Kvinder står frem med krænkelsesanklager mod Frank Jensen

To kvinder står nu frem med nye anklager om befamlinger fra Frank Jensen. Øjenvidner bekræfter hændelserne.
16. oktober 2020 kl. 21:02Opdateret 16. oktober 2020 kl. 22:04

Socialdemokratiets næstformand og overborgmester i København, Frank Jensen, bliver nu igen beskyldt for at krænke kvinder seksuelt via uønskede fysiske berøringer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Både i 2004 og 2011 blev den tidligere folketingspolitiker offentligt omtalt i to sager om sin opførsel over for adskillige yngre kvinder i forbindelse med julefrokoster.

Nu står to andre kvinder frem og fortæller, at næstformanden for landets største parti i 2012 og 2017 også krænkede dem ved at udsætte dem for befamlinger.

Og at Socialdemokratiet på ledelsesplan faktisk har kendt til sagen fra 2012 siden denagn, skriver Jyllands-Posten.

Krænkelsen gik ud over en da 23-årig ansat. Hun hedder Maria Gudme og er i dag folkevalgt til regionsrådet i Hovedstaden.

På et værtshus, hvor en større gruppe socialdemokrater var samlet, ender Maria Gudme med at sidde ved siden af Frank Jensen. Først lægger han sin hånd på hendes lår.

- Jeg fryser simpelthen i situationen, siger hun og fortæller videre til Jyllands-Posten, hvordan hånden fortsatte op under hendes kjole:

- Ja, så fortsætter hans hånd jo. Den bevæger sig helt op ad mit inderlår. Her får jeg det rigtig ubehageligt, siger hun til avisen.

Hun gjorde selv Socialdemokratiets partisekretær, Jan Juul Christensen, opmærksom på den nu otte år gamle episode i en mail, som hun sendte om eftermiddagen den 20. september i år.

Her genfortalte hun forløbet og navngav Frank Jensen. To dage efter ringede Frank Jensen uopfordret til hende og ville ifølge Maria Gudme hverken ville vedstå sig episoden eller undskylde.

Også en anden kvinde træder frem i Jyllands-Posten med en beretning om at være blevet befamlet af overborgmesteren imod sin vilje. Den episode fandt sted i 2017.

Hun ønsker ikke sit navn offentliggjort i medierne, men hendes identitet er både avisen og Frank Jensen bekendt.

Kvinden har igennem flere år været folkevalgt politiker på Københavns Rådhus for et andet parti end Socialdemokratiet.

Efter et møde på rådhuset befamlede overborgmesteren hende, fortæller hun blandt andet.

Han tog hendes ben under bordet og nussede det gentagne gange. Hun forlod lokalet for at gå på toilettet, men her forsøgte Frank Jensen ifølge kvinden at følge med.

Begge sager bekræftes af øjenvidner.

Frank Jensen har ikke ønsket at forholde sig til sagerne enkeltvis og har afvist at stille op til interview.

Ingen af de to kvinder har modtaget en undskyldning fra Frank Jensen.

I et generelt svar i en mail til Jyllands-Posten svarer Frank Jensen blandt andet:

- Der kan være hændelsesforløb og detaljer, der er oplevet forskelligt og det er ikke alt, jeg kan genkende. Men det, der står tilbage er, at nogle kvinder har oplevet, at jeg har overskredet deres grænser. Ansvaret ligger hos mig, og det beklager jeg dybt, skriver han.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Christensen

Udvikl rundt omkring en norm efter hvilken seksuelle og intime tilnærmelser og pågående flirt på ingen måde hører til på nogen arbejdsplads eller lignende steder med over-/underordnelsesforhold overhovedet. Julefrokost eller ej. Det må vel ret beset være læren af, hvad der udfolder sig nu i medierne af gammelt pladder. Arbejde og flirt må vel ganske enkelt være et no-go. Krænkelser som sådan, der overskrider juridisk fastlagte grænser, må udøvende magt og ikke medierne tage sig af. Det er sørgeligt, at vi er nået til et punkt med den her uhellige alliance af feminisme og nærmest victoriansk/konservativ ømfindtlighed med magtbegær som fællesnævneren.

Flemming Berger, Lisbeth Glud, Jan August, Hanne Utoft og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Fanme glad for at jeg ikke er ung og skaldet og finde en partner, for f... da også for et papir arbejde der skal til efterhånden, hvis man ikke skal have en sag på hilsen og 20 år.
Jeg blev forøvrigt selv “sexkrænket” (nappet i bagen) på Færøerne i 1989. Tror at det var en pige eller retter jeg håber at det var.

Carsten Hansen

Jeg paster lige et indlæg fra en tråd om Morten Østergaard og Det radikale Venstre:

"Jeg har svært ved at se at der findes et eneste parti der ikke har en sex-krænker alá Morten Østergaard, eller to.
Måske ikke en højt profileret, men !
Det afgørende må være hvordan partiet takler problemet når det kommer frem i lyset.
Hvis man ikke kan stemme på et parti der indeholder en sex-krænker på MØ-niveau, så kan vi nok slet ikke stemme på noget !"

Hvilket parti er det næste ?

Hvorfor i alverden skal alt frem nu? Hvis mennesker(kvinder er mennesker) har levet med det uden større traumer i flere år så bør de sgu holde det for sig selv og mænd lige så.
Fint at diskutere kulturen omkring vores samvær kønnene imellem så vi tænker os om. Magtmennesker skal så styre sig og ikke blande deres begær ind i et ansættelses rangorden fremad rettet.
Men det vi ser nu er altså for meget og pressen hjælper til.

Hvorfor i alverden skal alt frem nu? Hvis mennesker(kvinder er mennesker) har levet med det uden større traumer i flere år så bør de sgu holde det for sig selv og mænd lige så.
Fint at diskutere kulturen omkring vores samvær kønnene imellem så vi tænker os om. Magtmennesker skal så styre sig og ikke blande deres begær ind i et ansættelses rangorden fremad rettet.
Men det vi ser nu er altså for meget og pressen hjælper til.

Hans Ditlev Nissen

Kvinder vil ikke have at vi rører ved dem på en 'seksuelt ladet' måde, hvis vi ikke først har spurgt om lov til det. Eller siger noget pænt om deres udseende, i en relation der ikke på forhånd er aftalt som en 'date' eller et 'forhold'.
Det er den nye norm.
Det nye lir er en ren vekselvirkning af udstråling, sådan at der ikke kan 'sættes en finger på det' 15 år senere.