Mette F.: Rigtigt af Frank Jensen at trække sig

Der har været personlige forhold omkring Frank Jensen, som ikke kunne overkommes, skriver statsministeren.
19. oktober 2020 kl. 13:14Opdateret 19. oktober 2020 kl. 13:36

Statsminister Mette Frederiksen (S) skriver på Facebook, at det er den rigtige beslutning, at overborgmester i København Frank Jensen (S) har trukket sig.

- Frank Jensen har netop meddelt, at han trækker sig øjeblikkeligt fra både overborgmesterposten i København og som næstformand for Socialdemokratiet. Det er den rigtige beslutning, skriver hun.

Herefter roser hun Frank Jensen, som i mere end ti år har været overborgmester i København.

Men der er et men, skriver hun:

- Der har været nogle personlige forhold omkring Frank, som har været problematiske. Og som ikke har kunnet overkommes og dermed blokeret for et fortsat politisk engagement.

Sagen mod Frank Jensen begyndte, da to kvinder i Jyllands-Posten fortalte, at overborgmesteren havde seksuelt krænket dem.

Den ene, Maria Gudme, stod frem og fortalte om at være blevet taget på inderlåret i 2012.

Efterfølgende er der kommet flere anklager om krænkelser, som strækker sig 30 år tilbage.

Frank Jensen har trukket sig på et pressemøde mandag klokken 12.

Søndag aften fik han ellers opbakning fra Socialdemokratiets gruppe i Københavns Borgerrepræsentation til at fortsætte som overborgmester.

På et 40 minutter langt pressemøde søndag aften lød det fra Frank Jensen, at han fortsat ville være spidskandidat. Omkring et halvt døgn senere er han dog kommet til en anden konklusion.

Mandag vil Frank Jensen ikke svare på, om han har talt med Mette Frederiksen om sin beslutning om at trække sig.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Dorte Sørensen

MF kunne vel ikke gøre andet end be' ham gå selv - godt at der ikke blev en sådan ballade som hos De Radikale.

PS: er Lars Weiss Birte Weiss søn - hun har også en søn med navnet Lars og født 1971.

Dorte Sørensen

MF gjorde det som Fogh Rasmussen burde ha' gjort, da det kom frem at hans finansminister havde fiflet med sin landbrugsstøtte.
Fogh Rasmussens indenrigs og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen blev af Fogh Rasmussen udnævnt til statsminister, da han selv løb af pladsen for at blive NATO chef - LLR havde fiflet med bilag, indskrevet sig under falsk navn på et hotel betalt af skatteyderne , osv...osv.

Carl Chr Søndergård, Eva Schwanenflügel og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

Totalt enig i at mænds seksuelle krænkelser af kvinder ikke kan tolereres (ej heller hvis kvinder seksuelt krænker mænd).
Men hidtil har dette jo været tolereret - om end stiltiende!
Hævntørstig "heksejagt" på fortidens krænkere - i stedet for fokus på fremtidens bedre seksuelle adfærd - forekommer mig at være en forsinkende omvej.

Jeppe Bundgaard

"Der har været nogle personlige forhold omkring Frank, som har været problematiske. Og som ikke har kunnet overkommes og dermed blokeret for et fortsat politisk engagement".

Denne udtalelse kunne også have passet på hendes udenrigsminister.

Bjørn Pedersen, Ruth Sørensen, Carl Chr Søndergård og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad så med Inger Støjberg, der har vildledt Folketinget ved at give forskellige forklaringer osv....osv....
Løkke Rasmussen, der blev udpeget til statsminister selv om han havde fiflet.

Bare et par andre politikker, der i mine øjne heller ikke var/er værdige.

Lillian Larsen, Christel Gruner-Olesen, Søren Dahl, Steffen Gliese, Jens Muff Hansen, Nette Skov, Poul Reynolds, Eva Schwanenflügel og Ole Svendsen anbefalede denne kommentar

"Frank Jensen har netop meddelt, at han trækker sig øjeblikkeligt fra både overborgmesterposten i København og som næstformand for Socialdemokratiet. Det er den rigtige beslutning, skriver hun."

Mon ikke det er Mette Frederiksens beslutning?

Hvilket for øvrigt er fornuftigt af hende. Det er svært at se, hvordan Mette Frederiksen kunne bevare sin troværdighed, hvis ikke det havde haft konsekvenser for Frank Jensen. Især når hun har sagt, at "i social demokratiet står vi på de krænkedes side.".

Steffen Gliese, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Tonny Helleskov

Hvem holdt i 1992 talen, der anbefalede Sven Auken som formand på kongressen i Vejle.
Sidste mand/kvinde fra den fløj er nu væk.

Eva Schwanenflügel

Mette F er ikke færdig med at svare på spørgsmål.

Det er lykkedes hende at undgå dem indtil videre, men så snart hun kommer frem fra Facebook-skjulet, vil hun blive forholdt, hvordan S fremover vil agere i lignende sager.

Vi ved heller ikke med sikkerhed endnu, om det var på grund af en opringning fra statsministeren, at FJ pludselig indså, at "presset var blevet for stort".
Det vil man også bore i.

Og så er der stadig Jeppe Kofod..

Bjørn Pedersen, Ruth Sørensen og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

"- Der har været nogle personlige forhold omkring Frank, som har været problematiske. Og som ikke har kunnet overkommes og dermed blokeret for et fortsat politisk engagement."

Ynkeligt taget betragtning af, hvordan Mette Frederiksen var aktiv i det cover up, der skulle redde Jeppe Kofod.

Rockwool-fonden ser på Frank Jensens fremtid i bestyrelsen.

Hvornår begynder pressen at interessere sig for, hvordan Danfoss har det med at rejse sammen med Jeppe Kofod på handelsdelegationer og ikke mindst, hvordan Mette Frederiksens højre hånd i cover up'et Martin Rossen overhovedet kan være ansat i firmaet?

Til de gamle hanner, som maner til eftertanke (Man merkt die absicht, und wird verstimmt). Det er en revolution, der er sat i gang, og på høje tide, og som bekendt har revolutioner altid krævet hoveder. I betragtning af al den smerte sexismen har vforoldt, skal vi vist prise os lykkelige over, at det tilsyneladende bliver en ublodig revolution.

Bjørn Pedersen, Ruth Sørensen, Carl Chr Søndergård, Stella Sieling-Monas, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@John Damm Sørensen:
Hvad må man, og hvad må man ikke?
Må en mand spontant kysse en kvinde på hånden, når man gi'r hånd (som man gjorde før Corona).
Må en mand give en kvinde verbale komplimenter?
Hvad kan en kvinde gøre, hvis hun føler sig krænket?
Hvor kan hun henvende sig?
Er det ikke på tide, at "revolutionen" sætter sig nogle mål?

Arne Thomsen
"Totalt enig i at mænds seksuelle krænkelser af kvinder ikke kan tolereres (ej heller hvis kvinder seksuelt krænker mænd).
Men hidtil har dette jo været tolereret - om end stiltiende!
Hævntørstig "heksejagt" på fortidens krænkere - i stedet for fokus på fremtidens bedre seksuelle adfærd - forekommer mig at være en forsinkende omvej."

Jeg tror Frank Jensen er meget enig med dig. Også derfor han gerne ville være en del af løsningen af det problem, han selv er symbol på (og derved fastholde magten).

Ruth Sørensen, Carl Chr Søndergård, John Damm Sørensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

@Arne Thomsen
Prøv en gang at adskille privatlivet og det professionelle liv. Så vil jeg håbe, at du kan indse, at det ikke er acceptabelt med den måde Jeppe Kofod og Frank Jensen og alle de andre socialdemokratiske sexister opfører sig.

Frank Jensen er ikke ked af sine 30 års selverkendte krænkelser. Frank Jensen er ked af, at det er blevet opdaget. Hvis manden havde haft en rigtig voksen selvindsigt og ikke den gængse politiker boble selvforståelse, ville han for mange år siden have konsulteret en sexolog eller en anden rådgiver, der kunne behandle og hjælpe ham til at komme videre i sit liv. Men jeg vil ønske FJ alt det bedste fremover. Og så håber jeg, at FJ vil lave pro bono arbejde for udsatte grupper i samfundet.
Mvh
Jakob Knudsen

Troels Ken Pedersen, Steffen Gliese, John Damm Sørensen, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

@John Damm Sørensen: Jeg har på intet tidspunkt fundet det acceptabelt, hvad de to, du nævner (plus mange andre), har bedrevet af seksuelle krænkelser - og som jo hidtil stiltiende er blevet accepteret.
Men det, jeg savner, er, at vi nu sikrer en bedre adfærd fremover, som alle ved, de skal rette sig efter, og at der er hjælp til de krænkede samt forholdsregler mod falske anklager.
Lige nu går alle kræfter jo tilsyneladende alene til hævngerrig "heksejagt" på fortidens synder.

John Damm Sørensen

@Arne Thomsen
Det du bagatelliserer som fortidens synder, er det vi andre betegner som systemisk sexisme.

Steffen Gliese

Der er intet, der tyder på, at Jeppe Kofod begik noget, der ligner krænkelse mod den 15-årige. Der er en mærkelig forståelse af spørgsmålet om alder mellem parter i dag, som faktisk er krænkende overfor unge mennesker i puberteten. Før vi hører fra Kofods offer på samme måde, som vi har hørt fra andre unge kvinder, er angrebene på ham håbløse.

@John Damm Sørensen: Du skriver:
"Det du bagatelliserer som fortidens synder, er det vi andre betegner som systemisk sexisme."
Mit svar:
Fortidens seksuelle synder er bestemt ikke bagateller, set med mine øjne - tværtimod.
Men det, jeg synes, vi mangler, er at hindre fremtidens seksuelle synder.