Avis: Trump har ikke betalt indkomstskat i 11 af 18 år

New York Times har fået fat i Trumps skattepapirer, der ifølge avisen viser store tab og skatteunddragelse.
27. september 2020 kl. 23:37Opdateret 28. september 2020 kl. 08:04

I 11 af de seneste 18 år har USA's nuværende præsident, Donald Trump, ikke betalt indkomstskat.

Det viser hans skatteoplysninger for mere end to årtier, som avisen The New York Times er kommet i besiddelse af.

I 2016, hvor forretningsmanden fra New York vandt præsidentvalget, betalte han 750 dollar i føderal indkomstskat, skriver avisen. Det samme var tilfældet året efter. Det svarer til omkring 4800 kroner.

Og i 10 af de 15 år før valget betalte Trump slet ingen føderal indkomstskat.

Den lave skattebetaling er ifølge avisen sket, til trods for at han frem til 2018 har modtaget 427,4 millioner dollar (over 2,7 milliarder kroner) fra sit reality tv-program og andre aftaler.

Den primære årsag til, at Trump ikke har betalt indkomstskat, er ifølge The New York Times' oplysninger, at han har angivet at have tabt langt større beløb i sin forretningskoncern, end han har tjent.

Ifølge avisen har Trump angivet over for det amerikanske skattevæsen, IRS, at han har haft tab for 47,4 millioner dollar (303 millioner kroner) i 2018.

Det til trods for, at han i en tidligere formueerklæring har meddelt, at han det år tjente mindst 434,9 millioner dollar (næsten 2,8 milliarder kroner).

Avisen understreger, at de dokumenter, den er i besiddelse af, er Trumps egne indberetninger til IRS om sine virksomhedsaktiviteter - ikke skattevæsnets endelige vurdering.

Præsidenten selv betegner artiklen i The New York Times som "fake news".

- Jeg har betalt en masse, og jeg har betalt en masse i skat på statsligt plan, siger Trump på en pressekonference natten til mandag dansk tid.

- De skriver kun negative historier, siger han.

Han forklarer, som han også har gjort tidligere, at hans skatteoplysninger er "meget komplekse", og at han ikke kan offentliggøre dem lige nu, fordi de angiveligt er under revision i skattevæsenet.

Efter at have besvaret enkelte spørgsmål om skat samt et par spørgsmål om andre emner, forlod Trump pressemødet, mens de mange journalister, der ikke fik ordet, råbte deres spørgsmål om skattesagen efter ham.

En advokat for Trumps koncern, Trump Organization, siger i en udtalelse til The New York Times, at "de fleste - hvis ikke alle - de fakta ser ud til at være upræcise".

- I det seneste årti har præsident Trump betalt tocifrede millionbeløb i dollar i personskat til den føderale regering, skriver advokaten, Alan Garten, i et svar til avisen.

Advokaten har ikke haft adgang til at se de skatteoplysninger, The New York Times er i besiddelse af.

Trump har længe afvist at fremlægge sine skatteoplysninger.

Der har i årtier været tradition for, at amerikanske præsidentkandidater lægger deres selvangivelser åbent frem for offentligheden. Men det er ikke et krav.

Oplysningerne kommer som en bombe i valgkampen. Der er kun lidt over fem uger, til amerikanerne skal stemme ved præsidentvalget 3. november.

Meningsmålingerne viser, at Trumps modkandidat, demokraten Joe Biden, har et forspring over præsidenten.

/ritzau/

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
  • Steen Bahnsen
  • Alvin Jensen
David Zennaro, Eva Schwanenflügel, Steen Bahnsen og Alvin Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan kan det forekomme i så lang tid i et land, der siger de er en retsstat? Er hans vælgere totalt hjernevaskede? Men det har jo før vist sig, at folk stemmer ulogisk, Løkke havde magten gennem lang tid, ikke fordi han vandt den, men fordi andre gav ham den. Fogh, DF. Han forvaltede den på en i min optik ringe måde og havde rigtig mange dårlige sager af alvorlig karakter. Men blev han afsat, nej først til sidst, gravede han egen grav. Herfra forsøger han at styre fortsat, klumme i BT. Alle andre er amatører, regeringen , Ellemann, men ikke han. Sådan er Trump også. Fake news til alt, er det standard svar der kommer. At de tør fortsætte med at stemme på ham er mig en gåde.

Carsten Wienholtz, Rikke Nielsen, Hanne Ribens, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen, Rolf Andersen, Niels Borre, Eva Schwanenflügel og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar

Sikke en karl..! Det viser med al tydelighed at man aldrig skal lade "forretningsfolk" få indflydelse på politik. Deres tyngdepunkt er et helt andet sted...i dette tilfælde er det dog ret ekstremt...

Carsten Wienholtz, Hanne Ribens, Arne Albatros Olsen, Torben Bruhn Andersen, Søren Fosberg, Niels Borre, Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Helle Walther anbefalede denne kommentar

En bombe i valgkampen. Mon dog? De fleste har vel kunnet regne ud, at når manden ikke ville offentliggøre sine skattepapirer, så var det da fordi, han ikke har betalt skat.
Tilhængerne er sikkert ligeglade. De fleste er nok modstandere af skattebetaling i det hele taget og ser Trump som en helt og frihedskæmper.

Carsten Wienholtz, David Zennaro, Ib Christensen, Kim Folke Knudsen, Søren Fosberg, Rolf Andersen, Kim Houmøller, Hans Larsen, Hans Aagaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Malou Lauridsen

Hvis han ikje har person,ig indkomst er det bestemt ikke mistænkeligt. Er virksomhedsskatten ikke det der er relevant?

Eva Schwanenflügel

@ Olaf Tehrani

Det er muligt at det ikke betyder det store for Trumps fanskare af ærke-MAGA fantaster, men det er ret problematisk for præsidenten, såfremt han ikke formår at trække flere vælgere til sig end dem, for de er ikke nok til at vinde valget.

I forvejen er der en del frafaldne republikanere, fx Never Trumpers og The Lincoln Project, der direkte advarer imod at gentage fejltagelsen ved at stemme på ham igen, så der er faktisk frafald, selv blandt hans egne rækker.

Biden er ikke sen til at gå til angreb :

"På Twitter har demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden, således lagt en video op, hvori han redegører for, hvordan henholdsvis en lærer, en brandmand og en sygeplejerske har betalt flere tusind dollar mere i årlig føderal indkomstskat end præsidenten."

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-09-28-avis-offentliggoer-trumps-skatt...

Det er lige netop disse erhvervsgrupper, der har været hårdest ramt af henholdsvis coronakrisen og de enorme skovbrande, der er et resultat af klimaforandringerne.

Nu får alle at vide, at præsidenten enten slet ikke er så rig og mægtig, som han har sagt, eller/og er utrolig dygtig til at svindle med sin skattebetaling.

Det er et budskab, enhver kan forstå.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Olaf Tehrani, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Helle Walther, Søren Fosberg, Trond Meiring og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Gert Romme

Tak for linket til NYT-artiklen 10:33, der giver et detaljeret overblik over de utallige krinkelkroge i Trumps forretningsimperium.

"Tax records do not have the specificity to evaluate the legitimacy of every business expense Mr. Trump claims to reduce his taxable income — for instance, without any explanation in his returns, the general and administrative expenses at his Bedminster golf club in New Jersey increased fivefold from 2016 to 2017. And he has previously bragged that his ability to get by without paying taxes “makes me smart,” as he said in 2016. But the returns, by his own account, undercut his claims of financial acumen, showing that he is simply pouring more money into many businesses than he is taking out".

Imperiet er på randen af kollaps.
Kun fire år mere som præsident kan redde Trump.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Torben Bruhn Andersen, Torben K L Jensen, Helle Walther, Søren Fosberg, Kim Houmøller, Trond Meiring og Steen Bahnsen anbefalede denne kommentar

Jeg er lidt bange for, at vi er vidne til: "The decline and fall of the US empire"

https://en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_the_Decline_and_Fall_of_the...

Jeg har rejst en hel del i Kina arbejdsmæssigt i 80'erne og 90'erne, og tro mig: kineserne betragter bare USA (og Europa for den sags skyld) som en parantes i historien.

Carsten Wienholtz, Ib Christensen, olivier goulin, Torben K L Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvis han ikke har begået noget ulovligt vil det være et kæmpe nederlag for skattesystemet at en mand kan leve og agere som ham uden at betale skat. Det vil sikkert støde en del af de amerikanere der selv betaler skat. Og hvis han har begået noget ulovligt vil det måske få nogle af hans beundrere til at forlade skuden. Så uanset hvad der ser skidt ud for manden. Dertil kommer at han jo ofte har påstået at han har betalt en masse i skat. Så det er løgn

Nå nej, det gør jo ikke noget.

Kan man så forestille sig at skattesagen ligefrem vil hjælpe ham i valgkampen? Jeg kan ikke, men det er jo USA.

Kim Folke Knudsen, Steen Bahnsen, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Demokraterne gør det rigtige, sidestiller med midter vælgernes skattevilkår. Og uanset hvad .så har han igen igen igen løjet, så vandet driver. 500.000 til hårprodukter, og manden bruger selvbruner make-up, se foto tæt på, Han kalder Joe Biden sleepy Joe, han er så grov mod andre, både verbalt og handlemæssigt. Jeg hejser flaget, hvis(når) han taber. USA har virkelig ændret sig til det dårligere de sidste år.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Steen Bahnsen, Torben Bruhn Andersen, Eva Schwanenflügel og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Angående det er er kommer frem omkring Donald Trumps personlige skatteforhold, er det ikke tilstrækkeligt at fastslå noget ulovligt. Men der er i hvert fald et enormt misforhold mellem det, har har fået udbetalt for sin ensidige tv-rolle, og til det, som han har opgivet som personlig indkomst.

Men egentlig er disse oplysninger om hans økonomi vel ingen nyhed.
- Alle vidste jo, at han fra 2008 ikke kunne opnå samarbejde med nogen bank i USA eller andre steder. Og dermed ikke kunne få erhvervslån.
- Alle vidste også, at han på dette tidspunkt var i enorme likviditetsproblemer med 2 hotelprojekter i Florida og i Mexico, der absolut ikke gik godt. Samt at det var 2 russiske oligarker tæt på Vladimir Putin, der reddede ham i sidste øjeblikmed giga-lån på rigtigt dårlige vilkår.
- Alle vidste videre, at netop fra 2008 var hans eneste reelle indkomst denne underlige tv-figur, der i hver udsendelse ender med at sige til en medarbejder: - "Du er fyret".
- Og dermed vidste alle vel, at han teknisk set var konkurs - både med erhvervsmæssigt og privat.

Det, der netop nu er hans helt store problem - ud over valget, det er, at han personligt har kautioneret for nogle giga-lån, der forfalder over de næste år. Og findes der ikke en løsning, vil det knuse ham. - Men selvfølgelig kan en ny præsiden-periode udsætte det i 4 år.

Torben Bruhn Andersen, Kim Folke Knudsen, Steen Bahnsen, Rolf Andersen, Kim Houmøller, Helle Walther, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Gert Romme

Det er at sætte det noget på spidsen, at alle vidste det.
Men ellers helt enig i analysen.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen, Steen Bahnsen og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Jeg tror ikke, det er almindeligt kendt i store dele af den amerikanske befolkning ... desværre.

De har et lidt andet forhold til kritiske medier, end vi har - endnu.

Carsten Wienholtz, Kim Folke Knudsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Udstillet er hele presseretorikken om den amerikanske Præsident Donald Trump, der taler den fattige hvide arbejders sag i Midtvesten !. Vi fik hele tiden at vide, at Trump havde været talsmand for denne oversete gruppe, som var blevet ignoreret af det demokratiske establissement i Washington.

Men når det kommer til skat - så har den fattige arbejdsløse ( måske hvide arbejder ) ikke megen indtægt at betale skat af.

Medens hans Præsident Donald Trump helt åbenlyst betjener sig af nærmest nul i skat ligesom de store multinationale firmaer, som Trump selv skælder ud på.

Siden hvornår er de mest stenrige i Finans toppen blevet den fattige arbejders tillidsmand ?

Rent faktisk tror jeg, han ønsker at skjule, at han slet ikke er i stand til at tjene penge. Amerikanerne nærer stor beundring for mennesker, som er gode til at tjene penge. I modsætning til mange europæere. Så jeg tror, han har forsøgt at holde skatte-oplysningerne hemmeligt, fordi de afslører, at han kun er rig, fordi hans far har givet ham en masse penge.

Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Ærlig talt: Trumps kernevælgere er fløjtende ligeglad med denne afsløring.
For dem, kan Trump ikke gøre noget, der diskreditterer ham.
Jo, jeg ville nok kunne komme på noget - men det vil være så hypotetisk - som f.eks. at fjerne retten til at eje og bære våben - men så skal han ændre forfatningen.

- dog måske ikke i hans egen forståelse.

/O