Hækkerup: Støjberg skaber splittelse med sumpudtalelse

Støjbergs udtalelse om at dræne sumpen forarger. Regeringen og støttepartier mener, Venstre skaber splittelse.
22. november 2020 kl. 14:32Opdateret 22. november 2020 kl. 16:40

- Vi skal have drænet sumpen fyldt med Mette Frederiksens magtarrogance.

Sådan lød det lørdag fra Venstres næstformand, Inger Støjberg, da hun talte ved en demonstration mod regeringen i Aarhus.

Ifølge Venstre bør statsminister Mette Frederiksen (S) erkende sit ansvar i sagen om aflivningen af alle danske mink.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) mener, at "vi skal have debatten tilbage på sporet". Han beder i en skriftlig kommentar Venstre om at "stoppe deres splittende Trump-retorik".

- Ja, regeringen har begået fejl. Det har vi dybt beklaget og undskyldt for.

- Men Venstre skaber splittelse i Danmark for at vinde politisk terræn. Det er dybt usmageligt. Og skadeligt. Vi vil ikke have en situation som i USA, hvor befolkningen mister tilliden til myndighederne, skriver han.

Udtrykket med at dræne sumpen har vakt opsigt i politiske kredse. Ikke mindst fordi det har været hyppigt anvendt af USA's præsident, Donald Trump, i hans opgør med centraladministrationen i Washington.

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, mener, at Inger Støjberg laver en helt urimelig sammenligning ved at drage paralleller mellem Danmark og USA, som i de fire år med Trump som præsident er blevet splittet endnu mere end før.

- Jeg synes, det er afskyeligt. Og jeg synes, at Inger Støjberg bør gå ud og trække sine ord i sig.

- Vi har ikke brug for et polariseret Danmark på samme måde, som vi ser i USA, siger Pia Olsen Dyhr.

Udtrykket "at dræne sumpen" er tidligere blandt andet blevet brugt af den tidligere præsident i USA Ronald Reagan. Ingen har dog brugt det så ofte som Donald Trump.

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, har søndag sagt til TV2, at han ikke har hørt udmeldingen fra Inger Støjberg.

- Jeg har hørt det anvendt af den nu snart heldigvis forhenværende præsident i Amerika.

- Det, han mente med det, det kan jeg forsikre, at det mener Venstre ikke, siger Jakob Ellemann-Jensen til TV2.

Pia Olsen Dyhr er glad for Venstre-formandens udtalelser. Men hun mener også, at han "klart skal kræve, at Inger Støjberg går ud og siger undskyld".

De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har på Twitter bedt om, at Venstre tager afstand fra Inger Støjbergs udtalelse, som "er splittelse i sin essens" ifølge Sofie Carsten Nielsen.

Også den tidligere venstreminister Søren Pind har på Twitter kommenteret udtalelsen fra Støjberg.

- "Dræne sumpen ...". Hvad sker der for mit gode, gamle parti, spørger Søren Pind.

/ritzau/

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Venstre ledes af et talende tøjstativ - en rigtig "Ken" - der nok ville gøre en bedre figur som dressman i Magasin eller Illum. Han er endda kaptajn af reserven, men nosser til at gå i rette med sin næstforkvnde - det har han ikke.
Hvad siger daddy til det? Meget kan man sige om Uffemanden, men én ting skal han roses for: At mene, at Dansk Folkeparti er rædselsfulde - og holder han fast i det, så må det jo også omfatter Støjberg, Nye Tarvelige m.fl.
Når det gælder stemmemaksimering, så vil det næste dyk mod bunden afsløre hvor man har Venstre.

Kim Folke Knudsen

@Inger Støjberg

En generation af politikere har ladet sig påvirke af retorikken fra Udlændingedebatten. Alt skal slås op i typer så store og skingre under devisen jo mere enkelt og forsimplet budskabet er, des mere brænder jeg som politiker igennem især overfor Folkehavet.

Således ligeså her med Fru Inger, hvor en uden forstående må tro, at Statsminister Mette Frederiksen opfører sig som Hvideruslands Præsident.

Men mon ikke Folkehavet er kløgtigere end den skingre retorik fra Fru Inger og godt kan se forskel på Hvideruslands Præsident og danske forhold og ikke mindst en dansk Statsminister Mette Frederiksen, som tager Pandemien alvorligt.

også selvom Regeringen har klokket grundigt i det med det manglende lovgrundlag.

I USA skræmmer sporene det vil tage år at hele sårene fra en splittelsespolitik, som har bragt amerikanerne så langt væk fra hinanden, at de næsten ikke kan tåle at være i selskab med en person fra den anden fløj. Demokrati forudsætter et vist minimum af samtale mellem parterne.

Fru Inger er i den sammenhæng gået over til Trump Light, men inspirationen er tydelig.

Nu hvor vi er ved Venstres politik. Vi har haft næsten 9 måneders Pandemi med Covid 19 og i dag er vi så oppe på 784 døde. Kan Venstre komme i tanker om et eneste forslag, som partiet har stillet på egen hånd for at begrænse og bekæmpe COVID19 ?.

Jeg forstår på Partiet Venstre, at den store kur til genopretning af dansk økonomi hedder skattelettelser for 2 mia kr., som skal finansieres af nedskæringer i Jobcenter systemet og af udenlandske dagpengemodtagere. Det virker som om Venstres liberale politik igennem de seneste 20 år er reduceret til et regneark med bundlinjen skattelettelser til mellem lag og de velstillede, medens de som nu er ramt af arbejdsløshed skal glæde sig over, at de ikke er udlændinge for så bliver det dem, som kommer til at betale gildet.

Gode råd til Fru Inger drop det med Trump Light, det er umuligt for dig at overhale Trumpine eller Pernille Vermund i disciplinen skælde ud på udlændinge flygtninge og den socialdemokratiske Regering.