Frank Jensen undskylder krænkelser: Var del af usund kultur

Overborgmester Frank Jensen undskylder til de kvinder, der har følt sig krænket af hans opførsel.
16. oktober 2020 kl. 21:29Opdateret 17. oktober 2020 kl. 00:40

Fredag bringer Jyllands-Posten beretninger fra to kvinder, der fortæller om episoder, hvor Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, Frank Jensen, har krænket dem gennem fysiske berøringer.

Og fredag aften undskylder Frank Jensen på sin Facebook-profil.

- Jeg skriver til jer for at sige, at jeg er forfærdelig ked af, at der har været episoder, hvor kvinder har følt sig krænket af min opførsel. Det vil jeg først og fremmest sige undskyld for.

- Der har været en usund kultur, blandt andet i mange politiske miljøer. Den har jeg i høj grad selv været en del af, skriver Frank Jensen blandt andet.

I opslaget understreger han også, at man i de seneste år har oplevet en "vigtig og afgørende forandring", og at det har gjort, at han har taget sin egen opførsel op til overvejelse.

- Og jeg er helt klar over, at jeg åbenlyst har begået fejl, skriver han.

I Jyllands-Posten er Maria Gudme en af de to kvinder, der fortæller om episoderne. Hun er i dag folkevalgt til regionsrådet i Hovedstaden.

I 2012 var hun 23 år, og på et værtshus med en række andre socialdemokrater endte hun med at sidde ved siden af Frank Jensen.

Her lagde han sin hånd på hendes lår, og derefter førte han den længere op ad hendes lår op under hendes kjole, beskriver hun.

Hun gjorde selv Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, opmærksom på den nu otte år gamle episode i en mail, som hun sendte om eftermiddagen den 20. september i år.

Her genfortalte hun forløbet og navngav Frank Jensen. To dage efter ringede Frank Jensen uopfordret til hende og ville ifølge Maria Gudme hverken vedstå sig episoden eller undskylde.

Frank Jensen vedkender sig episoden, skriver han i Facebook-opslaget.

- Der er episoder og detaljer, der er oplevet forskelligt. Men det, der står tilbage, er, at nogle kvinder har oplevet, at jeg har overskredet deres grænser. Og ansvaret hviler ene og alene hos mig.

- En episode fra sommeren 2012 omhandler en kvinde, der på daværende tidspunkt var ansat i SIK (Socialdemokratiet i København, red.), og som efter et budgetseminar oplevede grænseoverskridende adfærd fra min side. Det vil jeg gerne undskylde, skriver Frank Jensen.

/ritzau/

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ikke nogen nyhed - med den tilbageskuende tidshorisont, så er der ingen nede på hvem og hvor mange mænd, der kan komme i gabestokken. Det fortjener nogle af dem vitterligt også. Spm. er om der bliver nogen tilbage?

Kultur kan ikke adskilles fra struktur - og sexisme (som ikke kan adskilles fra magtasymmetri) er fortrinsvist et symptom på at mennesker stilles alt for ulige i vort samfund. Og dette kan hverken de bedre eller ringere stillede administrere/tåle.

Flemming Berger, Carsten Munk, Jens Ole Mortensen, Steffen Gliese og David Joelsen anbefalede denne kommentar

@Hanne Rigtigt. Sexuel krænkelse fremmes af rester af en slaveejermentalitet, det at man kan herse med andre mennesker efter for godt befindende. Man føler sig mere værd end ofret. Et tydeligt tegn på at en person ikke egner sig til at have magt.

De lumre politikere kan jo også bare droppe deres effing julefrokoster og sommermøder og få lavet noget politisk arbejde i stedet. Der er nok at tage fat på.

Mette Frederiksen og hendes i mine øjne indvandrer-, klima- og børnefjendtlige regering må lægge de tre hadesager fra sig og bruge en stund på at få samtlige krænkersager frem og afviklet. Et system til omgående rapportering skal ligeledes oprettes. Inkludér gerne opførsel som den Fock bedriver også, den er absolut også uacceptabel. Serie-ruskeren er jo nærmest blevet glemt i alt det her.

Hvad med konerne til krænkerne,- og deres børn?

En mand er en mand. Han vil altid instinktivt se efter en vuggende røv.
Man kan måske ikke kræve deres bevidsthedsniveau højnet, fordi det kræver at være bevidst at kende sin trang. Om den så er til det ene eller det andet.
For mig at se, er det generelle almindelige heteroseksuelle menneske ikke særligt bevidst begavet. Men de er i flertal, og derfor ofte dem der stemmes ind som de "øverste" i flokken.
Med andre ord får mugglerne det, de har fortjent!