Minister peger på regionsformand som Frank Jensen-afløser

Sophie Hæstorp Andersen (S) bør være overborgmester i København, mener Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
29. oktober 2020 kl. 07:56Opdateret 29. oktober 2020 kl. 08:10

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) håber, at partifællen Sophie Hæstorp Andersen vil stille op som overborgmesterkandidat i København efter Frank Jensens exit.

Det skriver hun på Twitter.

- Personligt håber jeg, at Sophie Hæstorp vil stille sig til rådighed som overborgmesterkandidat i København, skriver hun.

Sophie Hæstorp Andersen er i dag regionrådsformand i Region Hovedstaden, men har ikke selv meldt sig som kandidat til borgmesterposten i København.

Flere iagttagere af dansk politik har tidligere nævnt Pernille Rosenkrantz-Theil som mulig kandidat til overborgmesterposten, men hun peger nu på Sophie Hæstorp Andersen, der også har været nævnt som mulig kandidat.

- Hun har en skøn, sprød københavnerkant, er bragende hurtig i hovedet, kan lande politisk aftaler og har et forrygende socialt blik i alle tænkelige sammenhænge.

- My choice: Sophie Hæstorp, skriver Pernille Rosenkrantz-Theil på Twitter.

Tirsdag meldte Mette Reissmann sig som den første til at blive kandidat til posten ved valget næste år.

Mette Reissmann er tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet og desuden kendt fra TV3-programmet "Luksusfælden".

I øjeblikket er Lars Weiss fungerende overborgmester i København.

Socialdemokratiets kredse og ungdomsorganisationen DSU kan indstille kandidater til posten som spidskandidat for partiet i København frem til 8. november. Herefter vil der være en urafstemning, hvis der er mere end en kandidat.

Frank Jensen, der var overborgmester i København i en lang årrække, var spidskandidat indtil sidste mandag, hvor han trak sig fra politik.

Det gjorde han efter, at en lang række kvinder både åbent og anonymt anklagede ham for upassende og krænkende adfærd gennem flere årtier.

Tidligere har Christine Antorini, direktør i Life i Novo Nordisk og tidligere børne- og undervisningsminister, over for Ritzau afvist, at hun stiller op. Det samme har Karen Hækkerup (S).

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Hvordan har Sophie Hæstorp klaret arbejdet som regionsrådsformand?

"67 procent af lægerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden har tilkendegivet, at de enten er ’utilfredse’ eller ’meget utilfredse’ med it-systemet Sundhedsplatformen, der tidligere har fået kritik af en lang række læger."

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/ud-af-tre-laeger-er-utilfr...

Av for den, lægerne kalder simpelthen systemet, som vel primært er regionsrådsformandens politiske ansvar, for en katastrofe! Så kan hun have nok så meget "...skøn, sprød københavnerkant". Det er resultaterne i jobbet, som tæller i et meritokrati.

Jeg tror de færreste tror, at ordensduksen Mette Reissman fra Esbjerg er en god ide. Nordjyden med trang til at slikke piger i ørerne klarede det ikke for godt.

Flemming Jensen

Johanne Schmidt Nielsen burde stille op som borgmester kandidat, så socialdemokratisk borgmester
monopol bliver brudt, hun kan gøre det.

Udgangspunktet må være, at den socialdemokratiske gruppe i Borgerrepræsentationen vælger en kandidat fra egne rækker. Det giver kun mening at hente en kandidat udefra, hvis man mener at man ikke selv råder over tilstrækkeligt markante personligheder, men har brug for en kendt og markant politiker fra det landspolitiske område. Derfor gav det en vis mening at hente Ritt Bjerregaard og Frank Jensen ind til posten. Men hverken Reissman eller Hæstorp lever op til dette.

Niels Johannesen

Gad vide om der overhovedet er nogen mænd, der stiller op til venstre for de konservative? Det er i hvert fald højst problematisk hvis partierne vurderer at det er for risikabelt med en mand fordi der kunne dukke en gammel krænkelsessag op i arkivet....

Dorte Sørensen

Det ville være noget af en kovending, hvis Karen Hækkerup blev stillet op, da partiforeningerne bad Ritt Bjerregaard at stile op og dermed forbigik de Karen Hækkerup . Det var dengang, at Søren Pind troede at han kunne blive overborgmester.