Tyrkiet fordømmer Charlie Hebdos satiretegning af Erdogan

Tyrkiet raser over forside, hvor Recep Tayyip Erdogan drikker øl og løfter op i en kvindes hijab.
28. oktober 2020 kl. 04:55Opdateret 28. oktober 2020 kl. 09:56

Et nyt kapitel er blevet skrevet i konflikten mellem Tyrkiet og Frankrig, efter at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er røget på forsiden af den seneste udgave af det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Forsiden, der udkommer onsdag, viser en karikaturtegning af Tyrkiets præsident i T-shirt og underbukser.

På billedet drikker præsidenten en øl, mens han løfter op i en kvindes hijab, så man kan se hendes bagdel.

Forsiden har fået titlen: "Erdogan: I privaten er han rigtig sjov".

Den blev frigivet på Charlie Hebdos hjemmeside tirsdag aften.

Det har efterfølgende fået Tyrkiet til at beskylde Charlie Hebdo for "kulturel racisme".

- Vi fordømmer det modbydelige forsøg af dette blad på at sprede dets kulturelle racisme og had, skriver præsident Erdogans kommunikationschef, Fahrettin Altun, på Twitter og tilføjer:

- Frankrigs præsident Macrons anti-muslimske agenda bærer frugt!

Recep Tayyip Erdogan har på det seneste langet kraftigt ud efter Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, som han kritiserer for at være stærkt antimuslimsk.

Lørdag sagde han, at Macron bør blive mentalundersøgt på grund af den franske præsidents behandling af muslimer i Frankrig. Siden har Erdogan også opfordret til at boykotte franske varer.

Udtalelserne kom i kølvandet på det voldsomme drab på læreren Samuel Paty i Paris forrige fredag.

Siden drabet har den franske regering med Macron i spidsen indført nye love for at bekæmpe "islamistisk separatisme".

Macron har også lovet at forsvare ytringsfriheden, der blandt andet tillader magasiner som Charlie Hebdo at bringe tegninger af islams hellige profet Muhammed.

Tidligere denne måned kaldte Macron desuden islam for "en religion i krise".

Udtalelsen har sammen Macrons forsvar af blandt andet Charlie Hebdo ført til en bølge af protester mod Frankrig i flere muslimske lande.

/ritzau/AFP

Anbefalinger

  • John Scheibelein
John Scheibelein anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvorfor har vi brug for en ny muhammadkrise?
Fordi visse politikere skal spille alfa-hanner og profilere sig overfor vælgerne.

Christian De Thurah

Makron er vist ikke den eneste alfa-han i den konflikt.

Arne Albatros Olsen, Espen Bøgh, René Arestrup, Hans Aagaard, Ole Svendsen, Bent Nørgaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Eva, fordi visse semi-diktatorer vælger at bruge/misbruge Islam til at fremme deres politiske mål/ambitioner. Erdogan har jo for længst lært at han kan komme langt ved at sætter racisme/kultur skjoldet op så offerkortet kan trækkes. Dette virker, af årsager jeg stadig ikke forstår, rigtig godt på mange her i Europa.

Arne Albatros Olsen, Lars Hansen, Henrik Andersen, Ole Svendsen og Signe Hansen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Emil, jeg synes netop ikke en diktator skal have lov til at promovere sig selv, men det er det der sker når Macron bruger en lærer i sin valgkamp.

Det er påfaldende så ømskindet Erdogan er. Han er en brutal diktator, som er meget grov i munden overfor Macron. Så må han også finde sig i, at en fransk avis laver satire på ham.
Hvis man vil give, skal man også kunne tage.

Martin Sørensen, Christian De Thurah, Lars Hansen og Henrik Andersen anbefalede denne kommentar

Som jeg har forstået det, er kernen i konflikten, at Frankrig vil skabe sin egen imam-uddannelse og dermed svække Tyrkiets indflydelse i landet. Min sympati er 100% på Frankrigs side. Alle lande i Europa burde gøre det samme. Vi har alt for længe accepteret det vanvid, der foregår, i den hellige tolerances navn.

Ole Svendsen, Martin Sørensen, Christian De Thurah, Peter Høivang, René Arestrup, Pietro Cini og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Uden ønske om at eskalere noget som helst, savner jeg ærlig talt lidt solidaritet med Frankrig. Hvor fanden er alle de andre EU-lande henne? Og specielt DK, som stadig har den smertelige erindring om at stå fuldstændig alene midt i en orkan.

Ole Svendsen, Martin Sørensen, Peder Bahne, Lars Riber og Carsten Munk anbefalede denne kommentar

Det er godt nok bemærkelsesværdigt hvilke antidemokratiske holdninger der luftes og vedholdende forsvares i dette muslimske terrorangreb på vores vigtigste samfundsbærende værdier!

Især venstrefløjen med et bagland der primært består af det køn der er de første ofre for denne reaktionære ideologi!

Ytringsfrihed er en af de absolut vigtigste grundpiller i vore højtudviklede og komfortable vestlige samfund, hvor især Meetoo fanatikere (igen Quinder..) officielt gør alt for at bekæmpe destruktiv indflydelse på ordentlige arbejds og levevilkår!

Når

René Arestrup

@Jens Christian Jensen
Tak for link.

Man kunne indvende: For sent og for lidt - og jeg synes ikke at have hørt meget fra de andre europæiske hovedstæder...

Det er godt nok bemærkelsesværdigt hvilke antidemokratiske holdninger der luftes og vedholdende forsvares trods endnu et brutalt muslimsk terrorangreb på vores vigtigste samfundsbærende værdier!

Især fra venstrefløjen, hvis bagland primært består af det køn der er de første ofre for denne reaktionære ideologi!

Ytringsfrihed er en af de absolut vigtigste grundpiller i vore højtudviklede og komfortable vestlige samfund, hvor især Meetoo fanatikere (igen Quinder..) paradoksalt nok officielt gør alt for at bekæmpe destruktiv indflydelse på ordentlige arbejds og levevilkår.

Når en totalitær muslimsk tosse som Erdogan igen pisker en hadefuld stemning op, sammen med en hadefuld muslimsk styret verden, med sine primitive offerpåstande er vor tids priviligerede (Quinder..) igen naivt klar til støtte denne inkompetente diktator..
Tyrkiet er ligesom størstedelen af muslimsk styrede stater fuldstændig ligeglad med velfærdsskabende demokratiske værdier såsom frihed og ligeværd, og som følge deraf på randen af økonomisk kollaps.

Hvor tids priviligerede venstreorienterede har tilsyneladende igen mistet deres etiske kompas i kampen for en bedre verden...
Måske praktisk arbejds og livserfaring burde blive en del af jeres vurderingsgrundlag..?
Bor i ikke selv i en af vore mange ghettoer?
Arbejder i heller ikke selv sammen med disse reaktionære tosser, siden selv halshugning ved højlys dag af en repræsentant for vores samfund analyseres gennem realitetsfjerne ideologisk forblændede og antidemokratiske briller?

Islamiske skikke og kultur, såsom daglig intimiderende adfærd og vedholdende klanskabelse under dække af antidemokratisk offerrolle gavner stadigvæk ikke muslimers integrering i vores komfortable og yderst velfungerende moderne samfund!
Det infantile offer/kæledægge mønster har nu kørt gennem snart FIRE generationer, uden nogensinde at skabe andet end yderligere polarisering og destruktiv indflydelse på vore liberale samfund.

Løsning af disse vedholdende problemer med udelukkende en eneste minoritet, og forsvar af vores basale værdier burde være langt langt vigtigere end Schwanenflügel og Co smålige sexistiske dagsorden og feje antidemokratiske værdisæt...!

@Stine Olsen..

Selv her i Danmark og resten af Europa har Erdogan direkte indflydelse på og kontrol med muslimske miljøer.

Imamer i hans Europa dækkende netværk af moskeer kommer udelukkende direkte fra Tyrkiet og har til opgave at overvåge menigheden, og rapportere direkte til Tyrkiske efterretningstjeneste..
Gæt selv hvad der hænder ved indrejse når kritiske herboende tyrkere rejser hjem..

Retsstat er endnu et uvedkommende fremmedord i denne islamists ordbog.

Kenneth Jacobsen

Erdogan forekommer mig at være et menneske blottet for humor. Men det er selvfølgelig ikke det værste. Der er nu ingen grund til at remse hans velkendte synderegister op her og nu - thi så længe han ikke begynder med at tage kategorisk afstand fra drabet på skolelæreren og "rationalet" bag, kan han ikke være del af nogen løsning.

Christian De Thurah, Arne Albatros Olsen og René Arestrup anbefalede denne kommentar