Telegram

Medie: Kong Juan Carlos er samlet op og fløjet til Abu Dhabi

Den tidligere spanske konge, Juan Carlos, fløj i fly fra Spanien til Abu Dhabi. Det skriver avisen ABC.
Der har ikke været officielle oplysninger om, hvor den tidligere konge, Juan Carlos, befinder sig efter sin beslutning om at forlade Spanien i mandags. Fredag skriver den spanske avis ABC, at kongen er fløjet til Abu Dhabi i mandags med fly.

Der har ikke været officielle oplysninger om, hvor den tidligere konge, Juan Carlos, befinder sig efter sin beslutning om at forlade Spanien i mandags. Fredag skriver den spanske avis ABC, at kongen er fløjet til Abu Dhabi i mandags med fly.

RITZAU SCANPIX

Telegram
7. august 2020 kl. 09:37

Spaniens tidligere konge, Juan Carlos, fløj til Abu Dhabi med et privat jetfly i mandags. Det fortæller den spanske avis ABC fredag.

Juan Carlos meddelte mandag, at han ville forlade landet. Kongen er under beskyldning for korruption.

Siden Juan Carlos beslutning blev offentliggjort, har der ikke været officielle oplysninger om, hvor den tidligere konge nu befinder sig.

Avisen ABC oplyser desuden, at flyet var på vej fra Paris til Abu Dhabi og landede i den nordvestlige spanske by Vigo på sin vej.

Det skete for at medtage Juan Carlos. Udover den tidligere konge bestod hans følge af fire vagter og et par andre mennesker, hedder det.

Ifølge det spanske medie blev ekskongen og følget hentet i helikopter ved ankomsten til Abu Dhabi. Herefter blev de bragt til et eksklusivt og regeringsejet hotel.

Det spanske hof oplyser til avisen, at det ikke er bekendt med, hvor Juan Carlos befinder sig. Flere medier har tidligere fortalt, at den tidligere konge var rejst til Den Dominikanske Republik.

Ekskongens beslutning om at forlade Spanien kommer efter flere skandaler i det spanske kongehus. Senest er Juan Carlos blevet beskyldt for korruption i forbindelse med en aftale om et transportsystem i Saudi-Arabien.

Aftalen om højhastighedstog til Saudi-Arabien omfattede ulovlige pengetransaktioner fra et spansk konsortium. I juni blev den tidligere konge beskyldt for at modtage bestikkelse på 100 millioner dollar i 2018. Beløbet skulle være givet af den saudiske konge.

Både Spanien og Schweiz har igangsat undersøgelser om de ulovlige pengetransaktionerne. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ekskonge Juan Carlos bliver ikke officielt undersøgt. Den tidligere konges advokater har meddelt, at Juan Carlos er til den spanske domstols disposition.

/ritzau/Reuters/

Opdateret 7. august 2020 kl. 12:38