. august 2020 kl. 12:00Opdateret 14. august 2020 kl. 12:39

I et nyt pensionsudspil foreslår Liberal Alliance, at man månedligt skal kunne indbetale et skattefrit beløb, op til 675 kroner, til en pensionskonto.

Det siger partileder Alex Vanoplslagh på et pressemøde, som bliver afholdt i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Udspillet er døbt "FriPension".

- Man skal kunne betale ind og få pengene udbetalt skattefrit og trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, hvis det er det, man har lyst til, siger partileder Alex Vanopslagh.

- Det skal ikke kun være Arnes tur, det skal være alles tur, siger han.

"Nu er det Arnes tur" er en af Socialdemokratiets helt store mærkesager, som blev rullet ud under folketingsvalget i 2019.

Den går ud på, at dem, der er nedslidte eller har været længst på arbejdsmarkedet, skal have ret til tidlig folkepension.

Det er altså et forslag, som Liberal Alliance ikke er begejstret for, siger Alex Vanopslagh.

- Og det her med at indføre en ny efterlønsordning er også økonomisk uansvarligt, og det er sådan set også urimeligt, at det kun skal gælde nogle grupper i samfundet, og at man ikke finder en løsning, der gælder for alle, siger han.

Med Liberal Alliances nye udspil kan man trække sig tilbage fem år tidligere end folkepensionsalderen, hvis man indbetaler til en pensionskonto hen over 40 år.

I den forbindelse vil man også have opsparet over 600.000 kroner, som vil kunne trækkes ud skattefrit, siger Vanopslagh.

Liberal Alliance vil hente knap otte milliarder kroner til at finansiere partiets pensionsudspil ved at gøre kommunerne bedre til at administrere.

Det er kommunerne ikke gode nok til i dag, siger folketingsmedlem Henrik Dahl på pressemødet.

- De kommuner, der bruger flest penge på administration, de må lære af de kommuner, der bruger færrest, siger han.

Det forventes, at regeringen præsenterer sit pensionsudspil i løbet af august.

Flere partier har fremlagt deres krav, hvis de skal støtte forslaget om ret til tidlig pension.

Eksempelvis kræver De Konservative skattelettelser, mens Dansk Folkeparti vil have stramninger på udlændingeområdet.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det LA mener er, at vi ikke må glemmer CEPOS, der ikke har så mange indtægter pga. coronaen, og efter at det store bluffnummer er blevet afsløret. Nemlig, at virksomhedene har brug for en stærk stat for at kunne overleve
Tænk om Mette Frederiksen m.fl. havde fulgt CEPOS' anbefalinger om at lade falde, hvad ikke kan stå (model Friedmann-Thatcher-Reagan-Pinochet-Fogh).
Hæ, hæ - det CEPOS sq godt af.

Bjarne Bisgaard Jensen, Gert Romme, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar
Carsten Svendsen

Det er da nyt, at pensionsalderen ikke skal hæves fordi gennemsnitslevetiden(de riges) stiger, men fordi fradragene er for få, skatten for høj og udlændingepolitikken for slap...

Gert Romme, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Nu må især politikerne i den blå lejr holde op med deres evindelige kræmmermentalitet. Hvad har udlændingestramninger med pension at gøre? Og skattelettelser? Bør man netop ikke indkræve højere skatter, hvis der også skal være råd til Arnes pension? Enten erkender man, at der er et problem der skal løses og så medvirker man til at løse det eller også fastholder man at der ikke er noget problem. Alt det andet er bare for træls at høre på og jeg er ikke engang fra Jylland.

Bjarne Bisgaard Jensen, Carsten Munk, Gert Romme og Steen K Petersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

"Med Liberal Alliances nye udspil kan man trække sig tilbage fem år tidligere end folkepensionsalderen, hvis man indbetaler til en pensionskonto hen over 40 år."

Det har vi jo også alle sammen gjort siden folkepensionen blev indført og siden efterlønnen gennem indbetaling af SKAT. Det har virket perfekt lige siden. Så hvad ender forskellen lige med at være???

Tåbeligt.

Jeppe Lindholm

Kassedamen hos Netto skal måske igang med at kapitalforvalte sine 675 kr. pr. måned i 40 år for at opnå et skattefrit slutresultat på 600.000 kr.? Så er det da godt de fleste kassedamer M/K hos Netto er akademikere efter hvad man har kunnet læse de sidste mange år i diverse medie :-) Forhåbentlig har de en akademisk grad i investering.

Thomas Andersen

"- Og det her med at indføre en ny efterlønsordning er også økonomisk uansvarligt, og det er sådan set også urimeligt, at det kun skal gælde nogle grupper i samfundet, og at man ikke finder en løsning, der gælder for alle, siger han."

Syret, LA er blevet solidariske på deres gamle dage. Og her gik jeg og troede at de var blevet nationalkonservative.

Carsten Svendsen

@Jeppe Lindholm
"Fuck kassedamen"!
Du glemmer renters rente, dynamiske effekter og stigende ulighed...
Men det er da noget af en retræte, at gå fra afskaffelse af topskatten og til et skattefrit fradrag på 675kr om måneden. :o)

Jeppe Lindholm

Nå ja Carsten Svendsen. Og ved du hvad. Hvis du ifølge LA's forslag spare 5.400 kr. op om måneden i 40 år, ja så kan du gå på pension 40 år før tid så ;-). Jeg oprettede af samme grund en pensionsopsparing til min datter da hun var 1 år gammel. Børneopsparing er yt.