Anmeldere: Obama sætter ny standard for politiske erindringer

Barack Obamas erindringer, der udkommer tirsdag i 25 lande, får af fire danske medier flotte anmeldelser.
17. november 2020 kl. 01:25Opdateret 17. november 2020 kl. 09:33

Første bind af Barack Obamas erindringer som USA's 44. præsident vækker begejstring hos de danske anmeldere.

Hos Berlingske, Altinget og Kristeligt Dagblad får bogen "Et forjættet land", der udkommer tirsdag, fem ud af seks stjerner, mens Politiken kvitterer med seks ud af seks hjerter.

Ifølge Politikens anmelder sætter den tidligere præsident en "ny standard for politisk erindringslitteratur."

- Med bogen får læseren et unikt indblik i demokratiets inderste kamre, en præsidents tvivl, sejre og nederlag og en førstefamilie, der har svært ved at finde balancen i tilværelsen, skriver Politikens anmelder og chefredaktør, Christian Jensen.

Bogen udkommer tirsdag i 25 lande. Den er det første bind ud af to. Første bind er på knap 900 sider.

Altingets anmelder og ansvarshavende chefredaktør, Jakob Nielsen, kalder bogen lang, men "lige, hvad man har brug for" efter fire år med Donald Trump som præsident.

Jakob Nielsen roser også bogens sprog, og at bogen ikke blot er skrevet af Obama selv, men angiveligt også er skrevet i hånden.

Dette valg forklarer Obama i bogen med, at "en computer får selv hans mest rå udkast til at se alt for overfladisk polerede ud og skjuler halvbagte tanker bag en maske af pænhed".

- Det er et løfte om en ærlig, hudløs og til tider også selvkritisk gennemgang af de vigtigste begivenheder i hans præsidentperiode, og det løfte holder han, skriver Altingets anmelder.

Der er også roser fra Berlingskes anmelder, der mener, at den tidligere præsident leverer selvrefleksion for alle pengene.

- "Et forjættet land" er interessant og til tider rørende, lige fra kampen for USA's genrejsning efter finanskrisen til møderne med russerne og saudierne og den glædelige anskaffelse af Obama-familiens hund, Bo, skriver Berlingske.

Kristeligt Dagblad roser bogen for at være uhyre velskrevet.

- Som bog betragtet er dette første bind vellykket. Bogen er klart disponeret, veksler mellem de indenrigs- og udenrigspolitiske højdepunkter i Obamas otte år, rummer mange oplysende scener og præcise karakteristikker, skriver Kristeligt Dagblad i avisens anmeldelse.

Andet bind af Barack Obamas erindringer forventes at udkomme i 2022.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu