Stort flertal lader Frank Jensen sidde på borgmesterpost

Overborgmester Frank Jensen (S) har fået opbakning til at fortsætte sit hverv efter sager om krænkelser.
18. oktober 2020 kl. 22:25Opdateret 18. oktober 2020 kl. 23:57

Frank Jensen har fået opbakning fra et overvældende flertal af socialdemokratiske partifæller i København til at fortsætte som overborgmester. Det oplyser han efter et fire timer langt krisemøde.

- Der har været en håndsoprækning på mødet, og et overvældende flertal viste mig opbakning, siger han efter mødet.

Han havde selv indkaldt til mødet søndag aften, efter at Jyllands-Posten fredag beskrev to sager om grænseoverskridende adfærd, som centrerer sig omkring overborgmesteren.

På mødet deltog Frank Jensen, hans partifæller i Borgerrepræsentationen, det lokale forretningsudvalg samt partiets kredsformænd i København.

- Jeg har været en del af problemet i forbindelse med anden bølge af MeToo. Jeg vil gerne være en del af løsningen, siger han.

De to sager, som Jyllands-Posten har beskrevet, stammer fra 2012 og 2017. Frank Jensen har tidligere forholdt sig til to kendte sager fra 2004 og 2011.

Desuden kunne Jyllands-Posten kort før søndagens krisemøde beskrive, at der ligger yderligere otte sager om krænkende adfærd.

- Nogle synes, at jeg skulle gå tilbage eller træde af som overborgmester. Det synes jeg ikke er retssikkerhedsmæssigt betryggende, siger Frank Jensen efter mødet.

Han vil først se resultatet af den undersøgelse, som er ved at blive lavet om sexisme og krænkelser i Socialdemokratiet.

- Jeg bliver nødt til at se den for at se, om jeg har værdighed og selvrespekt til at fortsætte som overborgmester, siger han.

- Det skal ikke være sådan, at vi har omvendt bevisførelse nu.

Efter søndagens krisemøde oplyser alle partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen Socialdemokratiet, at de vil have en uafhængig undersøgelse af anklagerne mod Frank Jensen.

Undersøgelsen skal foretages af et advokatfirma, og partierne ønsker de to specifikke episoder fra 2011 og 2017 undersøgt.

I 2011 følte flere kvinder sig krænket af Frank Jensen ved en julefrokost, mens han i 2017 opførte sig grænseoverskridende over for en kvindelig politiker på en bar.

Kort tid inden krisemødet identificerede Frank Jensen formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i København, Cecilie Sværke Priess, som en af de kvinder, der over for Jyllands-Posten fortalte om nye krænkelser søndag.

Efter mødet siger Cecilie Sværke Priess til TV2, at hun ikke har tillid til Frank Jensen.

Gruppeformand Lars Weiss ville inden mødet ikke bekræfte sin tillid til Frank Jensen. Efter mødet siger han til TV2, at der må komme en redegørelse fra advokatundersøgelsen.

Frank Jensen slår fast, at han er spidskandidat frem mod 2021, hvor der næste gang skal være kommunalvalg. Han har været overborgmester siden 2009.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Carsten Nørgaard

Fra Ekstra Bladets liveblog om mødet:

Per Mathiessen (EB-journalist) skriver:

”Alle partier i Københavns Borgerrepræsentation undtagen S vil have uafhængig undersøgelse af anklager mod Frank Jensen, skriver partierne i en mail til Ritzau”

og:

”DSU-formand i København, Cecilie Sværke Priess, mener, at mødeledelsen har været under al kritik. Det var mødeledelsen, der krævede åben afstemning - og ikke skriftlig, så alle kunne se, hvem de[r] stemte hvad. Med andre ord, har Frank Jensen selv tilrettelagt - og indkaldt til mødet her til aften, hvor han skulle forsvare sine krænkelser gennem 30 år.”

og:

”- Jeg er en del af en kultur, forklarer overborgmesteren. Med andre ord. Frank Jensens hænder er altså kulturelle - og det er hans tunge også.”

og:

”Frank Jensen: Jeg kommer til at begå nye fejl.”

og:

”Overborgmesteren bliver spurgt om det kommer bag på ham, at det er en krænkelse, når man slikker på kvinder, som ikke vil have det. Det ligger mange år tilbage, siger han.”

Mads (læser) skriver:

”At Danmarks hovedstads mest magtfulde mand og post gennem 30 år blot endnu engang kan undskylde for sine MANGE handlinger er jo absurdt. Det viser, at opgøret med sexisme er så langt fra at være i mål, at vi skal kæmpe mindst 30 år endnu. Morten Østergaard tog konsekvensen af 3 sagers håndtering, Frank Jensen kommer med alle flosklerne, men trækker ellers på skuldrene. Jeg håber, at de andre partier på Rådhuset gør noget ved, at vi har en seriekrænker som overborgmester.”

Kate (læser) skriver:

”Dybt rystet. Jeg går aldrig mere til stemme urnerne. Det her lugter af endnu flere sager og man dækker over hinanden ellers kan det ikke lade sig gøre, at blive på sådan en post. Uha, jeg er skuffet, de magtliderlige og magtbegærlige og kvindebegærlige har lige vundet i aften. Det er pinligt for dansk politik og politikerne.”

Og så videre…

Mogens Holme, Nike Forsander Lorentsen, thomas jørgensen, Ruth Sørensen, Erik Winberg, Rikke Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Posten er den mest magtfulde lige efterfulgt af dk. metals....
En sådan leder har vel "følgere" skulle man mene......

Og så til det seriøse:
Når den slags kommer til syne på toppen, HVAD TROR I SÅ IKKE DER SKER I DE UNDERSTE LAG???

Klamme Frank, blev han kaldt. Han kunne være en del af løsningen ved at blive fortid i sit parti. Mon ikke nogle af de andre socialkammerater ville kunne være behjælpelige med nogle gode ben til at supplere pensionerne?

John Damm Sørensen, Søren Jensen, Randi Christiansen og Peter Tagesen anbefalede denne kommentar

Dybt skuffende at S tager krænkelser mod kvinder så useriøst. Men det ser vi jo også med Mette Frederiksens "han har jo sagt undskyld" udenrigsminister. I S bliver krænkelserne ikke taget seriøst.
Håber vælgerne tager det mere seriøst. Både lokalt og nationalt.

Nike Forsander Lorentsen, Ruth Sørensen, John Damm Sørensen, Søren Jensen, Randi Christiansen, Erik Winberg og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Et isbjerg er 9 gange så stort under overfladen. Du ser altid kun en tiendedel.

Nike Forsander Lorentsen, Per Torbensen, Joy Nitav og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er det største selvmål i lange tider for Socialdemokratiet.

Den øverste ledelse på Borgen, med Mette F og Ligestillingsminister Mogens Jensen i spidsen, har fra Folketingets talerstol selv undsagt sexisme og sexchikane, og understreget, at det bør få konsekvenser for krænkere at begå overgreb.

Men nu ligger de alle i flyverskjul, altimens Frank Jensen har trommet sine supportere sammen til et indspist møde, hvor andre ikke kunne komme til orde.

Resultatet er, at den selverkendte überkrænker, overborgmesteren himself, nu skal være spydspidsen for en gennemgribende kulturændring og opgør med tavshedskulturen på Københavns Rådhus.

WTF ???????

Det kommer ikke til at ske med de andre partiers velsignelse.

Ole Frank, Mogens Holme, Nike Forsander Lorentsen, Ruth Sørensen, John Damm Sørensen, Eva Kjeldsen, Erik Winberg, Søren Fosberg, Carsten Nørgaard og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Troels Myhlenberg, politisk redaktør for TV2, er komplet målløs over det "absurde" pressemøde på Københavns Rådhus :

"Han påviser og erkender en lang række krænkelser af kvinder. Men han mener alligevel, at han skal stå i spidsen for genopretningen af tilliden til sig selv og embedet, siger han.

- Man må give Frank Jensen, at det viser et vist mod, men man må jo også spørge sig selv, hvad der er foregået inde bag dørene. Hvad er det for en forsvarstale, der har gjort, at de partimedlemmer, som har udtrykt, at det var problematisk, er blevet overbevist om, at han stadig er den rette til jobbet som overborgmester?

- Og det selvom, han åbent erkender, at han har stået bag en række krænkelser, og at han ikke kan garantere, at der ikke kommer flere, lød det efter krisemødet fra Troels Mylenberg."

Steffen Gliese, Mogens Holme, Randi Christiansen, Erik Winberg, Søren Fosberg, Carsten Nørgaard og Rikke Nielsen anbefalede denne kommentar
Niels Johannesen

Hatten af for at socialdemokratiet ikke lader sig rive med af hysteriet.

Benta Victoria Gunnlögsson, Kjeld Pedersen og Jeppe Lindholm anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Niels Johannesen
19. oktober, 2020 - 00:34 :
"Hatten af for at socialdemokratiet ikke lader sig rive med af hysteriet."

Mener du ikke :
"Luk øjnene, og tænk på partiet", Niels..?

Steffen Gliese, Mogens Holme, thomas jørgensen og John Damm Sørensen anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Han siger at han har været en del af en usund kultur. Dermed implicerer han alle omkring sig. Måske har han ret, nu må alle forklare sig i skarpt forhør til en task force under ledelse af overborgmesteren. Det bør være det første projekt i hans nye rolle som en del af løsningen, udvikling af en sund og og rask rådhuskultur hvor alle tillidsfuldt kan se hinanden i øjnene og være et eksempel for folket og alle andre.

Det bliver alletiders.

Nike Forsander Lorentsen og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar

Godt for demokratiet og ligestillingen at der i år ikke kan afholdes pule-frokoster for politikerne. Hvad med om de holdt op med drukgilderne og fik lavet noget arbejde i stedet.

Hvad f..den er det der foregår i de organisationer at deres sammenkomster er så våde at de herre ikke kan erindrer hvad f...en de har lavet? Det er totalt uacceptabelt. Politik og druk hører ikke sammen. Når man ikke husker hvad der er sket er det ikke fordi man har drukket to øl og en enkelt snaps. Nej det er fordi man som en anden grænsesøgende teenager har drukket sig i hegnet, tabt sit bælte og bruger sit slips som luftguitar.

Afskaf samtlige arrangementer med alkohol for politikere. Opfør Jer dog som om i bestrider et anstændigt embede i lumre drukkenbolte.

Steffen Gliese, Mogens Holme, Steen K Petersen, Ruth Sørensen, Jette Steensen, Søren Fosberg, B Larsen, Randi Christiansen og Eva Kjeldsen anbefalede denne kommentar

Hvis det de skriver oom Frank Jensen er sandt, så skal han væk. Vi lever i 2020, vi kan ikke have en sexkrænker som politiker og da slet ikke Overborgmester.

Ruth Sørensen, Jette Steensen, Søren Fosberg, Randi Christiansen og Ulla Nygaard anbefalede denne kommentar
thomas jørgensen

- Jeg bliver nødt til at se den for at se,(advokatundersøgelse) om jeg har værdighed og selvrespekt til at fortsætte som overborgmester, siger Frank

hvordan i alverden kan du bedømme ikke dig dig selv ??

Nike Forsander Lorentsen

Citat fra artiklen.
'Det synes jeg ikke er retssikkerhedsmæssigt betryggende, siger Frank Jensen efter mødet.' Manden Frank Jensen har ikke forstået en skid, og sådan siger en totalt magtoptaget mand. Han ryger ud med hovedet føre ved næste valg i hvert fald. Og sosserne får sig et ordenteligt bovskud.

Han har ikke forstået meget men han har dog forstået hvordan bevisbyrde virker. I modsætning til langt størstedelen her på.