Telegram

Medie: Peter Madsen tog psykolog som gidsel og truede sig fri

Drabsdømte Peter Madsen er blevet kørt væk boligområde, hvor han blev holdt i skak efter flugt fra fængsel.
Peter Madsen er dømt for at have mishandlet og dræbt en journalist i 2017. Han var tirsdag middag omringet af politi i Albertslund efter flugt fra fængslet.

Peter Madsen er dømt for at have mishandlet og dræbt en journalist i 2017. Han var tirsdag middag omringet af politi i Albertslund efter flugt fra fængslet.

RITZAU SCANPIX

Telegram
20. oktober 2020 kl. 12:54

Drabsdømte Peter Madsen tog tirsdag formiddag en kvindelig psykolog som gidsel i Herstedvester Fængsel ved at true hende med en pistollignende genstand.

Fængselsvagterne på stedet vurderede, at gidslet var i åbenlys livsfare, og derfor turde de ikke andet end at lukke Peter Madsen ud fra fængslet, hvor han afsoner en livstidsdom.

Det erfarer Ekstra Bladet, og formanden for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, bekræfter over for avisen, at en kvindelig ansat blev taget som gidsel, og at den indsatte var bevæbnet med "en pistollignende genstand".

- Våbnet var livagtigt, så fængselsbetjentene i porten turde ikke tage nogen chancer i forhold til gidslet, som de vurderede, var i livsfare, og de vælger at lukke ham ud gennem porten.

- Det er en beslutning, jeg bakker op om. Vi skal ikke risikere, at nogen bliver slået ihjel - så må vi finde vedkommende bagefter, siger Bo Yde Sørensen til Ekstra Bladet.

Avisen skriver, at fængselsbetjente fulgte efter Peter Madsen, da han flygtede gennem porten. De måtte trække sig, da den drabsdømte ifølge Ekstra Bladet truede dem.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få noget at vide om de nærmere omstændigheder ved flugten, der ifølge B.T. fandt sted omkring klokken 10.

Tirsdag var han i et par timer omringet af politiet i et boligområde i Albertslund, der ligger omkring en kilometer fra fængslet.

Politiet oplyste indledningsvist på Twitter, at en person var anholdt for forsøg på flugt fra fængslet.

Det blev hurtigt kendt i medierne, at der var tale om Peter Madsen, og på billeder og video kunne man se den 49-årige sidde roligt op ad en hæk eller et hegn langs en vej.

Ifølge B.T. skulle han have truet politiet med, at han havde en bombe på sig. Derfor kom politiet ikke tæt på ham, men bevæbnet politi og en hund lå tæt på livstidsfangen.

En fjernstyret robot, der populært kaldes Rullemarie, ankom over middag til stedet. Rullemarie bruges til at undersøge, fjerne og uskadeliggøre ting, der mistænkes for eksempelvis at være bomber.

Kort efter klokken 13 skrev Københavns Vestegns Politi på Twitter, at aktionen på Nyvej i Albertslund er slut.

- En anholdt er kørt væk fra stedet, skriver politiet, der afholder pressebriefing tirsdag eftermiddag.

49-årige Peter Madsen har været meget omtalt de seneste år, fordi han i august 2017 mishandlede den svenske journalist Kim Wall, hvorefter han slog hende ihjel, parterede hende og smed ligdelene i havet.

Det skete fra hans hjemmebyggede ubåd, "UC3 Nautilus".

Under retssagen mod ham nægtede han sig skyldig i at have slået hende ihjel. Der var sket en ulykke om bord, forklarede han.

Men både Københavns Byret og dernæst Østre Landsret har idømt ham fængsel på livstid for drab.

Efterfølgende har han i dokumentarserien "De hemmelige optagelser med Peter Madsen" indrømmet, at han slog hende ihjel.

/ritzau/

Opdateret 20. oktober 2020 kl. 14:26